Ziua Logo
  Nr. 3796 de sambata, 2 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Stiri pe scurt
Mos Nicolae nazistul
Figurinele reprezentandu-l pe Mos Nicolae se afla incolonate pe rafturi in magazinele germane, insa executand un gest care in Germania este interzis, si anume ridicand bratul drept ca si cum ar face salutul nazist, informeaza ziarul german Bild, citat de Rompres. Reporterii de la Bild au descoperit astfel de figurine Mos Nicolae Nazist in mai multe locuri din Germania, si anume la un centru comercial din Lahr, landul Baden-Wuerttemberg, sau la parfumeria Rossmann din Wernigerode, landul Sachsen-Anhalt. Un purtator de cuvant de la firma Rossmann, Stephan Thomas Klose, a declarat: "Figurinele au fost retrase din sortiment din motive de siguranta, in urma unor proteste razlete". Uwe Kohler, de la centrul comercial din Lahr, a spus ca doreste sa vanda in continuare figurinele barboase "Pana acum nu am avut plangeri din partea clientilor", a spus el. Figurinele sunt distribuite in comert de catre firma Haymann al carei director executiv, Klaus Petzmeier, a declarat: "Suntem surprinsi ca o figurina reprezentand pe Mos Nicolae care arata spre cer este pusa in legatura cu salutul nazist". (D.M.)
X-plod reloaded
Trupa de rock cu cei mai tineri componenti, "X-plod", s-a reunit la sfarsitul saptamanii pentru un concert electrizant, la "Big Mamou", in care au mai evoluat, in partea a doua, experimentatii "Cyfer's Sin". Acum in formula completa, Andrei - voce, 8 ani; Florian - bas, 9 ani; Iulian - tobe, 11 ani si Cristian - chitara, 12 ani, au interpretat piese din repertoriul propriu ("Piticul", "Oceanul", "Rock-ad-Hock" si "Noaptea lupilor"), precum si din cel international ("TNT", "Smoke On The Water", "Breaking The Law" etc.). Trupa va mai sustine in luna decembrie o serie de concerte in cluburile traditionale ale Capitalei, precum si un spectacol special de Craciun dedicat copiilor, impreuna cu alti cantareti autohtoni. (B.G.)
Chelnerii digitali
Grupul japonez NEC va comercializa in restaurantele din Japonia asistenti digitali care vor permite clientilor sa aleaga si sa comande felurile de mancare din meniu fara a mai chema chelnerul, transmite Mediafax. Dispozitivul "OrderFinder Mini" consta intr-o tableta si un stilou electronice. Aceste dispozitive vor fi instalate pe fiecare masa alaturi de traditionalele meniuri tiparite. Pentru a da comanda, clientii trebuie doar sa atinga cu stiloul fotografia felului de mancare ales. Comanda este apoi transmisa la un terminal central aflat in apropierea bucatariei.
A r h i v a
  Iri si Moni de Anglia    1 comentariu
  Amanta de profesie    2 comentarii
  METEO    
 Top afisari / comentarii 
 Harta reimpartirii Orientului Mijlociu (4989 afisari)
 "Sa traiti bine ca noi, domnule presedinte" (3604 afisari)
 Tesu SOLOMOVICI: Cand un evreu e prost (3587 afisari)
 Iri si Moni de Anglia (3458 afisari)
 Amanta de profesie (2537 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01764 sec.