Ziua Logo
  Nr. 3807 de vineri, 15 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Suferinta ii tine de cald Madonnei
Cand a dat nas in nas cu paparazii la iesirea dintr-un local londonez, saptamana trecuta, Madonna si-a dat seama ca paseste direct in miezul unui scandal starnit de haina sa din blana de sinsila, evaluata la incredibilul pret de 70.000 de dolari. Fotografiile au fost publicate ulterior de presa din toata lumea, provocand un imens val de proteste din partea organizatiilor pentru protectia animalelor care au dorit ca lumea sa stie ca haina Madonnei este rezultatul unui proces macabru.
Pentru ca vedeta americana sa aiba in garderoba sa o astfel de "bijuterie", marca Fendi, au fost sacrificate vietile a 60 de sinsile (mici rozatoare, asemanatoare veveritelor, care traiesc in America de Sud). "Poarta o haina care a fost realizata din zeci de animale omorate prin strangulare sau electrocutare", precizeaza Karen Chisholm de la PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). O alta membra PETA, Anita Singh, este mult mai transanta: "este o adevarata ironie ca la nici o luna dupa ce a incercat sa convinga o planeta intreaga ca are un suflet mare adoptand un copil din Africa, acum sa arate lumii intregi ca sprijina una dintre cele mai violente industrii de pe planeta care loveste cu bata, stranguleaza, gazeaza, electrocuteaza si jupoaie de vii mici animale lipsite de aparare".
Blana de sinsila este considerata a fi cea mai delicata blana din lume, de 30 de ori mai fina decat parul uman. Cererea mare de astfel de blanuri a condus aproape la disparitia lor in salbaticie, in prezent fiind crescute pentru blana in ferme speciale, unde sunt tratate cu o cruzime iesita in comun (curiosii pot vizita site-ul PETA, www.peta.com, pentru a se convinge).
Nu este insa prima data cand Madonna, 48 de ani, isi atrage mania aparatorilor drepturilor animalelor. In 2002 a suparat-o enorm pe buna sa prietena Stella McCartney, designer de moda, dupa ce a purtat o haina realizata din blana de miel nenascut (astrahan). Stella i-a spus atunci raspicat ca poarta fetusi in valoare de 5000 de dolari. Organizatiile pentru protectia animalelor au adresat un apel iubitorilor de animale indemnandu-i sa boicoteze albumele Madonnei atata timp cat aceasta poarta haine din blana naturala. (Camelia CIOBANU)
 Afisari: 2024  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Alagna: <Torno>, la Scala dice <No> !!!   de Seherezada
off topic: Oscar pt. musicistul italian Ennio Morricone   de Oriana
F. bine-i face...   de neamtu tiganu
A r h i v a
  Ucigasul va lovi din nou    
  Traieste cu o inima care nu bate    
  METEO    
 Top afisari / comentarii 
 Groparul lui Iliescu (9086 afisari)
 Tovarasa Smaranda (3300 afisari)
 Un general roman conduce razboiul din Irak (3055 afisari)
 Glumetii DNA (2256 afisari)
 Suferinta ii tine de cald Madonnei (2024 afisari)
 ''Tatal Nostru'', colinde, bani si doctrine la Consiliul PNG (463 afisari)
 Alimentatia vegetariana, in stransa legatura cu un IQ ridicat (87 afisari)
 AFP: Continua disputa privind laicitatea unei Romanii care incearca sa-si revina dupa jumatate de secol de "ateism comunist" (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00993 sec.