Ziua Logo
  Nr. 3806 de joi, 14 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Recompense la Primarie
Incepand din anul viitor, primarul general Adriean Videanu ii va recompensa pe angajatii municipalitatii in functie de performantele lor la serviciu. El a anuntat, la conferinta de presa de ieri, ca o firma lucreaza de opt luni la noua organigrama a Primariei Capitalei, pentru a stabili criteriile de performanta. "Guvernul lucreaza la o lege a salarizarii in administratie, la nivelul functionarilor publici si al personalului contractual, care vizeaza o parte fixa aferenta functiei pe care o ocupa, si o parte variabila - aferenta performantei pe care o realizeaza in actul de administratie. Primaria Capitalei se pregateste sa fie unul dintre primii beneficiari. De aceea, atat pentru angajari, cat si pentru salariatii existenti ai municipalitatii se vor introduce criterii de performanta. (...) Incerc sa armonizez cu noua lege a salarizarii ceea ce se intampla in Primaria Capitalei", a precizat primarul general. (Magda SEVERIN)
Maidanezi cadou
In zilele de 16 si 17 decembrie are loc "Ziua portilor deschise" la Administratia pentru Supravegherea Animalelor (ASA) din Bucuresti, cand iubitorii patrupedelor pot veni sa ceara spre adoptie gratuita un caine fara stapan. Dr. Simona Panaitescu, directorul Administratiei, ne-a declarat ca asteapta ca spiritul Sarbatorilor de Iarna sa-i indemne aici pe cei care vor sa faca un cadou "viu", si totodata sa salveze viata maidanezilor care, potrivit legii, sunt eutanasiati dupa o perioada anume de sedere in adapostul ASA. In restul zilelor, adoptia se poate face numai contra taxei de 150 lei. Patrupedele vor fi date spre adoptie perfect ingrijite, sterilizate, vaccinate antirabic, deparazitate intern si extern, avand microcipuri implantate. (M.S.)
Restrictii pe DN1
Ministerele Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) si Administratiei si Internelor (MAI) intentioneaza sa mentina, anul viitor, restrictiile de circulatie a traficului greu pe DN1, pe ruta Bucuresti-Ploiesti-Brasov. Restrictia privind vehiculele cu masa totala maxima autorizata de peste 7,5 tone a fost impusa printr-un ordin al celor doua ministere, in 2005. Prevederile ordinului comun sunt valabile pana la 31 decembrie 2006. MTCT si MAI au elaborat un proiect de ordin prin care restrictiile de trafic pe DN1, valabile in cinci zile ale saptamanii, respectiv de luni pana vineri, sunt prelungite pana la 31 decembrie 2007. (Carmen POPESCU)
BNS impotriva taxei de mediu
Sindicalistii nu sunt de acord cu introducerea taxei de mediu in pretul final al combustibilului, pentru ca astfel se majoreaza si celelalte taxe si accize adaugate la pretul de baza al carburantului, ceea ce reprezinta, in opinia lor, o crestere cu 20% a pretului de la pompa, informeaza Mediafax. Presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a acuzat, ieri, intr-o conferinta de presa, Comisia Nationala de Prognoza, care a sugerat introducerea in acest mod a acestei taxe de mediu. (C.P.)
A r h i v a
  Vamesi pe drumuri    4 comentarii
  Cardul European de Sanatate costa 2 lei    
  Veterinarii la tribunal    
  Ajutoare pentru incalzire    
 Top afisari / comentarii 
 Femeia care i-a ingrozit pe nazisti (3865 afisari)
 Modelul OMV (3370 afisari)
 Calin, file de curaj (3200 afisari)
 Voronin a desfiintat Bradul de Craciun (3003 afisari)
 Grozavia insultelor (2459 afisari)
 Nicolae Ceausescu si Adrian Nastase, martori in procesul amanat al lui Nastase (614 afisari)
 Drumul spre Guantamo (75 afisari)
 Peste trei sferturi din elita politica a Rusiei este formata din fosti si actuali spioni (66 afisari)
 Concluzia politiei britanice in cazul mortii printesei Diana: de vina a fost soferul beat (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01054 sec.