Ziua Logo
  Nr. 3799 de miercuri, 6 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Londra acuza FSB si KGB
Serviciile secrete britanice nu par sa aiba vreun dubiu in privinta faptului ca uciderea ex - spionului rus Aleksandr Litvinenko este opera fostului KGB. Potrivit editiei de ieri a cotidianului The Times, care a citat surse din cadrul serviciilor secrete de la Londra, cantitatea de poloniu 210 necesara otravirii lui Litvinenko nu putea fi procurata decat de oamenii FSB-ului (fostul KGB). In acelasi timp, Scotland Yard este convins ca modul ales pentru eliminarea lui Litvinenko nu a fost intamplator, suferintele atroce pe care le-a indurat ex - spionul rus in urma otravirii reprezentand un mesaj clar pe adresa unor alti dusmani declarati ai Kremlinului. (D.E.)
Armata a intervenit la Beirut
Armata libaneza a intervenit in forta, luni seara, pentru a stopa incidentele survenite, in ultimele zile, in mai multe cartiere ale Beirutului intre partizani ai majoritatii guvernamentale si opozitie, incidente soldate cu mai multi raniti. Altercatiile s-au produs in cartiere musulmane cu majoritate sunita ale capitalei, periferice centrului orasului unde au loc, incepand de la finele saptamanii trecute, manifestatii antiguvernamentale ale opozitiei. Agentia nationala de informatie (ANI - oficiala, citata de Rompes) a anuntat, "doi raniti in cartierul Kaskas", unde au avut loc ciocniri violente intre partizani ai opozitiei si pro-guvernamentali. Un ofiter superior din armata libaneza, generalul Michel Suleiman, a atentionat, ieri, ca protestele si revoltele cotidiene ar putea scapa de sub control, au informat cateva publicatii libaneze, dupa ce autoritatile au anuntat inca o noapte agitata la Beirut. Suleiman si-a manifestat ingrijorarea in legatura cu actuala criza politica. (D.E.)
1400 de detinuti palestinieni pentru un soldat israelian
Premierul palestinian Ismail Hanyieh s-a intalnit la Damasc cu Khaled Meshal, seful politic Hamas. Ierusalimul asteapta cu interes rezultatele acestei intalniri, unde, se pare, ca se va decide soarta caporalului israelian Ghilad Shalit, rapit de extremistii palestinieni in urma cu peste cinci luni. Autoritatile israeliene au fost de acord sa elibereze un numar foarte mare de detinuti palestinieni, se vorbeste de o cifra in jur de 1400, printre care numerosi condamnati la perioade lungi de inchisoare. Printre detinutii fruntasi se va numara, probabil, si Marwan Barghuti, seful miscarii de rezistenta palestiniana din Cisiordania. (Tesu SOLOMOVICI)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
lui Tessu   de fericire
A r h i v a
  Voronin il urecheaza pe Basescu    7 comentarii
  Cadrilul diplomatilor din nou la Senat si MAE    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Rusii au descoperit Paradisul (3557 afisari)
 Ofsaid la PD (3267 afisari)
 Udrea, vedeta la ziua Ancai Boagiu (3262 afisari)
 Un print in cautare de "fetite" (3256 afisari)
 "Delfinul" face valuri in Armata (2275 afisari)
 Pentru Bucuresti, cu dragoste, abjectie si inca multe altele (395 afisari)
 Presedintele OMV a admis ca il cunoaste pe Stancev (300 afisari)
 Basescu a convocat comisia speciala pentru Codrut Seres si Zsolt Nagy (92 afisari)
 Eddie Murphy a parasit-o pe Mel B (73 afisari)
 Basescu a semnat decretul de numire a liberalului Dan Motreanu la Agricultura (43 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00893 sec.