Ziua Logo
  Nr. 3813 de vineri, 22 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Politicianul anului a refuzat laurii
-- "Zece pentru Romania" si-a desemnat, joi seara, castigatorii, in cadrul unui spectacol organizat de Realitatea TV
Festivitatea desfasurata la Ateneul Roman a avut o importanta speciala si datorita invitatului de onoare, fostul cancelar german Helmut Kohl. Titlul de "politicianul anului" a fost acordat presedintelui Traian Basescu, insa acesta a lipsit de la ceremonie, precizand - intr-un fax trimis organizatorilor in timpul spectacolului - ca refuza premiul. La eveniment au participat foarte multi politicieni, oameni de cultura, artisti.
"Nu stiu cine este castigatorul, dar daca prin absurd cel desemnat as fi eu, va rog sa transmiteti premiul celui de-al doilea clasat, sau celui de-al treilea, sau celui de-al patrulea, cui doriti dumneavoastra", a precizat presedintele, conform mesajului citit, pe scena, de prezentatorul Mihai Tatulici. Vestea ca seful statului renunta la premiu l-a facut pe "al doilea clasat", George Becali (PNG), prezent la gala, sa se ridice de pe scaun. A ramas insa in picioare - derutat de evaziva recomandare a detinatorului trofeului - si, in cele din urma, a renuntat la intentia de a se indrepta spre scena. Dupa primii doi clasati, ierarhia politicienilor desemnati de cetateni in top zece - 2006 a continuat cu Vadim Tudor, Ion Iliescu, Theodor Stolojan, Mona Musca, Mircea Geoana, Emil Boc, Calin Popescu Tariceanu si Adrian Nastase.
Adversarul-prieten
Victor Ponta (PSD) a primit titlul de "cel mai bun tanar politician al anului 2006" de la nonagenarul Mircea Ionescu Quintus (PNL), care s-a aratat "bucuros sa ofere trofeul unui adversar". "Pentru mine adversarii sunt prieteni, nu dusmani", a explicat liberalul. El i-a urat tanarului pesedist sa fie si peste 50 de ani in acelasi partid, aratand ca "traseismul sapa la radacina clasei politice". "Cand tinerii politicieni vor prelua locurile noastre, in Romania va fi o adevarata democratie", a apreciat Quintus. La randul sau, premiantul a marturisit ca viseaza la o politica inclinata mai putin spre opinie si mai mult spre adevar. Laureatul categoriei "ministri", Mihai Razvan Ungureanu, a fost caracterizat de fostul premier Petre Roman drept un tanar inteligent si foarte harnic, care a reusit prin calitatile pe care le are.
Artistul si masina
Actorii nu au fost cuprinsi in cercetarea din acest an, insa au avut un reprezentant pe scena: Florin Piersic. Celebrul artist - care a oferit premiul pentru cel mai bun brand romanesc, Dacia - si-a amintit de prima masina luata in urma cu aproape patruzeci de ani. "Mi-era greu sa intru in ea, dar si mai greu sa ies din ea. N-aveam stergatoare si uite-asa stergeam geamurile cu mana. Banuiesc ca si dumneavoastra aveti Dacii acasa, dar nu umblati cu ele", a glumit aplaudatul actor.
Dupa acordarea trofeelor, la Ateneu a fost lansata cartea "Zece pentru Romania 2006", aparuta la editura Humanitas.
Amintim ca proiectul "Zece pentru Romania" are la baza o cercetare sociologica realizata de patru institute de sondare a opiniei publice - INSOMAR, IMAS, TNS - CSOP si CURS. Cercetarea si-a propus identificarea si recunoasterea la nivel national a celor mai importante personalitati ale anului. (O.B.)
Castigatorii anului 2006
u "Cel mai bun scriitor" -
Mircea Cartarescu
u "Cel mai bun jurnalist" -
Cristian Tudor Popescu (premiu cedat de castigator)
u "Cel mai bun ministru" - Mihai Razvan Ungureanu
u "Cel mai bun avocat" - Ana Diculescu Sova
u "Cel mai bun tanar politician" -
Victor Ponta
u "Cel mai bun arhitect" -
Serban Sturdza
u "Cel mai bun medic chirurg" -
Irinel Popescu
u "Cel mai bun istoric" -
Alexandru Zub
u "Cel mai bun brand" - Dacia
u "Cel mai bun politician" -
Traian Basescu
 Afisari: 1746  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
primul in Rom-ania   de nvt
politicianul anului ......Domnului 2006!   de nvt
Mare om Basescu!!!   de catalin_mattei
BRANZA BUNA IN BURDUF DE CAINE SAU INVERS   de lec4ram
Basescu este politician de mare clasa   de sanzaiana
A r h i v a
  Regele in Parlament    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Anti-Elena (5365 afisari)
 Comisia Bogomolov a CC al PCUS a decis caderea lui Ceausescu (5096 afisari)
 Raportul generalului Iulian Vlad (4770 afisari)
 Mana Moscovei (4485 afisari)
 Crimele regimului comunist sunt imprescriptibile (3484 afisari)
 Johnny Depp, intruchiparea lui Freddy Mercury pe marele ecran (199 afisari)
 CEC-ul ramane de stat (177 afisari)
 Poveste de Craciun (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01096 sec.