Ziua Logo
  Nr. 3852 de sambata, 10 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Nepotul nelegitim al Regelui Carol al II-lea este foarte aproape de a pune mana, in mod ilegal, pe 47 de hectare de padure de stejar situate in comuna Snagov
Tunul lui Paul
-- Printul impostor Paul Lambrino, cel care, cu de la sine putere, si-a atarnat, langa numele abuziv de "Paul al Romaniei" si apelativul de "Alteta Regala", este foarte aproape de a da un tun imobiliar in comuna Snagov. Nepotului nelegitim al Regelui Carol al II-lea i-au fost date cadou 47 de hectare de padure de stejar, desi nimeni din familia lui nu a avut teren acolo.
Foto: Rompres
O afacere de 14 milioane de euro
"Se valideaza anexa 37, pozitia 1, autor Carol al II-lea al Romaniei, mostenitor ASR print AL ROMANIEI PAUL PHILLIPE cu suprafata de 46,78 ha. teren cu vegetatie forestiera", se arata intr-un act al Prefecturii judetului Ilfov (foto 1). Cu alte cuvinte suprafata respectiva, cu iesire la lacul Snagov, i-a fost atribuita fiului lui Mircea Lambrino.
Printul impostor nu a fost insa pus efectiv in posesia terenului intrucat seful Ocolului Silvic Snagov a refuzat sa semneze actele. Acesta solicita o dispozitie scrisa din partea Regiei Padurilor, care cel putin pana acum nu a emis un astfel de act. Intre timp, Paul Lambrino a actionat in Justitie Regia Padurilor.
Intreaga afacere a fost pusa la cale de Paul Lambrino si mafia imobiliara care actioneaza in zona de nord a Capitalei. Iar secenariul este urmatorul. Paul Lambrino, aflat mereu in cautare de bani, va incerca sa intre, prin diverse metode, in posesia celor 47 de hectare. In momentul in care tranzactia se va realiza, daca se va realiza, printul impostor va trebui insa sa dea ceva la schimb. O parte din suprafata primita va ajunge la complicii sai. La mafia imobiliara. Iar daca tinem cont de faptul ca la aceasta ora, un metru patrat in zona se vinde cu aproximativ 30 de euro ne dam seama de dimensiunea afacerii. Practic, cele 47 de hectare de padure valoreaza cel putin 14 milioane de euro. Bani care ar putea ajunge in buzunarul impostorului Paul si a complicilor sai.
Actele demonstreaza escrocheria
Interesant este ca in timp ce printul impostor a primit o pretinsa mostenire, Regele Mihai nici macar nu a intrat la masa succesorala. Asta intrucat potrivit documentelor existente in arhive, Casa Regala nu a avut nici un fel de terenuri in proprietate la Snagov, ci doar unele date in folosinta de Primaria Capitalei (de care apartineau in acei ani padurile din Snagov), pentru agrement, agricultura si cresterea de animale. Atunci, in ce baza a fost stabilit dreptul de proprietate al lui Paul Lambrino de catre Comisia judeteana Ilfov si de catre Comisia comunala Snagov?
Prin Decretul Regal 1154 din 9 februarie 1931, Regele Mihai I, prin Consiliul de Regenta compus din principele Nicolae, patriarhul Miron si Constantin Sarateanu, presedinte al Curtii de Casatie, a promulgat "Legea pentru infrumusetarea imprejurimilor Capitalei". Prin acel Decret Regal, Ministerul de Agricultura si Domenii a cedat municipiului Bucuresti, in scopul crearii unei statiuni climaterice, de agrement si sport, padurea Snagov-Tiganesti in suprafata de 1500 ha, lacul Snagov, avand aproximativ 1000 ha, precum si lacul si padurea Baneasa, cu intinderea de 100 ha. Nu a fost cedat nici un teren la Snagov in proprietatea familiei regale. In textul Decretului Regal este explicit trecut trupul de padure Fundul Sacului, ca loc unde se va crea viitoarea statiune.
