Ziua Logo
  Nr. 3804 de marti, 12 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
CEC, ca si vanduta
Forma finala a contractului de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) va fi analizata in sedinta de miercuri a Guvernului, iar castigatorul va fi anuntat pana la sfarsitul anului, a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
Observatiile Ministerului Justitiei au fost mediate si s-a ajuns la un acord asupra formei finale a contractului, a afirmat Vladescu. La 5 decembrie, Vladescu a anuntat ca forma finala a contractului va fi aprobata de Executiv dupa ce Ministerul Justitiei va aviza documentul. In etapa finala a privatizarii CEC, a cincea mare banca din Romania si singura institutie comerciala de credit ramasa in proprietatea statului, s-au calificat banca ungara OTP si National Bank of Greece. Statul, unicul actionar al CEC, a decis sa vanda 69,9% din actiuni, pachet in care este inclusa si cota de 9,9% care, conform legii, revine Fondului Proprietatea, a carei contravaloare va fi transferata Fondului dupa vanzare. Banca a anuntat ieri ca detinatorii cardurilor de credit emise de CEC beneficiaza, intre 15 noiembrie si 31 decembrie, de o dobanda de 0% la toate platile la comercianti si retragerile de numerar pana pe 31 ianuarie 2007. CEC a emis, din luna mai, aproximativ 25.000 de carduri de credit. (G.R.P.)
Revocare la suspendare
Ordinul prin care directorul general al Electrica, Nicoale Coroiu, a fost suspendat din functie, la jumatatea lunii noiembrie, a fost revocat, la 6 decembrie, de secretarul de stat in Ministerul Economiei si Comertului (MEC), Darius Mesca, au declarat surse din MEC, transmite Mediafax. Directorii generali ai Electrica si Romgaz au fost suspendati din functii, la jumatarea lunii noiembrie, pentru o perioada de 30 de zile, pentru finalizarea unor verificari privind activitatea celor doua companii. Alexa Jakab, directorul general al Romgaz, a declarat ca nu a primit nici o notificare de la corpul de control al MEC. "Momentan sunt in concediu si pana acum nu am primit nici o notificare de la corpul de control", a afirmat Jakab. (G.M.)
Affichage preia RBN
Affichage Romania a achizitionat RBN (Roumanian Bilboard Network), companie de media cu capital romanesc, apropiindu-se astfel de locul doi in clasamentul companiilor de outdoor autohtone. Achizitia RBN aduce cateva beneficii cheie: 486 de fete de diferite tipuri, prezenta in 10 municipii si 6 orase mici, resurse umane, RBN avand propriile echipe de decoratori si alpinisti, se arata intr-un comunicat al Affichage. Prin aceasta trenzactie, cota de piata a Affichage Romania a crescut de la 17% la 21%. Noul sistem de vanzari al companiei, cu discount cantitativ, permite clientului obtinerea unui spatiu de advertising ce depaseste valoarea bugetului sau, se mai precizeaza in comunicat. Grupul elvetian Affichage Group, numarul 6 mondial in publicitatea outdoor, a preluat Churchill View, acum Affichage Romania, numarul trei pe piata publicitatii stradale autohtone, la inceputul acestui an. (G.R.P.)
A r h i v a
  Ping-pong OPSPI    3 comentarii
  CET-urile, pasuite de ANAF    
 Top afisari / comentarii 
 Pagubele lui "draga Stolo" (3387 afisari)
 Holocaustul contestat de evrei si musulmani (3122 afisari)
 Reclama stradala la infidelitatea sotului (2597 afisari)
 Atmosfera de stadion la Scala din Milano (2480 afisari)
 Refuzat la export (2357 afisari)
 Premierul israelian mentine "ambiguitatea nucleara" (197 afisari)
 "Camasa care imbratiseaza", inventata in Marea Britanie (55 afisari)
 Varujan Vosganian, validat de Parlament pentru fotoliul MEC (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00946 sec.