Ziua Logo
  Nr. 3810 de marti, 19 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Lotul "Stancev" ramane in arest
Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins ieri recursurile declarate impotriva prelungirii mandatelor de arestare din dosarul privatizarilor strategice, astfel ca Stamen Stantcev, Vadim Benyatov, Dorinel Mucea si Radu Mihai Donciu vor ramane in inchisoare.
La cererea procurorilor, sedinta de judecata s-a desfasurat cu usile inchise. Anchetatorii sustin ca au indicii temeinice conform carora membrii grupului condus de Stancev alimentau mai multe conturi austrice deschise la Bank Austria Creditanstalt. In urma unei perchezitii efectuate la locuinta lui Radu Donciu, au fost gasite 16 file ce reprezentau extrase de cont, titularul fiind chiar fostul functionar ministerial. (A.G.)
Fata presedintelui, notar la Paunesti
Ioana Basescu, fiica cea mare a familiei prezidentiale, a primit ieri repartitie, ca notar public, in localitatea Paunesti din judetul Vrancea, transmite NewsIn. Fiica presedintelui a promovat examenul pentru notari publici, la jumatatea lunii noiembrie, si a ocupat locul 36 cu media 7,53, obtinand 5,70 la proba teoretica si 9,35 la proba practica. Aceasta a intarziat, ieri, la Consiliul Uniunii Nationale a Notarilor Publici, unde trebuia sa completeze o declaratie pentru a ocupa unul dintre posturile vacante. In Bucuresti au fost scoase la concurs doar patru locuri de notari stagiari, pentru care au luat examenul aproape 20 de candidati. Rezultatele concursului pentru ocuparea posturilor vacante de notar public, organizat in zilele de 13 si 15 noiembrie, au fost validate, in 8 decembrie, de Consiliul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania. Desi a fost distribuita in provincie, Ioana Basescu poate profesa in Bucuresti daca se asociaza cu un notar care are deja birou in Capitala. (O.R.)
Si-a violat fiica
Politistii bistriteni, au retinut duminica seara, un barbat din satul Saratel, acuzat ca si-ar fi violat fiica in varsta de numai 14 ani, fata aducand pe lume un copil din aceasta relatie incestuoasa. Potrivit Mediafax, barbatul a reusit sa se ascunda timp de sase luni prin grajduri parasite si paduri. Purtatorul de cuvant al IJP Bistrita-Nasaud, a declarat, ieri, ca George F., in varsta de 39 de ani, si-a violat, in cursul anului trecut fiica, cand aceasta venise in vizita la Saratel sa-si vada tatal. Barbatul a fost parasit de sotie, iar aceasta impreuna cu fiica sa, Nina Elena S., s-a stabilit intr-o localitate din judetul Cluj. "Dupa ce Nina Elena s-a intors la Cluj, mama ei a depus o reclamatie in care a precizat ca fata a fost violata de tatal ei si ca este insarcinata. Intre timp a adus pe lume un copil din aceasta relatie", a adaugat Raluca Petrean. Barbatul a fost prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, pentru emiterea mandatului de arestare preventiva pentru 29 de zile. Daca va fi gasit vinovat, acesta risca o pedeapsa cu inchisoarea intre 5 si 18 ani. (O.R.)
A r h i v a
  Niculae a facut prapad si la Magurele    3 comentarii
  Botnita pentru presa    4 comentarii
  Panica la metrou    1 comentariu
  Ultimii militari in termen, trecuti in rezerva    
  Platit sa acopere o crima    
  Marinari abandonati in Italia    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Exorcizatii (7243 afisari)
 Refuzul lui Goma (4167 afisari)
 Discursul pe care Regele Mihai ar fi trebuit sa il rosteasca in Parlament (3839 afisari)
 Bila alba (3184 afisari)
 Un Raport bine facut, elaborat de un comunist (2963 afisari)
 Lech Walesa: Condamnarea comunismului trebuie urmata de lustratie (521 afisari)
 Joseph Barbera, cel de-al doilea parinte al lui Tom si Jerry, a murit (101 afisari)
 24 pentru Stolojan (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00820 sec.