Ziua Logo
  Nr. 3810 de marti, 19 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Liberalii pe cont propriu
Conducerea PNL a hotarat ieri ca liberalii sa mearga pe cont propriu la alegerile pentru Parlamentul European (PE). Surse liberale ne-au precizat ca liderii PNL au hotarat in unanimitate sa ingroape subiectul candidaturii pe liste comune cu PD pentru Parlamentul European (PE). "PNL va candida pe cont propriu la PE. Am tot negociat cu PD, degeaba. Se pare ca democratii au locuri pe liste pentru taranisti, nu pentru noi. La cum merg treburile in Alianta, este firesc sa mergem pe cont propriu la aceste alegeri", au declarat sursele citate. (R.G.)
Recomandarea PNL Bistrita
Presedintele PNL Bistrita, Ioan Turc, a declarat ieri ca le recomanda liberalilor care vor sa se inscrie in PLD sa renunte la acest demers si sa se inscrie direct in PD pentru a avea vechime in partid. In calitate de "inlocuitor" desemnat de liderul interimar Teodor Atanasiu, Turc a tinut sa-i avertizeze insa pe democrati ca "platformistii" nu recunosc structurile alese ale unui partid. "Aspectul pozitiv este acela ca PLD devine din ce in ce mai putin o problema a PNL si din ce in ce mai mult o problema a PD. Eu le atrag atentia celor din PD ca cei care au plecat din PNL sunt oameni care nu recunosc institutiile legitime ale unui partid, nu recunosc conducerile alese ale unui partid si se vor confrunta cu tot felul de probleme. Bineinteles, nu murim noi de grija domniilor lor, dar cine seamana vant va culege furtuna", a declarat ironic Turc, citat de Mediafax. (R.G.)
Premierul vrea dezbatere
Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a invitat, ieri seara, pe reprezentantii partidelor parlamentare la o dezbatere asupra strategiei post-aderare a Romaniei, in care sa fie prezentate eventuale sugestii din partea acestora in vederea definitivarii textului final al documentului. El a lansat invitatia la conferinta Institutului Aspen Romania, adresandu-se organizatorului actiunii, presedintele PSD, Mircea Geoana (foto). "In legatura cu aceasta dezbatere post-aderare, profit de ocazie sa adresez o invitatie oficiala pentru o dezbatere consistenta pe acest subiect, pe care as dori sa o facem, Mircea, cu toate partidele parlamentare. Sper sa fii de acord", s-a adresat premierul lui Geoana.
Tariceanu a aratat ca strategia post-aderare este un proiect care trebuie sa beneficieze de o sustinere politica cat mai larga, "dincolo de partide si de ciclurile electorale", ca un instrument de reducere a decalajelor fata de alte state membre UE si de modernizare a societatii.
El a continuat sa i se adreseze lui Geoana pe acelasi ton familiar, aratand ca "dincolo de dezbaterile politice pe care in mod natural le avem, trebuie sa fie si lucruri care sa ne uneasca". (Mediafax)
 Afisari: 392  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Liberalii pe cont propriu   de doctorul
A r h i v a
  La marginea Europei    1 comentariu
  Elena Udrea si egalitatea de sanse    1 comentariu
  Vasile Blaga promite PLD un tratament corect    1 comentariu
  Romania dezvolta proiectul european    
 Top afisari / comentarii 
 Exorcizatii (7243 afisari)
 Refuzul lui Goma (4167 afisari)
 Discursul pe care Regele Mihai ar fi trebuit sa il rosteasca in Parlament (3839 afisari)
 Bila alba (3184 afisari)
 Un Raport bine facut, elaborat de un comunist (2963 afisari)
 Lech Walesa: Condamnarea comunismului trebuie urmata de lustratie (521 afisari)
 Joseph Barbera, cel de-al doilea parinte al lui Tom si Jerry, a murit (101 afisari)
 24 pentru Stolojan (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00900 sec.