Ziua Logo
  Nr. 3852 de sambata, 10 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Morris va fi extradat
Cetateanul american Michael Morris (foto), dat in urmarire internationala pentru dare de mita si frauda si retinut de autoritatile romane, a cerut, ieri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sa fie pus in libertate, facand astfel recurs fata de hotararea Curtii de Apel Bucuresti (CAB) de arestare provizorie in vederea extradarii. Magistratii i-au respins insa cererea si au decis extradarea acestuia.
Avocatul americanului, Ion Lazar, a declarat ca hotararea CAB este lovita de nulitate pentru ca a fost luata de un complet ilegal constituit, format dintr-un singur judecator, si nu din doi, cum prevede legea in acest caz special. In replica, procurorul de sedinta a aratat ca doar in cazul hotararilor privind extradarea legea prevede completul de doi judecatori, nu si pentru situatia arestarii provizorie.
Un alt motiv invocat de avocati a fost legat de faptul ca autoritatile americane nu au aratat urgenta, conditie necesara pentru luarea masurii arestarii provizorii. Pe de alta parte, cetateanul american nu s-a sustras niciodata de la o eventuala cercetare, fiind permanent in contact cu autoritatile si cu oamenii de afaceri cu care colabora. Avocatii au precizat ca, de altfel, acesta nu a fost citat si nici nu i s-au aratat acuzatiile. Americanul nu a dat nici un fel de declaratii pentru ca nu a auzit prea bine traducerea facuta de interpret.
Urmarit international
Rezident in Romania, Michael Morris, de 62 de ani, era urmarit international la solicitarea autoritatilor americane. El a fost retinut de politistii romani si prezentat magistratilor CAB pentru intocmirea documentatiei in vederea extradarii, fiind acuzat intr-un dosar de frauda investigat de FBI. Pe numele lui a fost emis mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si frauda, in prezent fiind incarcerat la arestul Directiei de Cercetari Penale din Bucuresti. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii americani, Morris impreuna cu un alt cetatean american, Philip Bloom, au oferit mita in perioada 2003-2005 constand in autoturisme unor functionari din Departamentul Apararii al SUA, cu scopul facilitarii obtinerii unor contracte de reconstructie in Irak. (Andrei GHICIUSCA)
 Afisari: 237  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Bivolaru se apropie de libertate    3 comentarii
  Clanurile "Duduienii" si "Caranii" anihilate    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
  Ion Iliescu debuteaza la Sahia    3 comentarii
  Eternul Pamfil Seicaru    
 Top afisari / comentarii 
 Basescu doi, trei (4233 afisari)
 Eminescu, urmarit de Securitatea austro-ungara (3190 afisari)
 O Doamna si trei nomenclaturisti (2929 afisari)
 Iranul si Irakul, variabile ale aceleiasi ecuatii (2876 afisari)
 Gigi Becali isi cauta stramosul imparat al Bizantului (2569 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00834 sec.