Ziua Logo
  Nr. 3813 de vineri, 22 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Procurorii lui Niculae
-- Gheorghe Muscalu si Gheorghe Placinta l-au protejat pe patronul de la INTERAGRO si interesele acestuia
Incepand cu anul 1993, colonelul SRI Corneliu Paltanea si ulterior adjunctul sau, Daniel Bucur, au facut afaceri ilegale cu petrol de la Rafinaria ASTRA. Pentru serviciile aduse conducerii institutiei, Paltanea a ajuns comandantul prahovean al SRI. Cei care au curatat dosarele multor inculpati in dosarul "Petrolul" sunt procurorii Gheorghe Muscalu si Constantin Placinta. In acest caz au fost retinuti, in vederea urmaririi penale, 23 de inculpati. Dintre acestia, nici unul nu se mai afla astazi in spatele gratiilor.
Scandalul a izbucnit in iulie 2002, din cauza omului de afaceri prahovean Florin Mihai, administrator al SC SPM SRL. Acesta s-a adresat mai multor institutii ale statului si presei, reclamand faptul ca a fost inselat cu 28,5 miliarde de lei de omul de afaceri Dan Getoiu si altii, cu un cec fara acoperire. Mihai a recurs la acest demers disperat la cinci luni dupa ce depusese o plangere penala impotriva respectivului, pe care procurorii prahoveni o facusera pierduta. In continuare, la data de 18 iulie 2002, Mihai depune o noua plangere penala impotriva respectivilor, dar si a procurorilor care musamalizau escrocheria, trimitand-o Parchetului prin posta, cu confirmare de primire. Exact a doua zi, omul este arestat in urma dispozitiei procurorului Constantin Placinta, unul dintre cei mai reprezentativi mafioti reclamati de acesta. La 23 iulie, Doru Trifoi, secretar de stat in Ministerul Justitiei la acea vreme, reclamat si el in plangerea penala, isi da demisia si, spre propria-i surpriza, aceasta ii este acceptata cateva zile mai tarziu.
Magnatul intangibil
Din acest moment, subordonatii penalului Placinta au inceput sa fabrice dovezi impotriva lui Florin Mihai, pentru a putea spera la o condamnare a acestuia. Intre timp, Constantin Placinta fusese detasat la Bucuresti, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), pentru serviciul adus cauzei privind arestarea reclamagiului pagubit. Intr-o singura zi (25 iulie 2002) au fost audiate cinci persoane, care toate au declarat ca singura vinovata pentru escrocheriile descoperite la Rafinaria ASTRA este Elena (Marylene) Botezatu. Nicidecum Ioan Niculae, dupa anul 1997 cand a obtinut controlul rafinariei. Au fost dispuse alte arestari in cauza, dar magnatul, a carui implicare nu putea fi contestata in vreun fel, a iesit basma-curata. De fapt, acesta a fost protejat de Muscalu si Placinta, procurorii care au instrumentat dosarul 239/P/2002, PICCJ - Sectia de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog, care au disjuns cauza in ceea ce-l privea pe magnatul zimnicean. Interesant este faptul ca toti retinutii in aceste dosare, printre care si Mihai, au fost pusi in libertate, dupa ce au inceput sa depuna declaratii care mai de care mai incendiare.
Memoriu fara raspuns
Iata si ce i-a transmis, anul trecut, Florin Mihai lui Traian Basescu, intr-un memoriu care a ramas fara raspuns si care se referea la modul in care procurorii Muscalu si Placinta au instrumentat dosarul "Petrolul". "Documentele au fost multiplicate in scopul de a ingrosa copertile dosarului, pentru a crea impresia ca este vorba despre unul amplu. Acest lucru a fost gandit pentru ca nici un judecator sa nu se poata descurca in noianul de hartogarie, supradimensionat artificial, cu intentia vadita de a-l forta pe judecator sa accepte parodia lor de rechizitoriu. Procurorii Constantin Placinta si Gheorghe Muscalu au procedat la fel si in privinta umflarii asa-ziselor prejudicii, pe care le-au calculat din burta, depunand o serie de inscrisuri la dosar care n-au nici o legatura cu cauza si, in plus, sunt calculate eronat", se arata in memoriul lui Florin Mihai.
De ce tace presedintele?
Cu toate ca actualul chirias de la Cotroceni cunoaste cu exactitate afacerile ilicite ale lui Niculae, el a tacut si tace in continuare, in mod cat se poate de ciudat. In anul 2002, primar general al Capitalei pe-atunci, Basescu a adus la adresa lui Ioan Niculae cateva acuzatii grave, privind mituirea unor membri ai Guvernului Nastase, astfel incat Societatea Nationala "Tutunul Romanesc" sa fie scutita de datorii. Ceea ce s-a intamplat. Reactia magnatului a fost dura, acesta amenintandu-l pe primar cu judecata. O vreme, fostul presedinte al PSD a lasat-o mai moale, dar in campania prezidentiala a rabufnit din nou. Una dintre promisiunile electorale ale acestuia s-a referit la clarificarea modului in care Niculae a pus mana pe gratis pe "Tutunul Romanesc". De ce nu s-a tinut Basescu de cuvant, ramane un mister.
Pagina realizata de Dan COSTE 
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
indiferenta autoritatilor   de yonutz
Catre Redactia ziarului "ZIUA"   de Florin St. Mihai
Ma iertati este CONSTANTIN PLACINTA   de Florin St. Mihai
Presedintele tarii mi-a raspuns la memoriu   de Florin St. Mihai
Ioan Niculae este unul dintre cei mai mari evazionisti   de FATU MARIAN
MALAESCU,DUMITRASCU,ZAHARIA,ISPAS,CRISTEA,SPALATELU,CHIRU,FATU,MARCELA,CORNELIU   de MALAESCU ODANGIU
FLORIN si Marylene sunt pioni sacrificati fara vina de procurorii penali Muscalu,Placinta,Buliga   de Valeriu Botezatu
A r h i v a
  ZIUA si replica    
  Autocarul groazei    
  "Secretele" examenului auto    1 comentariu
  Scaletchi aproape de libertate    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  Basescu infiereaza ziaristii si avocatii    10 comentarii
  Seres acuzat de tradare    
  Libertatea lui Benyatov se judeca astazi    
  Nagy audiat la Cotroceni    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Anti-Elena (5365 afisari)
 Comisia Bogomolov a CC al PCUS a decis caderea lui Ceausescu (5096 afisari)
 Raportul generalului Iulian Vlad (4770 afisari)
 Mana Moscovei (4485 afisari)
 Crimele regimului comunist sunt imprescriptibile (3484 afisari)
 Johnny Depp, intruchiparea lui Freddy Mercury pe marele ecran (199 afisari)
 CEC-ul ramane de stat (177 afisari)
 Poveste de Craciun (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01085 sec.