Ziua Logo
  Nr. 3811 de miercuri, 20 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Rosca Stanescu a castigat doua procese cu ATAC
Sorin Rosca Stanescu, directorul ziarului ZIUA, a castigat doua procese pe care le-a intentat cotidianului ATAC. Primul in care instanta de judecata i-a dat castig de cauza lui Rosca Stanescu avea ca obiect un articol aparut in respectiva publicatie. In material se sustinea ca directorul ziarului ZIUA ar fi profitat de pe urma unei bombe financiare de la bursa. Sorin Rosca Stanescu a actionat ATAC in judecata, magistratii dandu-i castig de cauza si stabilind ca cele afirmate in paginile ziarului ATAC nu sunt reale. In al doilea proces castigat de directorul ziarului ZIUA cu cotidianul ATAC, Rosca a fost acuzat ca ar fi fost implicat in devalizarea Bancorex, ca ar fi prejudicat RAFO. Instanta de judecata a stabilit ca toate aceste acuzatii nu au nici un suport real, ca nu se sustin cu probe. Astfel, judecatorii au dat pentru a doua oara castig de cauza lui Sorin Rosca Stanescu, condamnand ziarul ATAC. Judecatorii au obligat cotidianul ATAC sa publice integral hotararile pe prima pagina si in alte trei publicatii centrale. De altfel, George Papu, aparatorul ziarului ZIUA, a castigat in instanta toate procesele cu ATAC. (B.C.G.)
Propuneri pentru conducerea DIICOT
Ministrul Justitiei Monica Macovei a propus, ieri, pentru functia de procuror sef la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din Parchetul general pe Codrut Olaru si procuror sef adjunct pe Angela Elisabeta Ciurea. Din ianuarie 2005, Codrut Olaru a ocupat functia de procuror sef al Serviciului Teritorial Bacau din cadrul DIICOT. In 2003, Olaru a activat ca procuror-sef in cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate si Anticoruptie al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bacau. Angela Elisabeta Ciurea a fost delegata in luna august 2006 ca procuror-sef adjunct al DIICOT, din cadrul Parchetului de pe langa ICCJ. Din anul 2003 Ciurea a fost procuror sef adjunct al sectiei judiciare la Parchetul National Anticoruptie, continuand in aceeasi pozitie la Directia Nationala Anticoruptie, iar in perioada august 2002- iunie 2003 si-a desfasurat activitatea la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie - Sectia Judiciara Penala. (B.C.G.)
Au spalat doua milioane de euro
Cinci bacauani, membri ai aceleiasi familii, sunt acuzati de spalare de bani dupa ce, constituiti intr-o grupare de crima organizata in Marea Britanie, au furat din bancomate aproximativ doua milioane de euro. Timp de patru ani, prin fraudarea bancomatelor, ei au obtinut 1,7 milioane de dolari si 800.000 de euro. Banii erau "spalati" prin transferuri bancare, inclusiv pe nume false, urmate de achizitii si vanzari de imobile si de autoturisme de lux. Initial, liderul grupului a fost retinut, alaturi de alte trei persoane, in noiembrie 2005, pentru detinere de aparatura in vederea falsificarii de carduri si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Acestia au fost arestati preventiv pana la inceputul acestei luni, cand instanta a dispus punerea lor in libertate. Ulterior, dupa extinderea cercetarilor, politistii au stabilit ca sumele obtinute din activitatea infractionala erau, "reciclate" de catre liderul grupului, Viorel C. impreuna cu alti patru membri ai familiei sale. (B.C.G.)
 Afisari: 274  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Complicele de la Concurenta    2 comentarii
  Procurorul Dabu fabrica dosare pe banda rulanta    1 comentariu
  Cum se fura la Inter    2 comentarii
  Limba de lemn si secretomanie    
  Situatia tensionata din SPP in atentia CSAT    
  Donatie de la FBI pentru SECI Romania    
  "Catalogul" hotilor de masini    
  Amanare in dosarul Rompetrol    
 Top afisari / comentarii 
 Golanul penal (5786 afisari)
 Contraatac al BOR la Raportul Tismaneanu (3186 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (I) (2067 afisari)
 Scapati de structurile Kominternului! (1608 afisari)
 Romani sclavi in Italia (1419 afisari)
 Traian Basescu in lupta cu ramasitele comunismului (700 afisari)
 Ultimele pagini ale Raportului FBI despre John Lennon au fost facute publice (176 afisari)
 CSAT si-a stabilit prioritatile pentru 2007 (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01080 sec.