Ziua Logo
  Nr. 3813 de vineri, 22 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Alo, Ministeru', se aude? Dom Hardau, desteptarea!
Gabriel G. STANESCU 
-- Ziarul Ziua a publicat ieri o stire ce i-a revoltat pe multi cititori, dupa cum arata interventiile de pe site-ul publicatiei: Liga "Pro Europa" a introdus, in scolile din noua judete, chestionare pentru elevii care participa la orele de religie. Aprobarea a fost data de fostul secretar de stat pentru minoritati, Iosef Koto.
Ce urmareste aceasta campanie? Este clar pentru orice profan. Organizatia condusa de fosta activista PCR, Smaranda Enache, folosindu-se si de sprijinul nefericitului profesor Moise, intentioneaza sa demonstreze ca scolarii nu inteleg esenta religiei si ca predarea acestei discipline are un efect negativ, cu atat mai mult, cu cat este vorba despre ortodoxie. Si ca, evident, icoanele din scoli fac mult rau!
Dupa cum sunt concepute intrebarile, scolarii vor fi impinsi sa declare, din incapacitatea de a decela sau din lipsa de instruire, ca au inteles ca unele religii sunt bune si altele rele, ca nu trebuie sa fie toleranti cu "evreii, protestantii, martorii lui Iehova, homosexualii (este cumva un cult religios?) etc".
Cum ar putea discerne un scolar si cum ar putea da un raspuns valid, in situatia in care este intrebat daca religia se preda "obiectiv, partinitor sau stiintific"? Pentru a demonstra "intoleranta majoritara" li se pune copiilor o alta intrebare tendentioasa - despre ce religie au invatat mai mult "ortodoxie, protestantism, cult mozaic, cult musulman, budism"? Ticalosia autorilor chestionarului merge mai departe: "Daca ati putea interzice o religie in Romania, care ar fi aceea?".
Elevii mai sunt intrebati daca predarea religiei este importanta pentru ei. Cine a trecut prin scoala, stie bine ca scolarii vor sa scape de ore, asa incat este foarte posibil ca raspunsurile lor sa fie folosite in cel mai mizerabil mod de catre autori. Urmeaza marea obsesie a "proeuropenilor": scoaterea icoanelor si alungarea preotilor din scoli. Se mai pun "nevinovatele" intrebari: Exista icoane in scoala ta? De ce cult apartin? La festivitatile oficiale din scoala ta (inceput, sfarsit de an) participa preoti?
Am vazut ca multi intelectuali fini si-au pus piepturile, cavalereste, in apararea Smarandei Enache. Un gest laudabil. Nu pledez in nici un caz pentru violenta de limbaj. Dar sunt curios sa aflu ce vor mai invoca acum acestia si papusarii ligii "Pro Europa", organizatie ce urmareste astazi invrajbirea religioasa, ce promoveaza lipsa de toleranta si, ceea ce este mai grav, de-a dreptul criminal, ce se foloseste de copii, in scopul descalificant, de a demonstra obscurantismul si lipsa unei viziuni europene a majoritatii ortodoxe. Cu toate ca exemplul oferit descrie perfect mizeria umana, nu voi cobori la argumentele foarte la indemana "ad hominem". Prin manevrele sale perverse, cred ca liga "Pro Europa" s-a autodefinit!
Este interesant faptul ca acesti reprezentanti, de o proverbiala consecventa, ai asa-zisei societati civile (gen Alina Mungiu si Traian Ungureanu, gata oricand sa-si stranguleze adversarii politici, se fac pres in fata tatucului lor "Traian cel Mare") sunt sustinatorii declarati ai democratiei doar atunci cand le convine. Daca un rezultat al majoritatii ii avantajeaza, e bine. Daca nu, se canta partitura "drepturilor minoritatilor". Apropos, in paralel cu chestionarele are loc si "referendumul" pentru Tinutul Secuiesc!
Mai sunt noua zile si intram in Uniunea Europeana. Astfel de manevre securisto-kominterniste trebuie oprite. Ministerul Educatiei are obligatia de a interveni. Desigur, daca nu cumva, zilele astea, sefii sunt ocupati cu Ignatul si "pomana porcului"!
 Comentarii: 14 Afiseaza toate comentariile  
opinie   de Iordache C.
CHESTIONARE KOMINTERISTE   de Arefu
TREBUIE STOPATI TOTI KOMINTERISTII   de Arefu
fericitule domn profesor Moise   de Arcturus
esente   de iazoo
Ce aveti ba cu Hardau? Lasati baa omul sa fie fericit da sarbatori!   de Giculica zbanghiul-turbat
eu constat   de spaiu'
Profesorului Moise si invatzaceilor lui de pe acest forum, adepti ferventzi ai istoriei religiilor   de moroianu
Chestionarul e doar un feedback, ar fi trebuit sa fie facut mai demult   de Ratacitul
daca-i asa, are dreptate   de crux
Religie sau... istoria religiilor?   de catalin_mattei
Scoala publica trebuie sa ramana o institutie seculara   de Petre S
TREBUIE SA STOPAM KOMINTERNISTII   de aburel
nici vorba   de Arcturus
A r h i v a
  De vina este tarisoara meaaa! (III)    13 comentarii
  In memoriam    1 comentariu
  O istorie fara eroi?    1 comentariu
  La judecata zilei    13 comentarii
  Prostolojenii, "o stare de spirit"    2006-12-15
 Top afisari / comentarii 
 Anti-Elena (5365 afisari)
 Comisia Bogomolov a CC al PCUS a decis caderea lui Ceausescu (5096 afisari)
 Raportul generalului Iulian Vlad (4770 afisari)
 Mana Moscovei (4485 afisari)
 Crimele regimului comunist sunt imprescriptibile (3484 afisari)
 Johnny Depp, intruchiparea lui Freddy Mercury pe marele ecran (199 afisari)
 CEC-ul ramane de stat (177 afisari)
 Poveste de Craciun (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.87788 sec.