Ziua Logo
  Nr. 3804 de marti, 12 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Calculele PSD pe scaunul lui Oprescu
Congresul PSD a deschis frontul pentru noi lupte in partid. Dorinta declarata a lui Sorin Oprescu de a se retrage din fruntea filialei PSD Bucuresti, ca urmare a pierderii alegerilor pentru presedintia partidului, a dat drumul unui val de calcule si ipoteze pentru scaunul de sef al Organizatiei.
In noaptea Congresului extraordinar, cei mai multi pesedisti au sustinut ca Miron Mitrea este cel mai indicat sa se ocupe de PSD Bucuresti. Infrangerea suferita in cursa de secretar general l-a facut insa pe Mitrea sa respinga un astfel de scenariu. O alta discutie s-a purtat in jurul alegerii lui Marian Vanghelie in fruntea filialei PSD Bucuresti. Inclusiv Sorin Oprescu l-a indicat pe Vanghelie drept succesorul sau, confirmand faptul ca potrivit Statutului partidului, presedinte executiv al PSD Bucuresti va prelua conducerea acestei filiale, cel putin cu titlu interimar. Inca o varianta luata in calcul a fost cea a Rodicai Nassar (proaspat aleasa vicepresedinte al PSD pe regiunea Bucuresti- Ilfov). Potrivit unor surse, Nassar ar urma sa asigure interimatul Organizatiei si dupa un an de zile filiala sa fie preluata de Neculai Ontanu. Primarul Sectorului 2 (care s-a reintors in PSD la inceputul acestui an) are nevoie de un an de zile pentru a-si asigura vechimea necesara ocuparii unei functii de conducere. Pesedistii de la Bucuresti s-au gandit si la posibilitatea ca noua conducere a filialei sa fie asigurata de Comitetul presedintilor (adica de Marian Vanghelie ca presedinte executiv acompaniat de liderii de la sectoare). Oficial insa, liderii PSD Bucuresti nu au recunoscut calculele pe care le fac pentru sefia filialei. Vanghelie a declarat la Congres ca-l sfatuieste pe Oprescu sa ramana la sefia filialei, dar ca decizia ii apartine tot lui. Doru Giugula a sustinut, pentru Realitatea TV, ca Oprescu va fi sustinut in toate demersurile pe care le va face, dar ca a fost optiunea lui sa candideze fara sa se consulte cu Organizatia.
Noii vicepresedinti
Congresul extraordinar al PSD i-a validat duminica noaptea pe cei 15 vicepresedinti ai partidului, opt pe regiuni de dezvoltare si sapte pe domenii de activitate. Marian Sarbu (domeniul social si relatia cu sindicatele), Mihai Tanasescu (economie, competitivitate, mediu de afaceri), Cristian Diaconescu (politica internationala si relatia cu comunitatile romanesti), Liviu Dragnea (reforma statului si descentralizarea), Victor Ponta (statul de drept, justitie si drepturile cetateanului), Ecaterina Andronescu (egalitate de sanse) si Vasile Dancu (analiza politica si comunicare) sunt noii lideri ai PSD. Pe regiunile de dezvoltare au castigat urmatorii vicepresedinti: Gheorghe Nichita (Botosani, Bacau, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui); Dan Nica (Braila, Galati, Constanta, Tulcea, Buzau, Vrancea); Ion Stan (regiunea de dezvoltare nr 3 sud - Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Ialomita); Ion Toma (Oltenia - Dolj, Gorj, Valcea, Mehedinti, Olt); Ilie Sarbu (Caras Severin, Hunedoara, Timis); Ioan Rus (Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Salaj, Satu Mare); Constantin Nita (Alba, Brasov, Mures, Sibiu, Covasna, Harghita); Rodica Nassar (Bucuresti, Ilfov). Anuntarea voturilor a intarziat cu cateva ore pentru ca Gabriel Oprea (contracandidatul lui Nassar) a cerut de cinci ori verificarea numarului de voturi.
Roxana ANDRONIC 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
La ce s-o fi uitand asta..?   de bazileus
Rezultate previzibile   de CAUTISANU GEORGE
A r h i v a
  Epurarea lui Vanghelie    8 comentarii
  Seres contesta Comisia speciala prezidentiala    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Pagubele lui "draga Stolo" (3387 afisari)
 Holocaustul contestat de evrei si musulmani (3122 afisari)
 Reclama stradala la infidelitatea sotului (2597 afisari)
 Atmosfera de stadion la Scala din Milano (2480 afisari)
 Refuzat la export (2357 afisari)
 Premierul israelian mentine "ambiguitatea nucleara" (197 afisari)
 "Camasa care imbratiseaza", inventata in Marea Britanie (55 afisari)
 Varujan Vosganian, validat de Parlament pentru fotoliul MEC (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00995 sec.