Ziua Logo
  Nr. 3801 de vineri, 8 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Metode moderne de spionaj in "Dosarul Privatizarilor"
Instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a apreciat, in motivarea deciziei prin care ii mentinea in arest pe Dorinel Mucea, Mihai Donciu si consultantii internationali Stamen Stancev (foto) si Vadim Benyatov Don, ca inculpatii din "Dosarul Privatizarilor" au format un grup organizat, "actionand dupa toate metodele moderne de spionaj". In motivarea deciziei de arestare preventiva a celor patru, judecatorii califica drept corecta hotararea instantei de fond, apreciind ca procurorii trebuie sa continue ancheta, "sa stranga toate probele necesare stabilirii adevarului, inclusiv a celor solicitate in aparare de catre inculpati". Din propunearea de arestare preventiva rezulta ca activitatea acestora s-a desfasurat pana aproape de momentul in care au fost retinuti, ultima acuzatie fiind ca "in perioada 5-6 octombrie 2006, un material realizat de Dorinel Mucea pe suport optic referitor la perspectiva privatizarii Complexului Energetic Turceni a fost comunicat inculpatului Stamen Stancev prin intermediul inculpatului Donciu Mihai Radu". Instanta suprema mai subliniaza ca "fara indoiala urmarirea penala nu este terminata" si de aceea arestarea preventiva a celor patru este justificata pentru desfasurarea anchetei.
Perchezitie la fostul loc de munca al lui Mucea
Procurorii DIICOT au realizat o perchezitie la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), din cadrul ministerului Economiei, de unde au ridicat mai multe calculatoare si acte. OPSPI este institutia in care lucra Dorinel Mucea, care avea functia de adjunct al Oficiului inainte de a fi arestat in "Dosarul Privatizarilor". De asemenea, tot in acest dosar s-a prezentat la Parchetul General miercuri seara Mustafa Oral, acuzat si el in acest dosar de complicitate la spionaj economic. Oral a stat doar 15 minute la Parchet, urmand sa revina pentru o noua audiere.
Comisia speciala de la Cotroceni, convocata ca urmare a solicitarii Procurorului General al Romaniei de incepere a urmaririi penale impotriva ministrilor Codrut Seres si Zsolt Nagy s-a intrunit ieri in prima sedinta. Surse oficiale, citate de Mediafax, au declarat ca documentatia care trebuie analizata in acest caz este voluminoasa, Comisia urmand astfel sa se intruneasca zilnic. De asemenea, atat Codrut Seres, cat si Zsolt Nagy vor fi invitati pentru audieri.
Bogdan GALCA, Andrei GHICIUSCA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Stati linisttiti, baieti!   de costy
A r h i v a
  Judecat pentru lozinci anti-PSD    5 comentarii
  Ziua si replica    2 comentarii
  Restructurare masiva la Parchetul General    3 comentarii
  Romania ocupa locul II in topul celor mai corupte tari    6 comentarii
  Sefii SRI si SIE, chemati la raport    1 comentariu
  Demolatorul de la INTERAGRO    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Un dialog imposibil. Sau cine stie? (3329 afisari)
 Mormantul Sfantului Pavel scos la lumina (3088 afisari)
 Copil arestat in SUA pentru ca a deschis cadoul de Craciun (2253 afisari)
 "Apocalypto" dupa Mel Gibson (1931 afisari)
 Exportatorii de instabilitate (1638 afisari)
 Ultimatumul lui Basescu a avut ca efect preluarea portofoliului Economiei de catre liberali (377 afisari)
 O noua victima a poloniului-210 internata in stare grava (55 afisari)
 George Clooney, de la Hollywood la Bollywood (44 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00950 sec.