Ziua Logo
  Nr. 3806 de joi, 14 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Europa
Bucurestiul, asteptat la raport
BRUXELLES - Comisia Europeana a stabilit, ieri, sistemul de supraveghere a Romaniei si Bulgariei in domeniul Justitiei, aplicabil dupa aderarea celor doua state, la 1 ianuarie 2007. Potrivit deciziei, Bucurestiul si Sofia sunt obligate sa prezinte in fiecare an progresele inregistrate la acest capitol, primul raport fiind asteptat in martie 2007
*KIEV - Bebelusi sanatosi din Ucraina au fost omorati in spital pentru a fi folositi in comertul international cu celule stem, sustine BBC, afirmand ca dovezile, in acest sens, au fost transmise Consiliului Europei, care a cerut investigarea cazului * MOSCOVA - Fostul ofiter in serviciile secrete ruse, Dmitri Kovtun, sustine ca a fost contaminat cu poloniu-210 de fostul spion, Aleksandr Litvinenko, dupa o intalnire avuta cu acesta la mijlocul lunii octombrie, anul acesta, la Londra, transmite Mediafax. (A.M.L.)
Orientul Mijlociu
Legea martiala, recomandata la Bagdad
BAGDAD - Fostul premier irakian, Ayad Allawi, a solicitat impunerea legii martiale in regiune, in urma evenimentelor de marti, cand peste 70 de persoane si-au pierdut viata intr-un atentat sinucigas comis in Capitala irakiana, relateaza presa britanica. Violentele au continuat la Bagdad, cel putin zece persoane fiind ucise si alte 25 fiind ranite, ieri, in urma exploziei unei masini-capcana intr-o zona aglomerata din estul orasului.
* TEHERAN - Ayatollahul Ali Khamenei, liderul spiritual al Iranului, a dat asigurari, ieri, ca Teheranul "va face noi progrese" in domeniul nuclear. "Republica islamica a atins un nivel foarte ridicat in domeniul tehnologiei nucleare. Bineinteles ca nu este capatul drumului; natiunea iraniana va continua progresele in acest domeniu", a spus Khamenei, citat de Mediafax.
* RAMALLAH - Un judecator al tribunalului islamic si membru marcant al Hamas, miscarea islamista aflata la guvernare in teritoriile palestiniene, a fost asasinat, ieri, de persoane inarmate necunoscute, in sudul Fasiei Gaza. (A.M.L.)
America
Bush se mai gandeste la macazul din Irak
WASHINGTON - Presedintele George W Bush a decis asupra directiei generale a noii politici a SUA in privinta Irakului si a cerut personalului sau sa elaboreze detaliile acestei strategii, in contextul unei revizuiri a razboiului si a obiectivelor sale. Ieri, Bush s-a intalnit, la Pentagon, cu oficiali din Aparare pentru a discuta pe aceasta tema
* SANTIAGO DE CHILE - Nepotul fostului dictator chilian Augusto Pinochet este amenintat cu pierderea postului de capitan al Armatei, in urma discursului rostit la inmormantarea bunicului sau. El a spus despre Pinochet ca a fost un mare lider si a criticat judecatorii care l-au pus sub acuzare * WASHINGTON - Ambasadorul Arabiei Saudite in SUA, Printul Turki al-Faisal, a demisionat brusc dupa 15 luni in aceasta functie si a parasit tara. Postul de ambasador in SUA este, pentru relatia Arabiei Saudite cu Occidentul, unul dintre cele mai importante. (L.P.)
 Afisari: 277  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Consiliul Europei sesizat pentru Catedrala Sf. Iosif    2 comentarii
  Olmert-nuclearul s-a vazut cu Papa-energeticul    13 comentarii
  Rusia se pune din nou cu SUA si Marea Britanie    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Femeia care i-a ingrozit pe nazisti (3865 afisari)
 Modelul OMV (3370 afisari)
 Calin, file de curaj (3200 afisari)
 Voronin a desfiintat Bradul de Craciun (3003 afisari)
 Grozavia insultelor (2459 afisari)
 Nicolae Ceausescu si Adrian Nastase, martori in procesul amanat al lui Nastase (614 afisari)
 Drumul spre Guantamo (75 afisari)
 Peste trei sferturi din elita politica a Rusiei este formata din fosti si actuali spioni (66 afisari)
 Concluzia politiei britanice in cazul mortii printesei Diana: de vina a fost soferul beat (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01088 sec.