Ziua Logo
  Nr. 3811 de miercuri, 20 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
17 ani de la Revolutie
Senatorii si deputatii marcheaza astazi, printr-o sedinta comuna solemna, implinirea a 17 ani de la Revolutia din 1989. Secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu (PSD), a declarat ca la sedinta este invitat presedintele Traian Basescu, primul ministru Calin Popescu-Tariceanu, membri ai Guvernului, invitati din partea mai multor institutii ale statului, sefii serviciilor, dar si inaltii ierarhi ai bisericilor Ortodoxa si Catolica.
In plus, citat de Rompres, Ioan Munteanu a spus ca sedinta va dura maxim o ora si jumatate, adaugand ca fiecare grup parlamentar (deputati si senatori - nr) are la dispozitie cate 10 minute pentru discurs. Secretarul a mai spus ca seful statului si-a anuntat intentia de a participa atat la sedinta solemna de dimineata, consacrata celor 17 ani de la Revolutie, cat si la sedinta de dupa-amiaza, dedicata aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Insa, potrivit programului remis de Administratia Prezidentiala, seful statului va participa dimineata la sedinta CSAT, fara sa mai vina la Parlament, la sedinta dedicata Revolutiei. (R.G.)
Indiferenti la colinde
Senatorii si deputatii au intors ieri spatele corului si orchestrei care au venit sa-i colinde special pentru a marca aderarea Romaniei la UE. Desi Palatul Parlamentului a fost asaltat ieri, in pauza de lucru, de colindatori, concerte de muzica clasica si atmosfera de vacanta, alesii, neimpresionati, nu si-au onorat rolul de gazda, doar cativa dintre ei asistand in treacat. Spectacolul, tinut in fata salii de plen a Camerei Deputatilor, langa uriasul pom de Craciun, a fost deschis de orchestra Liceului de muzica Dinu Lipatti, care a intonat cateva pasaje din repertoriul clasic, dar si colinde. A urmat reprezentatia Corului Academic. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a fost prezent doar cinci minute, la inceputul concertului. Ceilalti deputati si senatori s-au grabit, imediat dupa terminarea sedintei, catre sala de mese, audiind din treacat concertul. Audienta colindatorilor a fost formata, in general, din staff-ul tehnic al Camerei Deputatilor si din reprezentantii presei. (R.I.P.)
Doneaza si salveaza in Parlament
Doar 11 senatori si deputati din cei 469 care alcatuiesc Parlamentul Romaniei au decis sa raspunda campaniei de donare de sange initiata de Ministerul Sanatatii, impreuna cu Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, organizata chiar in Palatul Parlamentului. In cateva ore, cat a durat campania "Doneaza si salveaza" in Parlament, doar cativa parlamentari au trecut pragul cabinetului medical special echipat, majoritatea de la PSD si doar patru din Alianta DA Gabriela Cretu (PSD), Ioan Ghise (PNL), Petru Tarniceru (PSD), Emil Radu Moldovan (PSD) , Mircea Pusca (PNL), Marius Marinescu (PD), Titus Corlatean (PSD), Ovidiu Branzan (PSD), Mona Musca (independent), Mihai Malaimare (PNL) si Mircea Grosaru (minoritati) sunt parlamentarii care s-au prezentat la centrul de donare. Acestora li s-au recoltat de catre cadrele medicale 450 de mililitri de sange, nu inainte de a fi tesati, pentru depistarea unor posibile boli, precum hepatita B si C, sifilis, HIV. (R.G.)
A r h i v a
  Platformistii au parasit oficial PNL    5 comentarii
  Intelegere PNL-PC impotriva motiunii CEC    
  Ciuvica da SRI in judecata    2 comentarii
  Premiile "Generatia Europeana XXI"    
 Top afisari / comentarii 
 Golanul penal (5786 afisari)
 Contraatac al BOR la Raportul Tismaneanu (3186 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (I) (2067 afisari)
 Scapati de structurile Kominternului! (1608 afisari)
 Romani sclavi in Italia (1419 afisari)
 Traian Basescu in lupta cu ramasitele comunismului (700 afisari)
 Ultimele pagini ale Raportului FBI despre John Lennon au fost facute publice (176 afisari)
 CSAT si-a stabilit prioritatile pentru 2007 (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01006 sec.