Ziua Logo
  Nr. 3796 de sambata, 2 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Animale fara buletin
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor trebuie sa finalizeze in luna decembrie, conform cerintelor europene, procesul de identificare a animalelor, datele furnizate de autoritate aratand ca mai trebuie identificate peste 3 milioane de animale, informeaza NewsIn. Procesul de identificare prevede crotalierea animalelor si introducerea datelor intr-o baza informatica. La toate speciile mai trebuie inregistrate animale, cele mai mari neajunsuri fiind consemnate la porci, unde numai un sfert dintre ei au fost inregistrati. Concret, dintr-un efectiv de aproximativ 19 milioane de animale ANSVSA a reusit crotalierea a 16,6 milioane de animale, din care au fost introduse in baza de date circa 15,6 milioane. Romania a primit la raportul de tara din luna mai un stegulet rosu pentru intarzierile inregistrate in procesul de identificare si inregistrare a animalelor, iar la raportul din luna septembrie a fost avertizata cu privire la riscul pe care il prezinta un control deficitar al bolilor la animale. (L.M.)
Autorizatii de sarbatori
Primaria Sectorului 2 primeste cererile persoanelor fizice sau juridice interesate sa comercializeze pe trotuar produse specifice Sarbatorilor de Craciun si Anul Nou. Autorizatiile se vor elibera incepand cu 10 decembrie, perioada de valabilitate a acestora fiind cuprinsa in intervalul 15 - 31 decembrie 2006. In document se specifica in mod expres ca este interzisa vanzarea obiectelor artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice. De asemenea, nu este permisa comercializarea produselor de imbracaminte, incaltaminte sau uz casnic. Pentru ocuparea temporara a domeniului public, fiecarui agent economic ii revine o suprafata de maxim 2 mp, taxa fiind de 1 leu/mp/zi. (M.S.)
Tractorul, in brazda
Adunarea Generala a Actionarilor uzinei Tractorul Brasov a respins, joi, vanzarea modulului viabil - sectoare calde, precum si vanzarea sau inchirierea unor active cu caracter social ale societatii, potrivit directorului general al uzinei, Titu Serban, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit legislatiei actuale privind privatizarea uzinei, transferul de proprietate poate fi realizat doar prin vanzare de actiuni, si nu pe module. Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a precizat, miercuri, ca in sedinta de Guvern din 13 decembrie se vor discuta propunerile de modificare la legea privatizarii, astfel incat privatizarea Tractorul sa poata fi facuta pe module viabile. Dupa ce legea va fi modificata, se vor organiza licitatii de vanzare a fluxurilor viabile la sfarsitul lunii februarie - inceputul lunii martie. (G.R.P.)
A r h i v a
  Coada la calorifer    
  Porcii la seringa    
  Carbune pe sponci    
 Top afisari / comentarii 
 Harta reimpartirii Orientului Mijlociu (4989 afisari)
 "Sa traiti bine ca noi, domnule presedinte" (3604 afisari)
 Tesu SOLOMOVICI: Cand un evreu e prost (3587 afisari)
 Iri si Moni de Anglia (3458 afisari)
 Amanta de profesie (2537 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00664 sec.