Ziua Logo
  Nr. 3790 de sambata, 25 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Stiri pe scurt
Varsovia se mai gandeste
Polonia ar putea renunta in cateva zile la exercitarea dreptului de veto care a blocat semnarea noului acord de parteneriat strategic UE-Rusia si a compromis agenda summitului de la Helsinki, a declarat, ieri, un oficial polonez, citat de Reuters. Consilierul pe probleme de politica externa al presedintelui polonez Lech Kaczynski a declarat ca s-ar putea ajunge la un compromis chiar daca summitul va incepe vineri, la Helsinki. "Nu va ascund faptul ca scenariul nostru pana ieri a fost sa ajungem la un acord inainte de inceperea summitului, suntem si noi dezamagiti ca acest lucru nu s-a intamplat", a declarat Andrzej Krawczyk. "Dar nu e nimic ingrijorator in aceasta situatie (...) cred ca putem ajunge la o intelegere in urmatoarele cateva zile. Si partea poloneza doreste acest lucru", a mai spus oficialul polonez. (A.M.L.)
Ratificarea la final
Procesul de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana s-a incheiat, ieri, la nivelul Parlamentelor nationale ale celor 25 de state membre, odata cu aprobarea lui in unanimitate de catre Camera superioara a parlamentului german, Bundesrat, transmite Rompres. Toate cele 16 landuri germane reprezentate in Bundesrat au votat in favoarea proiectului de lege privind ratificarea Tratatului. Acesta a fost aprobat anterior, la 26 octombrie, si de catre Camera Inferioara (Bundestag) a Parlamentului german. (A.M.L.)
Moldova si Georgia in dizgratia Rusiei
Moscova a impus, in martie, anul acesta, un embargo asupra importurilor de vin din Georgia si Republica Moldova, invocand siguranta alimentara indoielnica a produselor provenind din aceste doua state. Anterior acestei decizii, vinurile moldovenesti erau prezente in proportie de 50% pe piata rusa, reprezentand aproximativ 90% din totalul vinului exportat de fosta republica sovietica. Potrivit Administratiei de la Chisinau, embargoul impus de Moscova ar fi prejudiciat tara cu peste 21 de milioane de dolari, pagubele ridicandu-se la peste 60 de milioane de dolari in cazul Georgiei, in conditiile in care Rusia reprezenta principala destinatie a produselor viticole
georgiene. (A.M.L.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Polonia se mai gandeste   de Suca Moromete
A r h i v a
  Tinta Seres    10 comentarii
  Mortul vorbeste: Putin m-a asasinat    18 comentarii
  Putin e nefericit din cauza Romaniei    10 comentarii
  Moscova nu vrea carne romaneasca    3 comentarii
  Mariana Nicolesco apara icoanele    10 comentarii
  Afacerea "Borat" in Glod    10 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Putin e nefericit din cauza Romaniei (4628 afisari)
  Tinta Seres (3637 afisari)
 Miracolul Gigi (3333 afisari)
 Mortul vorbeste: Putin m-a asasinat (3101 afisari)
 Afacerea "Borat" in Glod (2827 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01063 sec.