Ziua Logo
  Nr. 3793 de miercuri, 29 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Legile securitatii impotriva cetateanului
Deputatul PSD Ion Stan a condamnat ieri proiectele de legi privind securitatea nationala, despre care spune ca sunt concepute in defavoarea cetatenilor. Pesedistul a apreciat ca pachetul de legi privind securitatea nationala, aprobat recent de Guvern, are o viziune totalitarista asupra societatii in ansamblul ei, plecand de la premisa ca toata lumea spioneaza pe toata lumea. Stan a spus ca aceste legi desconsidera cerinte fundamentale ale Rezolutiei nr. 1402/1999 a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei care prevad ca legislatia in domeniul securitatii nationale si a activitatii serviciilor de informatii trebuie sa fie explicita si sa stabileasca un statut adecvat serviciilor speciale. "Cum va sti cetateanul sa-si regleze comportamentul in baza unor astfel de generalitati, devenite obligatii legale? Cand va sti el ca nu ascunde informatii de care are nevoie ministrul Blaga, pentru a combate criminalitatea transfrontaliera, traficul de persoane si migratia ilegala?", s-a intreabat Stan, citat de Mediafax. (R.G.)
Varujan da in judecata Jurnalul
Purtatorul de cuvant al PNL, senatorul Varujan Vosganian, a declarat ieri ca va actiona in judecata Jurnalul National, pe Marius Tuca si pe Liviu Turcu, solicitandu-le daune morale de 300.000 de euro pentru "afectarea imaginii prin calomnie". "Am platit deja taxa de timbru si, miercuri (astazi n.r.), voi actiona in judecata Jurnalul National si pe domnii Marius Tuca si Liviu Turcu. Pentru afectarea imaginii prin calomnie le voi solicita daune morale in valoare de 300.000 de euro", a declarat Vosganian. El a spus ca singura "problema" pe care o intampina este aflarea adresei lui Liviu Turcu din SUA pentru a-i trimite citatia. "Problema lui Marius Tuca si a <<Jurnalului National>> este ca au transformat niste afirmatii calomnioase ale lui Liviu Turcu in stiri, pe care si le-au asumat", a adaugat senatorul PNL. (R.G.)
Gusa: PD in campanie electorala
Liderul PIN Cozmin Gusa a acuzat ieri PD ca a inceput deja campania electorala pentru alegerea europarlamentarilor prin fluturasi distribuiti in teritoriu, in timp ce democratii resping acuzatiile invocand o campanie de informare a cetatenilor in preajma aderarii la UE. Gusa a prezentat ziaristilor doua tipuri de pliante care ar fi fost distribuite in judetul Mehedinti. Primul ii prezinta pe ministrii democrati si are inscriptionat sloganul "Ministrii PD = integrare europeana la 1 ianuarie 2007". Un al doilea pliant cuprinde numele si actiunile observatorilor democrati la PE. Potrivit democratei Roberta Anastase, este vorba de campania de informare numita "Vino sa vorbim despre noi in Europa", finantata de PD si PPE. "Pliantul cuprinde raportul de activitate al observatorilor PD, dar domnul Gusa n-are de unde sa stie acest lucru pentru ca este antieuropean si promoscovit", a adaugat Anastase. (R.P.)
 Afisari: 381  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Elena Udrea, avocat de milioane    4 comentarii
  Sanse minime pentru candidatura lui Iliescu    3 comentarii
  Mona, de la CNSAS la Platforma    14 comentarii
  Bugetul votat pe articole    
  "Pericolul" Basescu vazut de Voiculescu    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Britney Spears fara chiloti (11391 afisari)
 Curat murdar tradare! (5146 afisari)
 Elena Udrea, avocat de milioane (3424 afisari)
 Abuz Plaza (3118 afisari)
 "In oglinda sunt eu" (2621 afisari)
 Romania, popas pentru un posibil spion rus arestat in Canada (497 afisari)
 Suie Paparude si Gojira, diseara, in B52 (159 afisari)
 Primele arestari in "dosarul privatizarilor" (88 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00828 sec.