Ziua Logo
  Nr. 3813 de vineri, 22 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Orientul Mijlociu
Europol devine agentie UE
HAGA - Organismul european de politie Europol, cu sediul la Haga, isi va schimba cadrul legal si va deveni o agentie a Uniunii Europene (UE), in scopul de a fi mai eficient in lupta impotriva crimei si mai transparent in actiune, noteaza Rompres. De asemenea, Europol va putea consilia autoritatile nationale de politie in ceea ce priveste mentinerea ordinii publice in timpul desfasurarii unor evenimente internationale de anvergura. * PARIS - Reporterul francez Laurent Richard a reusit sa introduca substante explozive si cutite la bordul unor avioane de pasageri apartinand unor companii americane si franceze, evidentiind astfel carente in sistemele de securitate aeroportuare. * BERLIN - Guvernul german nu considera ca exista motive pentru a renegocia tratatul bilateral cu Polonia, semnat in 1991, amintind ca Berlinul "nu sustine" reclamatiile individuale facute de germanii expulzati de Polonia dupa 1945, problema care afecteaza relatiile bilaterale. (D.E.)
America
SUA se desecretizeaza
WASHINGTON - Incepand cu 1 ianuarie 2007, o mare parte a arhivelor FBI din perioada Razboiului Rece - si nu numai - va putea fi accesata de public, in urma unui proces de declasificare automata, vizand documentele cu o vechime de cel putin 25 de ani, noteaza cotidianul International Herald Tribune in editia sa de ieri. * NEW YORK - Adunarea Generala a ONU a adoptat un nou tratat international ce interzice statelor sa rapeasca inamici si sa ii ascunda in inchisori secrete sau sa ii ucida, informeaza Reuters. Conventia Internationala pentru Protectia Tuturor Persoanelor fata de Disparitia Fortata va fi semnata in februarie,
anul viitor, la Paris, precizeaza Mediafax. (A.M.L.)
Romania si Bulgaria, la receptia ambasadorilor
Romania si Bulgaria au fost invitate de onoare la receptia anuala a ambasadorilor organizata de MAE belgian si revista "Diplomatic News". Cu acest prilej, ambasadorul Romaniei in Belgia, Ion Jinga (foto), a fost nominalizat pentru titlul de "Ambasadorul anului". La manifestare au participat ambasadorii tarilor membre UE si NATO (inclusiv cei ai SUA si Canadei), ai Federatiei Ruse, Japoniei si Israelului. Selectia pentru acordarea titlului de Ambasadorul anului a fost facuta de un juriu independent, pentru trei categorii distincte - ambasadori acreditati pe langa UE, la NATO si in Regatul Belgiei, la fiecare categorie fiind facute cate trei nominalizari. (D.E.)
A r h i v a
  "Tatal turkmenilor" nu mai este    2 comentarii
  Putin tulbura apele la Kiev    3 comentarii
  UE impune sanctiuni Belarusului    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Anti-Elena (5365 afisari)
 Comisia Bogomolov a CC al PCUS a decis caderea lui Ceausescu (5096 afisari)
 Raportul generalului Iulian Vlad (4770 afisari)
 Mana Moscovei (4485 afisari)
 Crimele regimului comunist sunt imprescriptibile (3484 afisari)
 Johnny Depp, intruchiparea lui Freddy Mercury pe marele ecran (199 afisari)
 CEC-ul ramane de stat (177 afisari)
 Poveste de Craciun (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00643 sec.