Ziua Logo
  Nr. 3796 de sambata, 2 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Povestea cartilor de autor
Intr-o formula inedita, maestrul Stefan Caltia expune, in premiera, trei carti de autor, manufacturate in exclusivitate de artist, impreuna cu o serie importanta de desene realizate pe o hartie speciala in tehnici mixte. Cele trei "Carti cu desene" reprezinta cele mai recente dintre procuparile de acest gen ale artistului, oferind, dincolo de povestea desenului, si pe aceea a suportului. Pornind de la hartia obisnuita, Caltia prelucreaza materialul si-l prepara alterand de fapt foaia si pregatind desenul. Vernisajul va avea loc in aceasta dupa-amiaza, la orele 16.00, la Galeria Posibila din Bucuresti, expozitia urmand sa fie deschisa publicului in doua etape: 2-10 decembrie si 10 ianuarie-11 februarie 2007. Evenimentul "Carti cu desene" face parte dintre "metaforele cu iz fantastic" ale lui Stefan Caltia, asa cum le numea, in 1989, criticul de arta Amelia Pavel, referindu-se la desenele artistului in termenii unei "geografii fantastice de perfecta consecventa", in intelegerea careia "facem, concomitent, efortul unei cautari de sine". (L.D.)
"Cutiuta" mosului
Pe 3 decembrie, la orele 13.00, la Teatrul Tandarica din Piata Lahovari, va avea loc lansarea "Cutiutei cu povesti 2" (MediaPro Music). Invitatii vor fi intampinati de Daniela Nane, Florin Piersic, Florin Piersic Jr., grupul Vitamina Vesela si vor avea parte si de surprize. "Cutiuta cu povesti 2" le prezinta copiilor cinci povesti (autori Geta Heimerl si Vasile Groza; prelucrari de Liliana Stefan) - "Magicianul Oache", "La hranitoare", "Fetita si cantecul marii", "Bob de grau", "Fiii soarelui" - interpretate de Daniela Nane si Florin Piersic Jr si Sr. Pe langa vocea povestitorului, istorioarele contin si dialoguri amuzante intre personaje, oferindu-le copiilor posibiliatea de a se intalni cu Papadie, Furnicuta, Mihaita, Vrabiuta sau Raza de soare. (L.I.)
Nemaiauzita si nemaiintalnita
Cadoul Muzeului National de Arta al Romaniei pentru sarbatorile din aceasta iarna este povestirea interpretata (storytelling), un program special pentru familii unic in spatiul muzeal romanesc. "Nemaiauzita poveste a Domnitei Unde-Este" are drept protagonista o domnita din perioada de tranzitie dintre epoca fanariota si cea moderna. Cu sarmul povestirilor de odinioara, ea va face o incursiune in timp prin intermediul tablourilor "zugravilor de subtire" care marcheaza inceputurile picturii romanesti moderne. Leitmotivul si totododata intriga povestirii va fi pierderea si cautarea catelului tinerei domnite. In atelierul de creatie, copiii si parintii vor recrea prin colaj vesminte de domni si domnite inspirate din costumele personajelor din tablouri. Metoda povestirii interpretate presupune crearea unui personaj si a unei povesti pe care acesta sa o spuna copiilor folosind persoana intai, implicandu-i direct in aventurile sale si facand referire directa la lucrari din muzeu. Programele se vor adresa urmatoarelor categorii: * 2 si 3 decembrie, orele 11.00 si 15.00 - copii intre 6-8 ani * 9 si 10 decembrie, orele 11.00 si 15.00 - 8-10 ani * 16 si 17 decembrie, orele 11.00 - 4-6 ani; orele 15.00 - 10-12 ani. Programarile se fac cu cel putin o saptamana in avans la 021-314.81.19 sau la angelica@art.museum.ro. (L.D.)
 Afisari: 154  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Andrei Ciubotaru si "Contemporanul" sau    
  Turcescu pregateste cupola    2 comentarii
  Publicistica prozatorului Gh. Craciun    
 Top afisari / comentarii 
 Harta reimpartirii Orientului Mijlociu (4989 afisari)
 "Sa traiti bine ca noi, domnule presedinte" (3604 afisari)
 Tesu SOLOMOVICI: Cand un evreu e prost (3587 afisari)
 Iri si Moni de Anglia (3458 afisari)
 Amanta de profesie (2537 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00925 sec.