Ziua Logo
  Nr. 3804 de marti, 12 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Colinde pentru alesi
Senatorii si deputatii vor fi colindati, astazi, chiar la Palatul Parlamentului, printr-un concert de colinde, cantece de sarbatori si melodii traditionale romanesti, intitulat "O ce veste minunata", dedicat atat alesilor, cat si cadrelor didactice din Bucuresti. Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat ieri solicitarea deputatului democrat Valentin Iliescu privind desfasurarea concertului de Craciun la Parlament, fara a se percepe plata chiriei salii unde acesta va avea loc. In schimb, deputatul PD s-a angajat sa asigure remunerarea artistilor care vor evolua in concert. Parlamentarii se vor putea bucura de aparitia unor nume cunoscute precum Narcisa Suciu si "Gasca de acasa", George Cojocarescu si grupul instrumental "Plaiuri bacauane", corul "Symbol", constituit cu incuviintarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Teoctist, si a unui grup de 100 de copii. (R.P.)
CNA nemultumit de Parlament
Presedintele CNA, Ralu Filip (foto), a trimis ieri o scrisoare Parlamentului prin care a solicitat validarea in procedura de urgenta a candidatilor propusi de Presedintie, Guvern si UDMR, pentru ocuparea a trei din cele sase posturi vacante de membri ai CNA. Conducerile celor doua Camere au decis ieri ca grupurile parlamentare sa negocieze si sa vina cu o propunere pe 13 decembrie, astfel incat CNA sa-si poata relua activitatea. In scrisoare, Ralu Filip si-a exprimat nemultumirea fata de faptul ca parlamentarii nu i-au validat nici acum pe cei trei candidati propusi pentru CNA, care au indeplinit procedurile prealabile de validare inca din luna iunie. In CNA exista sase posturi vacante din totalul de 11. (R.P.)
Sedinta solemna dedicata aderarii
Cele doua Camere ale Parlamentului se vor reuni intr-o sedinta solemna dedicata aderarii Romaniei la UE, au stabilit ieri conducerile Camerei Deputatilor si Senatului. In cadrul sedintei, senatorii si deputatii vor adopta "Declaratia Parlamentului privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana", documentul urmand a fi elaborat de Comisia parlamentara pentru integrare europeana. Conducerile celor doua camere au mai hotarat realizarea unui film documentar, de 30 de minute, avand ca tema contributia Parlamentului la aderarea europeana a Romaniei. Secretarul general al Camerei, Valeriu Zgonea, a anuntat ca la sedinta vor fi invitati, pe langa presedinte si premier, membrii Guvernului, fostii sefi de stat, presedintele Curtii Constitutionale, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, directorii SRI, SIE, SPP, STS, precum si reprezentanti ai principalelor culte, in frunte cu Preafericitul Teoctist. In plus, s-a hotarat pregatirea de cadouri simbolice pentru presedintele Parlamentului European, in cadrul sedintei de intampinare a europarlamentarilor romani, la Strasbourg, din 15 ianuarie 2007. (R.P.)
A r h i v a
  Calculele PSD pe scaunul lui Oprescu    2 comentarii
  Epurarea lui Vanghelie    8 comentarii
  Seres contesta Comisia speciala prezidentiala    
 Top afisari / comentarii 
 Pagubele lui "draga Stolo" (3387 afisari)
 Holocaustul contestat de evrei si musulmani (3122 afisari)
 Reclama stradala la infidelitatea sotului (2597 afisari)
 Atmosfera de stadion la Scala din Milano (2480 afisari)
 Refuzat la export (2357 afisari)
 Premierul israelian mentine "ambiguitatea nucleara" (197 afisari)
 "Camasa care imbratiseaza", inventata in Marea Britanie (55 afisari)
 Varujan Vosganian, validat de Parlament pentru fotoliul MEC (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00891 sec.