Ziua Logo
  Nr. 3814 de sambata, 23 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Adio, vama!
Peste 260 de posturi din cele 408 ramase vacante la Autoritatea Nationala Vamala (ANV) in urma reorganizarii Autoritatii vor fi ocupate de persoane care nu au promovat examenele organizate anterior pentru preluarea functiilor. Din cele 4.588 de posturi alocate ANV, potrivit prevederilor legale, in prezent sunt ocupate 3.960 de posturi. Dintre acestea au fost redistribuite 1.265 de functii, dintre care 967 ca urmare a inchiderii birourilor vamale de frontiera de la granitele cu Ungaria si Bulgaria si 298 ca efect al reducerii numarului de posturi din mai multe directii regionale vamale si birouri vamale de interior. In urma reorganizarii ANV, 567 de persoane - functionari publici si personal contractual - au fost angajate fara examen, pentru ca nu au avut contracandidat pentru postul liber pentru care au optat, iar 290 de functionari publici si personal contractual au fost numiti in urma promovarii examenului. Totodata, 266 de persoane nu au promovat examenul, insa vor primi functii in urma redistribuirii efectuate de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, se arata intr-un comunicat al ANV. Alte 166 de persoane au ales sa paraseasca sistemul vamal sau au iesit anticipat la pensie. (C.S.)
Deschiderea Vosganian
Ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, a inlocuit din functie o serie de functionari ai ministerului, printre care si seful corpului de control, Cosmin Stefan, si intentioneaza sa faca noi schimbari. "Lista va continua, dar nu vreau sa fac masacru in minister", a spus vineri Vosganian. El a mentionat ca a desemnat deja o persoana in functie de sef al corpului de control, dar nu a dezvaluit numele acesteia. Potrivit lui Vosganian, viitorul sef al corpului de control al ministerului are experienta in instrumentarea dosarelor de coruptie si este "mai presus de suspiciuni". (G.M.)
Datorii anulate
Statul va anula, pana la sfarsitul acestui an, datorii istorice de 700 de milioane de euro ale unor companii din sectorul energetic, pentru ca acestea sa nu fie dezavantajate dupa aderare fata de firmele europene, a anuntat, ieri, ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian. Printre companii se numara Nuclearelectrica (cu datorii de 611 milioane de lei), Termoelectrica, Translectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Societatea Nationala a Huilei etc. Romania ar adera la UE cu o piata energetica necompetitiva, daca aceste datorii nu sunt sterse, a aratat Vosganian. Guvernul a decis joi, anularea datoriilor catre buget inregistrate la 31 decembrie 2005 de 34 companii din sectorul energetic, transporturi si utilitati publice. Firmele respective vor intra intr-un regim de supraveghere speciala, pentru prevenirea acumularii unor noi arierate. "Aceste companii au mentinut in trecut tarife reduse pentru asigurarea protectiei sociale la consumatorii finali. De aici s-a ajuns la acumularea de datorii la bugetul de stat", a precizat Guvernul intr-un comunicat. Datoriile aferente anului 2006 sunt considerate curente si trebuie platite, potrivit Guvernului. (G.M.)
A r h i v a
  Leafa de doi lei    
 Top afisari / comentarii 
 Teapa beton (7238 afisari)
 Autopsia unei lovituri de stat (6728 afisari)
 Masonerie feminina sau feminism masonic? (5282 afisari)
 Cea mai mare descoperire stiintifica in 2006 (4943 afisari)
 Prapastia (3330 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00920 sec.