Ziua Logo
  Nr. 3808 de sambata, 16 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Rezistente la Raportul Tismaneanu
-- Raportul Comisiei Prezidentiale de analiza a comunismului - instituita de presedintele Traian Basescu si condusa de profesorul romano-american Vladimir Tismaneanu - urmeaza a fi dat publicitatii saptamana viitoare.
Acest raport va condamna comunismul ca "ilegitim si criminal" pentru crimele comise impotriva umanitatii; intre multe altele, raportul arata ca au fost intre 500 de mii si doua milioane de victime ale regimului comunist din Romania - ceea ce e mai mult decat suficient pentru a justifica epitetul aplicat de "criminal".
Din punct de vedere politic, Raportul nu ar fi adus prejudicii prea mari Partidului Social Democrat! Numai ca, din nou, si cu acest prilej, domnul Ion Iliescu s-a dovedit acelasi gaffeur inveterat... De ce spun aceasta? Desemnandu-l pe domnul Iliescu presedinte de onoare la recentul congres, Partidul Social Democrat nu avea de unde sa stie ca alesul va avea peste cateva zile neindemanarea sa se solidarizeze implicit cu trecutul sau comunist. Acest partid nu a gasit cu cale sa salute aparitia raportului descriind crimele comunismului, prezentat de comisia Tismaneanu. Profesorul Tismaneanu nu avea alta alternativa; parintii sai au fost activisti, desi de mana a doua, ai fostului PCR. El s-a pus insusi la adapost in acest fel fata de repetarea criticilor venind din partea victimelor comunismului ca n-ar fi persoana cea mai potrivita pentru a dirija o atare ancheta. Din lac in put! Domnul Tismaneanu n-a tinut seama de sensibilitatea domnului Iliescu. Presedinte timp de multi ani al FSN, FDSN, PDSR, PSD, vechi activist al PCR, domnul Iliescu a avut lipsa de tact sa-si dea din nou pe fata vechea "arama", iar noilor lideri ai PSD le-a lipsit curajul sa faca "tabula rasa" cu dumnealui pentru a se face credibil.
Intr-o recenta emisiune "Romania la raport", domnul Tismaneanu arata ca in prezent se da in partid o batalie politica, culturala si morala, tocmai ceea ce domnul Geoana contesta cand pretinde ca PSD s-a rupt categoric de trecutul comunist... Greu de crezut...
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
este eronata concluzia raportului Tismaneanu !   de mikele durul
Atentionez ca :   de ionion
Astept sa citesc   de griar
Intrebarea ie ...   de gili
Cine-a fost comunist   de doctorul
A r h i v a
  Vaporul de hartie    6 comentarii
  Discursuri parlamentare    3 comentarii
  In pragul razboiului civil palestinian    11 comentarii
  La judecata zilei    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Nistorescu si-a gasit a patra jumatate (3333 afisari)
 Fusereala (2996 afisari)
 CIA si asasinarea lui Robert Kennedy (2955 afisari)
 Romania in cumpana istoriei (2410 afisari)
 De ce nu avem nevoie de raportul Tismaneanu (2331 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00863 sec.