Ziua Logo
  Nr. 3816 de joi, 28 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Alba-neagra competentelor la sefia ANS
De vreo trei saptamani, angajatii Agentiei Nationale pentru Sport incearca sa inteleaga cine sunt sefii forului din str. Vasile Conta, pentru ca activitatea din domeniul performantei sa reintre in fagasul normalitatii. Si asta pentru ca unele ordine semnate in decembrie de presedintele demisionar Florian Gheorghe (foto), cat si incertitudinea care a planat asupra numirii noului sef al ANS, au creat un haos birocratic, cu delegari de competente si prerogative de la un birou la altul. Iar situatia nu pare sa se limpezeasca decat dupa Anul Nou, atunci cand Octavian Belu va fi numit oficial in functia de principal ordinator de credit al sportului romanesc.
Au mai ramas doar cateva zile pana cand Romania va intra in Europa, iar unul dintre cei mai importanti ambasadori autohtoni, sportul, pare sa fi ajuns din nou in coada listei de prioritati. De altfel, din data de 4 decembrie, moment in care presedintele ANS, conservatorul Florian Gheorghe, si-a inaintat demisia la Guvern, sportul romanesc a ramas fara un sef, prerogativele sale fiind "predate" prin Ordinul ANS nr. 594 "vicelui" Liviu Cepoi. Dupa o serie de negocieri, fotoliul de presedinte al ANS a ajuns in sarcina PD, care a apelat pentru aceasta functie la Octavian Belu, un nume de referinta al performantei neaose. Numai ca, pana la numirea oficiala in functie a celui care a condus gimnastica artistica spre perfectiune lucrurile au ramas in coada de peste prin str. Vasile Conta. In plus, din 13 decembrie, Valentin Vasilescu l-a inlocuit in functia de vicepresedinte pe Liviu Cepoi, in aceeasi zi fiind emis Ordinul ANS nr. 616 prin care se deleaga toate competentele noului venit. Si cand lucrurile pareau sa se lamureasca, in 22 decembrie, la ora 11,15, presedintele demisionar Florian Gheorghe isi reia in mod ciudat atributiile de principal ordinator de credit al sportului prin Ordinul nr. 646, in vreme ce "vicepresedintele va primi alte atributii"! Cu alte cuvinte, Florian Gheorghe nu mai este demisionar, cel putin pana cand Guvernul il va numi in functie pe Octavian Belu, desi demisia este un act unilateral de vointa, prin care inceteaza raportul de munca. Si ca totul sa capete un iz de circ, in aceeasi zi, dar la ora 13,45, se emite Ordinul ANS nr. 647, prin care se precizeaza ca din data de 27 decembrie se deleaga lui Valentin Vasilescu toate atributiile de vicepresedinte si de secretar general! Un document care nu face altceva decat sa-i redea liberalului Vasilescu ce a obtinut prin numirea de catre premier in postul de vicepresedinte al ANS, dar il incarca si cu atributiile de secretar general, post ramas vacant de trei luni dupa plecarea lui Alexe Gavrila. Din pacate, de tot acest "spectacol" birocratic, care i-a bulversat pe angajatii ANS, dar si pe cei din teritoriu, pare sa nu fie deloc straina consilierul presedintelui pe probleme economico-financiare (!), Doina Aurica Miscov, un personaj trecut de la Serviciul de Audit in biroul de consilier, pozitie din care-i tot lua la rost pe angajatii ANS care comunicau cu presa!
Tiberiu RIST, Cristina VLADU 
A r h i v a
  Porumboiu i-a demis pe Apetrei si Danciu    
  Octavian Belu asteapta Monitorul Oficial    
  Lobont este asteptat in "Groapa"    2 comentarii
  Baciu asaltat cu oferte peste Ocean    
  Ghita Muresan in atentia Primariei Cluj    
  Handbalistii pregatesc asaltul european    
 Top afisari / comentarii 
 Impozite cat casa (4588 afisari)
 Batalia pentru un scaun la Bruxelles (1991 afisari)
 O platforma supraevaluata (1771 afisari)
 Puterea coruptiei (1726 afisari)
 Mesajul de adio al fostului subprefect de Iasi (1679 afisari)
 Premierul dezbate situatia stocurilor de iarna, in timp ce comunitatea europeana se teme ca Rusia ar putea sista livrarile de gaze (181 afisari)
 Premiera mondiala: transplantul ambelor maini la o femeie (56 afisari)
 Tony Blair petrece sarbatorile de iarna in vila unuia dintre fratii Bee Gees (39 afisari)
 Filiera Kebab (34 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00980 sec.