Ziua Logo
  Nr. 3814 de sambata, 23 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Anglia: Reglementari mai dure pentru telefonie si internetul in banda larga
-- Companiile din domeniile telefoniei si internetului de mare viteza se vor confrunta cu reglementari mult mai drastice in ceea ce priveste inducerea in eroare a clientilor si alte posibile abuzuri, potrivit editiei de joi a cotidianului de afaceri "Financial Times", citata de Newsin.
Organismul britanic de reglementare al industriei media si firmelor de telecomunicatii (Ofcom) se pregateste sa aplice sanctiuni firmelor care incalca legislatia privind furnizarea de internet in banda larga si telefonie, a spus intr-un interviu Ed Richards, directorul executiv al Ofcom, citat de "Financial Times".
"Am fost destul de generosi de-a lungul vremii si a venit timpul sa-i chemam la ordine pe cei care incalca legile", a spus Richards. "Vindeti agresiv, vindeti bine, concurati agresiv, concurati cum vreti voi, dar vindeti in asa fel incat sa stimulati increderea consumatorului, nu sa o subminati", a adaugat acesta.
increderea consumatorilor a scazut anul acesta ca urmare a unei intelegeri intre organismele de reglementare si BT Group Plc, fostul operator telecom monopolist din Marea Britanie, in vederea cresterii competitiei pe pietele de telefonie fixa si cea de internet de mare viteza.
intr-un alt interviu, acordat revistei "Times", Richards a avertizat asupra reglementarilor in vigoare din domeniul radio care sunt aparent depasite, desi au fost modificate acum trei ani.
In Romania, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a adoptat pe 12 decembrie deciziile de amanare cu un an a aplicarii celei de-a doua etape de reducere a tarifelor de interconectare cu retelele operatorilor Orange Romania si Vodafone Romania, potrivit unui comunicat al institutiei.
in urma acestei decizii, Romtelecom a anuntat in aceeasi zi ca va cere instantei anularea deciziei ANRC si va solicita despagubiri de 12 milioane de euro in urmatorii doi ani, potrivit unei declaratii a directorului juridic Romtelecom, Catalin Dima.
A r h i v a
  Cantecele de Craciun, cele mai descarcate de pe internet, in Marea Britanie    
  Guvernul a aprobat reorganizarea Autoritatii de Reglementare in Comunicatii    
 Top afisari / comentarii 
 Teapa beton (7238 afisari)
 Autopsia unei lovituri de stat (6728 afisari)
 Masonerie feminina sau feminism masonic? (5282 afisari)
 Cea mai mare descoperire stiintifica in 2006 (4943 afisari)
 Prapastia (3330 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00879 sec.