Ziua Logo
  Nr. 3799 de miercuri, 6 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Romania si incalzirea globala
Daca temperatura globala va creste cu 3 sau 4 grade Celsius in anii urmatori, specialistii romani au la dispozitie un interval intre 10 si 15 ani pentru a lua masurile necesare de evitare a efectelor climatice catastrofale, a declarat ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett, ieri, la conferinta cu tema "Schimbari climatice: Viitorul incepe azi", informeaza Rompres. Pentru ca clima globala sa fie stabilizata, emisiile de gaze trebuie reduse cu 90%, potrivit studiului. "Stoparea schimbarilor climatice reprezinta provocarea majora a sectorului nostru. In Romania, inundatiile din 2005 si din 2006 sunt o dovada a efectelor schimbarilor climatice la nivel local si regional. Pagubele s-au ridicat la 1,7 miliarde de euro. Este mai ieftin pentru noi, daca actionam acum", a spus ministrul Mediului, Sulfina Barbu.
(L.M.)
Campanie de vaccinare in licee
Peste 17.000 de elevi ai claselor a XII-a din unitatile scolare ale Capitalei vor primi in aceste zile cea de-a doua doza de vaccin impotriva hepatitei B. Tot acum se distribuie si dozele de vaccin antigripal aferente celei de a treia transe, in conformitate cu normele stabilite de Ministerul Sanatatii Publice cu privire la vaccinarea antigripala. Specialistii epidemiologi ai Autoritatii de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti vor acorda o atentie deosebita indrumarii metodologice a cadrelor medicale implicate si vor supraveghea indeaproape derularea actiunilor de vaccinare. (C.P.)
Dunarea mica
Hidrologii atentioneaza asupra nivelului scazut al Dunarii, in perioada 6-12 decembrie 2006, se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor. Potrivit acestuia nivelul fluviului va fi sub cotele etiajului navigabil. Astfel, in perioada 6 - 7.12.2006 apele vor fi scazute la statia hidrometrica Calafat, cu valori cuprinse intre 2 si 29 cm, in data de 8.12.2006 la Giurgiu, cu valori cuprinse intre 4 si 35 cm, pe 10.12.2006 la Corabia, cu valori cuprinse intre 2 si 11 cm, si pe 11.12.2006 Gruia, cu 4 cm. Aceste valori vor fi direct influentate de debitele defluente de la Hidrocentralele Portile de Fier, precizeaza comunicatul. (L.M.)
Showroom Alveus
Alveus Romania a redeschis, in parteneriat exclusiv cu producatorul de mobila SVEA, primul showroom din Bucuresti, pe bulevardul Decebal nr. 1. Sub conceptul "Alveus - Reteta bucatariei fericite" sunt propuse solutii complete de mobilare si echipare a bucatariei, pornind de la dimensiuni, culoarea gresiei si a faiantei, in acelasi timp tinand cont de modul de viata si necesitatile fiecarei familii. Astfel, consultantii preiau toate grijile legate de utilarea si asortarea bucatariei, asigurand o atmosfera confortabila in bucatarie. Compania Alveus se afla pe piata romaneasca din 1999, este cunoscuta si ca furnizor de incorporabile de bucatarie, cu distributie nationala. Planurile de extindere cuprind acoperirea intregii tari intr-un sistem de francizare, in urmatorii ani intentioneaza sa deschida inca 30 de showroom-uri. Compania SVEA a luat fiinta in 1949, iar produsele acesteia sunt disponibile in intreaga Europa, Japonia, Canada, Dubai. (C.S.)
A r h i v a
  Integrarea in Revelion    
  Tratament impotriva cancerului    2 comentarii
  Someri de UE    1 comentariu
  Codul Fiscal are si norme    
 Top afisari / comentarii 
 Rusii au descoperit Paradisul (3557 afisari)
 Ofsaid la PD (3267 afisari)
 Udrea, vedeta la ziua Ancai Boagiu (3262 afisari)
 Un print in cautare de "fetite" (3256 afisari)
 "Delfinul" face valuri in Armata (2275 afisari)
 Pentru Bucuresti, cu dragoste, abjectie si inca multe altele (395 afisari)
 Presedintele OMV a admis ca il cunoaste pe Stancev (300 afisari)
 Basescu a convocat comisia speciala pentru Codrut Seres si Zsolt Nagy (92 afisari)
 Eddie Murphy a parasit-o pe Mel B (73 afisari)
 Basescu a semnat decretul de numire a liberalului Dan Motreanu la Agricultura (43 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00720 sec.