Ziua Logo
  Nr. 3811 de miercuri, 20 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Daruri de la Curte
Mai sunt doar cateva zile pana la venirea Craciunului si al sau Mos (darnic), iar daca nu mai stiti ce cadouri sa pregatiti, va face Editura Curtea Veche o sugestie - cinci carti captivante, intr-o concepttie grafica eleganta si rafinata. Este vorba despre "Cu Jamie in Italia" de Jamie Oliver (o colectie de retete vechi si noi, care surprinde esenta bucatariei), "La masa cu Jamie" de acelasI autor (o carte pentru bucatari experimentati si incepatori deopotriva), "Viata cea noua" de Orhan Pamuk - castigatorul Nobelului pentru Literatura anul acesta -, (o poveste de dragoste, care conduce spre tainele vietii si ale mortii), "Ma numesc Rosu" tot de Pamuk (deopotriva o fantezie, un basm demn de "O mie si una de noptI", dar si un puzzle filozofic croit pe muchia istoriei, la granita dintre Orient si Occident) sI "Cartea cu vraji". (L.D.)
Amintirea unei domnii
Ultimul eveniment al acestui an derulat la Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" din Bucuresti s-a consumat ieri (19 decembrie), odata cu lansarea cartii "Carol I, amintirea unei mari domnii" - o cercetare bibliografica de peste 300 pagini cuprinzand texte, referinte cronologice, citate, casete de personalitati, ilustratii. Volumul cuprinde capitolele: "Portret in mosaic", "Reconstructia unui destin - Carol I si Fundatia Universitara" si "Conferintele Fundatiei", oferind trei registre de lectura: o cronica a domniei lui Carol I, in desfasurare cronologica, o istorie condensata a personalitatilor vremurilor si o culegere de texte, mai vechi sau mai noi, care refac prin culoare, atitudine, stil, o epoca, un oras, un destin. Lucrarea cuprinde si texte inedite, special concepute pentru acest moment, care ofera, uneori prin cate un desen, imaginea in oglinda a unor vremuri apuse. Pentru a obtine un effect imediat, au fost introduse si articole din ziarele epocii. (L.I.)
"Lauda tie", UNITER
Astazi, de la orele 17.00, la sediul UNITER va avea loc un spectacol dedicat sarbatorilor de Craciun si de Anul Nou intitulat "Lauda Tie", organizat de Salonul Cultural al UNITER a carui amfitrioana este Sorana Coroama Stanca. La eveniment sunt invitati sa participe arhitecta Elena Iliescu, actritele Alexandrina Halic, Anca Zamfirescu, Mirela Busuioc si Carmen Palcu, coregraful Pastorel Ionescu si micii pictori debutanti de la Galeria de Arta Bazil, impreuna cu Luminita Vasile, manager al Galeriei. (M.A.)
Cotroceni, la 15 ani de activitate
La Muzeul National Cotroceni va avea loc astazi o manifestare culturala de exceptie prilejuita de implinirea a 15 ani de activitate. In cadrul unei conferinte de presa va fi prezentata activitatea muzeului in cei 15 ani, programul cultural pe 2007 si se va lansa noul site al muzeului care va cuprinde turul virtual de 360 de grade, o premiera nationala in lumea muzeala. Incepand cu ora 18.00 are loc festivitatea decernarii medaliilor de aniversare, urmata de un concert de colinde sustinut de corul Accoustic. Festivitatea urmeaza sa se desfasoare in prezenta presedintelui Traian Basescu. (M.A.)
A r h i v a
  Aripi itinerante    
  Captivitate indusa    
  Pianista Luiza Borac    
  Dubla Borges    
  "Povestea povestilor" trilingva    
  Sarbatorind Craciunul    
 Top afisari / comentarii 
 Golanul penal (5786 afisari)
 Contraatac al BOR la Raportul Tismaneanu (3186 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (I) (2067 afisari)
 Scapati de structurile Kominternului! (1608 afisari)
 Romani sclavi in Italia (1419 afisari)
 Traian Basescu in lupta cu ramasitele comunismului (700 afisari)
 Ultimele pagini ale Raportului FBI despre John Lennon au fost facute publice (176 afisari)
 CSAT si-a stabilit prioritatile pentru 2007 (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00966 sec.