Ziua Logo
  Nr. 3812 de joi, 21 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Deputatii cer mentinerea icoanelor in scoli
-- Deputatii comisiei pentru invatamant au recomandat ieri ca prezenta simbolurilor religioase si a icoanelor in scoli sa ramana la latitudinea comunitatilor locale si a parintilor, dupa cum a solicitat si Coalitia pentru respectarea sentimentului religios.
Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor s-a exprimat insa ferm impotriva interzicerii icoanelor si a simbolurilor din scoli si a recomandat Ministerului Educatiei si Cercetarii sa nu ia nici o decizie in favoarea scoaterii simbolurilor religioase din unitatile scolare, dupa cum cere eronat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), informeaza Rompres.
Presedinta Comisiei, Lia Olguta Vasilescu, a subliniat ca peste 150 de asociatii si organizatii au trimis comisiei adrese prin care se pronuntau impotriva scoaterii insemnelor din scoli. Directorul general pentru invatamant preuniversitar din cadrul MEdC, Liliana Preoteasa, a afirmat ca ministerul nu trebuie sa interzica simbolurile religioase din scoli, cu atat mai mult cu cat nu exista nici un document prin care sa se impuna prezenta icoanelor in unitatile scolare. "Nu MEdC trebuie sa ia o hotarare. Daca ni se va impune o decizie noi o vom respecta", a spus reprezentantul ministerului. Deputatul PNL Mircea Pusca a declarat ca, in cazul in care se pune problema scoaterii icoanelor din scoli, se va putea pune si problema daramarii bisericilor, intrucat sunt la vedere pe strada si pot deranja pe unii, "Dumnezeu nu poate fi supus la vot", a adaugat el.
CNCD trebuie sa revoce Hotararea
Mai multe organizatii, printre care Centrul pentru Resurse Juridice condus de presedinta SOROS Open Network, Renate Weber, Liga Pro Europa a Smarandei Enache, cercetata de CNSAS pentru trecutul sau controversat, Asociatia Pro Democratia, prin semnatura lui Cristian Pirvulescu, desi nu toti membri acesteia sunt de acord cu presedintele ei, "Libertatea de Constiinta" unde impreuna cu Remus Cernea se afla Gabriel Andreescu, ACCEPT, ONG Hyde Park si altele, au sustinut demersul anti-crestin al lui Emil Moise din Buzau.
Asociatia Civic Media a lansat inca de la inceputul scandalului aberant sustinut de asociatiile ateiste din Romania o campanie care a dus la crearea Coalitiei pentru respectarea sentimentului religios. La www.civicmedia.ro si-au reunit eforturile mii de elevi, profesori si personalitati ale lumii academice si artistice impreuna cu 150 de organizatii si institutii romanesti. Civic Media continua campania, inclusiv prin contestatii oficiale la CNCD si sesizarea instantei, pana la revocarea oficiala a Hotararii aberante. (G.D.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Aia cu...   de floricel
hai sa facem curat!   de Arefu
subiectivitate   de inca cineva
A r h i v a
  Apocalipsa dupa Mossad    25 comentarii
  PSD si PC petrec iar impreuna    
  Atac la presa    12 comentarii
  Tismaneanu pus la colt de Biserica    16 comentarii
  IPS Bartolomeu Anania respinge atentatul moral al ateilor    7 comentarii
  Liga Pro Europa ataca religia in scoli fara stirea ministerului    31 comentarii
  Basescu i-a cerut directorului SPP sa scape de fostii securisti    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Apocalipsa dupa Mossad (6151 afisari)
 PSD si PC petrec iar impreuna (2573 afisari)
 Liga Pro Europa ataca religia in scoli fara stirea ministerului (2190 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (II) (2070 afisari)
 Tismaneanu pus la colt de Biserica (1911 afisari)
 Radu Berceanu ii ameninta pe protejatii lui Basescu: Patronii Euroconstruct, UMB Spedition si PA&CO sunt "banditi care vor sa se traga in piept" (384 afisari)
 Contractele si secretele unor actori celebri, scoase la licitatie (370 afisari)
 Codrut Seres, acuzat de tradare si spionaj (185 afisari)
 Marie Antoinette (95 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01162 sec.