Ziua Logo
  Nr. 3791 de luni, 27 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Vladescu la scoala
Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu si Emanoil Negut, secretar de stat la Autoritatea de Control a Guvernului, intentioneaza sa devina consultanti fiscali, fiind inscrisi pe listele de examen, informeaza Mediafax. Examenele au avut loc in doua serii, sambata si duminica, insa in cazul ministrului Finantelor se mentioneaza "amanat la cerere". La examen s-au inscris 8.639 de candidati. Rusanu, membru in Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor, Winkler si Negut vor sustine examenul in aceeasi sala, 206, corpul Spiru Haret, din Parcul Universitatii Politehnice. Subiectele au fost selectate, vineri seara, dintr-un numar de 500 de propuneri, la sediul Ministerului Finantelor, si comunicate prin sistem securizat pentru a fi multiplicate. (G.R.P.)
CRF de 5 ori
Cota de profit a CFR Calatori pentru 2006 a fost majorata de la maximum 5% la 25%, sumele de bani obtinute in urma acestei decizii urmand sa fie folosite pentru achitarea datoriilor catre furnizorii de servicii, in special catre CFR S.A, pentru utilizarea caii ferate, a decis Guvernul. Majorarea decisa va determina o crestere a fondurilor de la bugetul de stat pe care CFR SA le va putea acces pentru mentinerea infrastructurii feroviare publice in parametri normali de functionare si fara a afecta siguranta circulatiei, se arata in comunicatul transmis de Guvern. In prezent, cota de profit este cuprinsa intre 3 si 5%, iar pretul biletelor si subventiile aprobate anual prin legile bugetului de stat pentru transportul feroviar public de calatori nu au acoperit in totalitate diferenta dintre tarifele stabilite si costurile reale de transport, ceea ce a condus la lipsa sumelor necesare pentru achitarea serviciilor si bunurilor catre furnizori. Cea mai mare datorie a CRF Calatori este catre CFR S.A., pentru utilizarea infrastructurii feroviare. Costurile de functionare a infrastructurii se stabilesc in baza traficului pe care Compania Nationala de Cai Ferate CFR S.A il contracteaza cu operatorii de transport feroviar, in functie de intretinerea si reparatia infrastructurii feroviare, dar si de proiectele de reabilitare si modernizare a infrastructurii. (C.S.)
Afacerile cu griu dospesc
Compania Farinsan, producator din industria de morarit si panificatie, a estimat o cifra de afaceri de 9 milioane de euro in acest an, in crestere cu 18% fata de anul trecut. Cifra de afaceri e influentata direct de pretul graului, care, din august pana acum a crescut cu 40%. Farisan intentioneaza sa majoreze cota de piata de la la 1,2%, in prezent, la 5% anul viitor, prin abordarea consumatorilor casnici, lansand marca de faina Unopan, si printr-o investitie de 1 milion de euro, intr-o noua fabrica de fainuri speciale, in zona limitrofa Bucurestiului. Principalii competitori la nivel national ai Farinsan sunt producatorii Baneasa, Dobrogea, Loulis, Pambac si Boromi. (G.R.P.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Tot noi,   de sorge
A r h i v a
  Bulgaria trece prima la euro    3 comentarii
  O paine pe zi    1 comentariu
  Pensionari fericiti in 2020    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Arma secreta a KGB a devenit mai letala (4109 afisari)
 Urechea din cer (3733 afisari)
 Balbaieli la nivel foarte inalt (3231 afisari)
 Balul miliardarilor (3174 afisari)
 Avocatul diavolului (3074 afisari)
 Noi audieri in Dosarul tradare si spionaj (373 afisari)
 "Codul lui Da Vinci", partea a doua (194 afisari)
 Alergatura dupa functii in PSD, pe ultima suta de metri (181 afisari)
 Borat lanseaza un single de Craciun (117 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00966 sec.