Ziua Logo
  Nr. 3813 de vineri, 22 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Bataie ca-n NBA la Sibiu
-- In ultimul sfert al derby-ului baschetbalistic dintre CSU Sibiu si CSU Ploiesti, Obradovic si Blackshear au cedat nervos si au provocat o bataie generala
Nici nu s-au stins bine ecourile internationale de dupa bataia generala dintre jucatorii echipelor din NBA, New York Knicks si Denver Nuggets, in urma careia nu mai putin de zece sportivi au fost eliminati de pe teren, ca scene identice de nervozitate excesiva au putut fi urmarite "live" si in Romania, la derby-ul etapei a XIII-a din Divizia A, dintre CSU Sibiu si CSU Ploiesti. Si daca la disputa de peste Ocean actorii principali au fost Anthony Carmelo si Nate Robinson, in schimb, la meciul de la Sibiu, disputat, miercuri seara, intr-o atmosfera de vis, rolurile de provocatori le-au apartinut sarbului Bojan Obradovic si americanului Ronald Blackshear.
Atmosfera din NBA s-a facut resimtita, miercuri seara, in Sala Sporturilor din Sibiu, inca de la debutul meciului dintre rivalele CSU Sibiu si CSU Ploiesti, prezentarea jucatorilor fiind realizata sub lumina reflectoarelor. Si cum pe teren au evoluat sase americani si trei sarbi, alaturi de valorosii internationali romani Carutasu, Szijarto si Kabengele, spectacolul baschetbalistic s-a ridicat la mare inaltime, spre satisfactia celor peste 3000 de fani sibieni prezenti in tribune. Din pacate pentru acestia, gazdele pregatite de Mircea Vulc n-au reusit decat in unele momente sa se ridice la valoarea gruparii antrenate de Mladen Jojic, oaspetii conducand ostilitatile pe toata durata partidei. Si chiar daca sperau intr-un miracol, mai ales ca obtinusera cu doar trei zile in urma o victorie senzationala in disputa de la Cluj, cu 86-80, sibienii n-au mai reusit sa-si stopeze adversarii si au cedat, in final, cu 60-75 (13-19, 16-21, 14-12, 17-23). Dupa doua sferturi dominate de oaspeti, care au avut in Virgil Carutasu (13 p, 11 rec) un veritabil "rege" al luptei de sub panouri, gazdele sunt trezite la realitate dupa revenirea de la vestiare de capitanul Darnell Clavon (foto) (8 p), care bifeaza cu doua slam-dunq-uri de senzatie reintrarea in joc. Loviti in orgoliu de reusitele gazdelor, care au redus din handicap pana la 39-46, in minutul 27, americanii Elliot (21 p, 8 rec) si Hargrove (26 p, 6 rec) reiau spectacolul si refac avantajul de pe tabela chiar in primele minute ale ultimului sfert.
Punctaj maxim pentru CSU Ploiesti
Dupa un fault antisportiv comis de Spanu, spiritele se incing pe teren, iar nervii jucatorilor cedeaza definitiv, in minutul 34, la un fault dur al sarbului Obradovic (8 p, 9 rec) asupra americanului Donald (15 p, 8 rec). Imediat, americanul Ronald Blackshear (14 p) riposteaza si-l loveste pe Obradovic, provocand o bataie generala care ajunge pana aproape de tribune. Jucatorii se reped spre locul conflictului, Little Donald il ia de gat pe Carutasu, iar suporterii sunt stapaniti cu greu ca sa nu intre pe teren. In cele din urma, cu ajutorul antrenorului Mircea Vulc, care-l scoate din mol pe americanul Blackshear cu arcada dreapta sparta, spiritele se potolesc si partida este reluata dupa cateva minute de pauza. Avand o experienta mult mai mare la nivel international, CSU Ploiesti isi pastreaza calmul si defileaza spre al 13-lea succes consecutiv din intrecerea interna, spre supararea suporterilor care au aruncat cu numeroase obiecte din tribune, frustrati de faptul ca favoritii nu au reusit sa se impuna, asa cum sperasera. La final, ambele echipe au contestat unele decizii ale arbitrilor Banica, Dima si Bukaresti, iar suporterii au scandat minute bune "Hotii!".
In urma acestui meci, topul Diviziei A a suferit modificari majore, CSU Ploiesti revenind pe prima pozitie, cu punctaj maxim, fiind urmata la un punct de Dinamo-Gealan si la mare distanta de "U" Mobitelco Cluj si CSU Sibiu. Alte rezultate inregistrate in runda a XIII-a: BC Mures - BCMUS Pitesti 93-102, "U" Mobitelco Cluj - CSM Oradea 91-80, BC Rm. Valcea - Gaz Metan Medias 75-104, Rapid - West Petrom Arad 113-70, ELBA Timisoara - Dinamo 82-84.
Tiberiu RIST 
A r h i v a
  Ganea a semnat pentru Rapid    
  Raducioiu s-a intors la Dinamo    
  Reghecampf a eliminat pe Bayern    
  Sorin Paraschiv vrea sa plece de la Steaua    
  Stiri pe scurt    
  In memoria martirilor stelisti    
 Top afisari / comentarii 
 Anti-Elena (5365 afisari)
 Comisia Bogomolov a CC al PCUS a decis caderea lui Ceausescu (5096 afisari)
 Raportul generalului Iulian Vlad (4770 afisari)
 Mana Moscovei (4485 afisari)
 Crimele regimului comunist sunt imprescriptibile (3484 afisari)
 Johnny Depp, intruchiparea lui Freddy Mercury pe marele ecran (199 afisari)
 CEC-ul ramane de stat (177 afisari)
 Poveste de Craciun (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00975 sec.