Ziua Logo
  Nr. 3806 de joi, 14 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Horia Roman Patapievici ramane suparat pe Radu Portocala
-- Institutul Cultural Roman (ICR) condus de H. R. Patapievici a transmis redactiei ZIUA o precizare in care il acuza pe fostul director al ICR Paris ca nu a transmis pe cale institutionala problemele la care a facut referire in scrisoarea sa de demisie. Radu Portocala sustine in continuare ca a transmis ICR Bucuresti toate problemele in timpul reuniunii ICR din luna septembrie de fata cu toti directorii Institutului. Iar studentii romani de la Paris il sustin pe Radu Portocala intr-o scrisoare deschisa, ca si academicianul Eugen Mihaescu.
"Contrar celor afirmate de domnul Portocala, nu au existat semnale anterioare, pe cale institutionala, ca relatiile dintre ICR si ICR Paris nu ar functiona in parametri normali. In aceste conditii, ICR apreciaza drept nepotrivita si contrara oricaror uzante demisia prin presa a domnului Radu Portocala. Probleme de felul celor invocate de domnul Portocala au fost discutate la intalnirea din luna august cu directorii institutelor. Pentru orice persoana de buna credinta, a fost evident ca procedurile "birocratice" incriminate in demisie nu sunt imputabile ICR-ului. Ele provin din prevederile legale referitoare la functionarea institutiilor publice" se afirma in replica ICR. "In ce priveste contractul calificat de domnul Portocala ca "scandalos", precizam ca este vorba despre publicarea, la prestigioasa editura franceza Somogy, renumita in intreaga lume pentru calitatea publicatiilor sale, a volumului "Pitoresc si melancolie", de Andrei Plesu", scrie Biroul de presa al ICR.
Sustinere pentru scriitorul anti-comunist
Studentii si doctoranzii romani din Paris au adresat ICR o scrisoare deschisa in care isi afirma sprijinul pentru fostul director ICR din Franta, Radu Portocala: "Ca urmare a reactiilor negative aparute in presa romaneasca cu privire la demisia domnului Radu Portocala din functia de director al Institutului Cultural Roman din Paris, Asociatia studentilor si doctoranzilor romani in Franta tine sa-si manifeste dezaprobarea in ce priveste acuzele de <<activitate slaba a ICR Paris>>, precum si cele ce-l privesc personal pe domnul Portocala". Academicianul Eugen Mihaescu, fost ambasador al Romaniei la UNESCO, a transmis la randul sau o scrisoare deschisa catre ICR in care intreaba: <<Si dumneavoastra, domnule HR Patapievici? Nu pot sa cred ca ati aprobat demisia domnului Radu Portocala! (...) Ca a avut probleme cu Ministerul Afacerilor Externe nu ma mir. Functionarii de acolo par sa nu aiba alta treaba decat sa puna bete in roate celor care nu sunt din <<sistem>>. (...) V-ati temut ca va reusi sa strice gasca abonata la deplasari pe cheltuiala statului in capitala Frantei?>>. In editia electronica a ziarului ZIUA puteti citi integral toate textele amintite in acest articol.
George DAMIAN 
 Afisari: 719  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
Intrbare   de nosolog
Postul de Director al ICR-Paris, o tentativa de "blocare" a Dlui Radu Portocala ?   de Dan Ottiger Dumitrescu
Omul de cultura roman   de xray
simpla intrebare   de Dan Petrescu
Dl. Portocala - un Isus intre talhari   de Cetateanul13
OK   de Dan Petrescu
Nelinisti   de Nituc
A r h i v a
  Odeon in Europa    1 comentariu
  Viata noastra in slujba statului    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Femeia care i-a ingrozit pe nazisti (3865 afisari)
 Modelul OMV (3370 afisari)
 Calin, file de curaj (3200 afisari)
 Voronin a desfiintat Bradul de Craciun (3003 afisari)
 Grozavia insultelor (2459 afisari)
 Nicolae Ceausescu si Adrian Nastase, martori in procesul amanat al lui Nastase (614 afisari)
 Drumul spre Guantamo (75 afisari)
 Peste trei sferturi din elita politica a Rusiei este formata din fosti si actuali spioni (66 afisari)
 Concluzia politiei britanice in cazul mortii printesei Diana: de vina a fost soferul beat (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00940 sec.