Ziua Logo
  Nr. 3794 de joi, 30 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Fiscul pe fir
Fiscul intentioneaza sa aplice un program electronic pentru depunerea declaratiilor de catre contribuabilii persoane juridice, in prima faza fiind vizati cei din Bucuresti si Ilfov. Programul ar putea fi functional de la 1 ianuarie 2007, cand firmele ar putea transmite declaratiile pentru administratiile financiare in forma electronica, a anuntat ieri directorul din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Robert Hofnar. "Fiecare agent economic trebuie sa obtina un certificat digital de inregistrare pentru a accesa sistemul electronic. Certificatul va fi dat gratuit si nu va putea fi folosit decat pentru depunerea declaratiilor", a precizat oficialul din ANAF. In prezent, marii contribuabili sunt singurele companii care depun declaratii la Fisc in format electronic. (G.R.P.)
Vodafone reduce tarifele
Vodafone Romania a redus, incepand de ieri, cu pana la 27%, tarifele standard la convorbirile internationale pentru clientii serviciilor pe baza de abonament, a anuntat operatorul. Abonatii Vodafone pot efectua apeluri catre retelele Vodafone din Europa si catre toate retelele fixe europene la tariful de 0,5 dolari/minut, fata de nivelul de 0,65 dolari/minut, valabil pana ieri. Apelurile catre destinatii din Israel, SUA, Canada sau Hawaii vor fi taxate cu 0,4 dolari/minut, fata de 0,55 dolari/minut, anterior. Prin noua schema de tarifare, apelurile catre alti operatori mobili din Europa sunt reduse cu 8%, iar convorbirile catre abonatii operatorilor din Asia, Africa si America de Sud, cu 6%. (G.M.)
Eurogara la Alba Iulia
Statia CFR din Alba Iulia, reabilitata si amenajata la standarde europene, a fost inaugurata, ieri, valoarea totala a investitiilor fiind de peste 3,5 milioane de lei,informeaza Mediafax. Gara din Alba Iulia, cladire istorica construita in 1868, a fost renovata, vechea arhitectura fiind refacuta si fiind schimbate toate instalatiile de incalzire, electrice si sanitare. Holul principal a fost largit si in interior au fost montate panouri de afisaj electronic al mersului trenurilor, dar si un sistem de supraveghere cu camere video. Si casele de bilete au fost modernizate, fiind implementat un sistem computerizat de emitere a legitimatiilor de calatorie. Singurul inconvenient pentru calatori va fi acela ca noua eurogara nu va avea sala de asteptare, ci doar spatii moderne in care vor functiona localuri de servire publica. (C.P.)
 Afisari: 290  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  UE ne vinde la rusi    9 comentarii
  Tuica din batatura nu se da accizata    
  Plan de disponibilizare la Tractorul    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Partidul secret (6675 afisari)
 Sorin ROSCA STANESCU: Schimbare de macaz la Cotroceni (4213 afisari)
 Iliescu se apropie de judecata (2702 afisari)
 UE ne vinde la rusi (2080 afisari)
 Spion rus ratacit prin Bucuresti (1857 afisari)
 Locomotiva Rapidului trebuie sa traga echipa la victorie (174 afisari)
 Contractele secrete din energie, pe internet (54 afisari)
 Favoritii criticilor pentru Oscarurile din 2007 (48 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00898 sec.