Ziua Logo
  Nr. 3852 de sambata, 10 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
BNR taie dobanda
Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis, ieri, reducerea dobanzii de politica monetara cu 0,75 puncte procentuale, de la 8,75% la 8% pe an, si mentinerea nivelului rezervelor minime obligatorii constituite de bancile comerciale.
"Nivelurile de dobanda de pe piata monetara se situeaza constant sub rata dobanzii de politica monetara de pana in prezent, ceea ce impune adoptarea de masuri pentru intarirea rolului de semnal al acesteia din urma", se arata intr-un comunicat al BNR.
Potrivit Consiliului de Administratie al BNR, situatia din ultimele luni de pe pietele monetara si valutara releva niveluri ale lichiditatilor si ale ratelor dobanzilor care au indus o intarire rapida a monedei nationale, aceasta contribuind semnificativ la temperarea cresterii preturilor agregate. "Aceasta recalibrare a nivelurilor instrumentelor politicii monetare este consecventa cu atingerea in mod sustenabil a tintelor de inflatie pe termen mediu si cu necesitatea asigurarii stabilitatii financiare", se mai spune in comunicatul bancii centrale. Consiliul de Administratie al BNR a examinat si a aprobat si raportul trimestrial asupra inflatiei. "Scenariul de baza al actualei proiectii releva o relativa ameliorare a perspectivelor inflatiei pe termen mediu, insa riscurile legate de o crestere a veniturilor insuficient sustinuta de sporuri de productivitate, precum si o posibila relaxare a politicii fiscale impun continuarea unei conduite prudente a politicii monetare", precizeaza BNR. (G.M.)
 Afisari: 471  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Basescu doi, trei (4233 afisari)
 Eminescu, urmarit de Securitatea austro-ungara (3190 afisari)
 O Doamna si trei nomenclaturisti (2929 afisari)
 Iranul si Irakul, variabile ale aceleiasi ecuatii (2876 afisari)
 Gigi Becali isi cauta stramosul imparat al Bizantului (2569 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00842 sec.