Or, exact trupul Fundul Sacului face parte din ceea ce i se da cadou lui Lambrino. Acest teren a fost al municipalitatii Bucuresti, nu al Casei Regale. In aceste conditii, nimeni nu ar avea ce mosteni acolo, cu atat mai putin Paul Lambrino.
Se pregateste o noua teapa
Paul Lambrino si cei ce se afla in spatele sau se pregatesc de o noua teapa imobiliara. Este vorba de 29 de hectare situate tot la Snagov, plus terenurile de sub si dimprejurul Palatului Snagov, construit in anii regimului comunist. Tunul se afla in derulare, dosarul fiind in acest moment pe masa functionarilor de la institutiile abilitate in restituirea proprietatilor. (Adrian O. VASILIU)
Infiintarea statiunii de agrement Snagov
Regele Mihai I, printr-un Decret din anul 1931, a decis infiintarea statiunii de agrement Snagov, situata in apropierea Bucurestiului.
Astfel, prin acelasi decret, au fost cedate Capitalei, de catre Ministerul de Agricultura si Domenii, mai multe terenuri. Este vorba despre padurea Snagov - Tiganesti, cu trupurile Fundul Sacului si Popesti, impreuna cu toate poienile si locurile de cultura, in intindere de aproximativ 1500 de hectare, precum si conacul Vatra Manastirii Snagov, in intindere de circa un hectar si jumatate. De asemenea, Ministerul de Agricultura si Domenii a cedat Capitalei lacul Snagov, cu toate ramificatiile lui, pe toata intinderea lor si cu drumul de halaj, in intindere de circa 1000 hectare, cu exceptia portiunilor denumite Coada Negresei si Coada lui Flondor, care au ramas statului. Nu in ultimul rand, prin decretul regal din 1931, au fost cedate lacul si padurea Baneasa, in intindere de o suta de hectare, precum si o fasie de teren de 4,7 hectare din terenul fermei scolii de agricultura de la Herastrau.
Cine e Paul Lambrino
Fiu al lui Mircea Grigore Carol Lambrino si al Helenei Nagavitzine, Paul Phillipe Lambrino s-a nascut la Paris la data de 13 august 1948. Tatal sau a fost fiul nelegitim al Regelui Carol al II-lea si al lui Zizi Lambrino, Mircea Lambrino. Casatoria celor doi a fost anulata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, motiv pentru care Mircea Lambrino nu a fost recunoscut niciodata oficial ca progenitura de sange regal. Nici Paul Lambrino nu a fost recunoscut ca apartinand Casei Regale a Romaniei. Cu toate acestea el s-a autointitulat "Alteta Sa Regala".
 Afisari: 2459  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 11 Afiseaza toate comentariile  
Tunurile   de doctorul
Atentie   de Andrada Tiparas
Afara cu escrocul asta   de Dinnu
asta e opera hrebenciucilor   de coscaru
E ca la radio Erevan,...   de Tzepelica
Exemplul Gigi Becali   de Nicu Pruna
Romania o sa-si revina peste vreo trei generatii   de beatle-maniacul
Iubiti-va pe tunuri   de neamtu tiganu
Ganditi-va bine ce scrieti :   de ionion
Cum a fost posibil?   de Polina
tunurile nu sunt doar pentru muzee - - - -   de avarfreson
A r h i v a
  Steinhardt si Eliade pierduti in magazia Humanitas    7 comentarii
  Marti, 13, Basescu in Parlament    9 comentarii
  Vitaminizare cu forta    3 comentarii
  Gigi Becali isi cauta stramosul imparat al Bizantului    13 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Basescu doi, trei (4233 afisari)
 Eminescu, urmarit de Securitatea austro-ungara (3190 afisari)
 O Doamna si trei nomenclaturisti (2929 afisari)
 Iranul si Irakul, variabile ale aceleiasi ecuatii (2876 afisari)
 Gigi Becali isi cauta stramosul imparat al Bizantului (2569 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01222 sec.