Ziua Logo
  Nr. 3804 de marti, 12 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Magazinul de Justitie
Ministrul Justitiei Monica Macovei a inaugurat ieri noul sediu al Tribunalului Bucuresti si al Judecatoriei Sectorului 2, care functioneaza in cladirea fostului magazin "Junior" din Capitala. Dupa ce a vizitat mai multe sali de judecata, arhive, birouri de judecatori si grefieri, ministrul s-a aratat satisfacut de dotarile existente. La eveniment a fost prezent si presedintele Curtii de Apel Bucuresti, Dan Lupascu, care a remarcat modificarile radicale asupra fostului magazin universal si a apreciat ca pe viitor nu se va mai putea spune ca in loc de sali de judecata ar exista "raioane de divorturi, raioane de penal" etc. (R.S.)
Olteanu: Meir va trebui sa-si asume consecintele
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a anuntat ieri ca Parlamentul va lua cele mai serioase masuri impotriva deputatului Nati Meir, daca se va dovedi ca acesta "a incalcat reguli, fie legale, fie de bun simt sau de buna conduita". Olteanu a precizat ca a cerut Autoritatii Nationale a Penitenciarelor (ANP) sa informeze daca deputatul Nati Meir are legatura cu izbucnirea revoltelor din penitenciare. El a mentionat ca Parlamentul se disociaza de actiunile lui Meir. Daca acesta a incalcat legea penala, Parlamentul va colabora cu structurile de investigare ale statului roman, a aratat presedintele Camerei, precizand ca sanctiunile la nivelul Legislativului impotriva lui Nati Meir pot fi doar de natura disciplinara. "Nati Meir a mai aparut in penitenciare pretinzand ca se refera la chestiuni legate de drepturile omului. Cand faci insa promisiuni nepotrivite, instigi la revolta, cand afectezi ordinea de drept facand promisiuni de o asemenea natura referitoare la gratieri colective si promitand ca proiectul va fi adoptat pe loc, pentru ca acesta e lucrul cel mai grav si cea mai mare minciuna spusa, atunci Meir si-a asumat o raspundere si va trebui sa-si asume consecintele", a concluzionat presedintele Camerei. (R.P.)
Executivul: Gratierea nu se obtine prin presiuni
Guvernul considera ca gratierea unor pedepse nu se poate obtine prin presiuni si isi exprima speranta ca Senatul sa tina cont de punctul de vedere negativ exprimat de Executiv asupra initiativei deputatului Nati Meir privind gratierea unor pedepse si sa respinga prin vot acest text. Intr-un comunicat remis la finalul reuniunii de lucru de ieri, convocata de premierul Tariceanu pentru a analiza situatia din penitenciare, Executivul subliniaza ca legile sunt valabile pentru toti cetatenii, iar cei care le incalca raspund in fata Justitiei si ispasesc pedepsele stabilite de instanta, in conformitate cu cadrul legal. La reuniune au participat ministrul Justitiei, Monica Macovei, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, directorul Administratiei Penitenciarelor, Alexandru Serban. Macovei si Serban au apreciat ca sursa protestelor a fost initiativa legislativa a deputatului Meir. In comunicat se precizeaza ca Ministerul Justitiei si Administratia Penitenciarelor vor continua sa actioneze pentru calmarea situatiei ca si pana acum, adica prin negocieri cu negociatori specializati, discutii cu sefii de sectie si nerecurgerea la violenta. (O.B.)
A r h i v a
  Jaful AZOCHIM    
  Fraudele semnalate de presa in atentia DLAF    2 comentarii
  Spiritele se calmeaza in penitenciare    1 comentariu
  Tariceanu a pierdut procesul cu Smeeianu    1 comentariu
  ZIUA a salvat Caietele Eminescu    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Pagubele lui "draga Stolo" (3387 afisari)
 Holocaustul contestat de evrei si musulmani (3122 afisari)
 Reclama stradala la infidelitatea sotului (2597 afisari)
 Atmosfera de stadion la Scala din Milano (2480 afisari)
 Refuzat la export (2357 afisari)
 Premierul israelian mentine "ambiguitatea nucleara" (197 afisari)
 "Camasa care imbratiseaza", inventata in Marea Britanie (55 afisari)
 Varujan Vosganian, validat de Parlament pentru fotoliul MEC (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00943 sec.