Ziua Logo
  Nr. 3787 de miercuri, 22 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Asasinat politic la Beirut
Pierre Gemayel (foto), ministrul libanez anti sirian al Industriilor, si lider al crestinilor maroniti, a fost ucis, ieri, la Beirut, transmite BBC. Gemayel a fost impuscat, in timp ce se deplasa in convoi, pe o strada dintr-o suburbie crestina. Transportat de urgenta la spital, acesta a decedat in urma ranilor suferite. Oficialul libanez, fiul fostului presedinte Gemayel Amin, era membru al Partidului crestin Phalange. Decesul sau survine in contextul crizei politice prin care trece Libanul, dupa ce sase membri ai cabinetului pro sirian de la Beirut au demisionat. Pierre Gemayel era un critic al influentei Siriei in Liban, mai ales in urma acuzatiilor aduse Damascului de implicare in asasinarea fostului premier Rafic Hariri, in februarie 2005, la Beirut. (D.E.)
Balagan in Tara Sfanta
In ebraica, balagan inseamna dezordine, balamuc, cam asa caracterizeaza un analist israelian situatia politica actuala in Orientul Mijlociu. Un israelian a fost ieri ucis de o racheta "Qassam", un sef Hamas si o palestinianca in varsta de 70 de ani au fost ucisi de o racheta israeliana. Amir Peretz i-a propus lui Abu Mazen o "incetarea generala reciproca a focului", dar nu se stie daca premierul Olmert e de acord cu Peretz. Olmert vrea sa fie primul guvernamental care se intalneste cu Abu Mazen, dar Abu Mazen nu doreste o asemenea intalnire pana ce nu sunt eliberati ministrii si parlamentarii palestinieni arestati de israelieni care nu-i va elibera pe acestia pana ce nu va fi pus in libertate Ghilad Shalit, soldatul rapit de extremistii palestinieni.
Tesu SOLOMOVICI
Irakul si Siria, prietene dupa 25 de ani
Irakul si Siria au restabilit relatiile diplomatice bilaterale intrerupte in urma cu peste 25 de ani, au anuntat, ieri, ministrii de Externe ai celor doua state, la Bagdad. "Drapelul irakian va flutura astfel in Siria, iar drapelul sirian va fi inaltat in Irak", a comentat seful diplomatiei de la Bagdad, Hoshyar Zebari. El a anuntat ca cele doua tari "vor coopera in materie de securitate". In 1980, la inceputul razboiului de opt ani dintre Iran si Irak, Bagdadul a intrerupt relatiile diplomatice cu Damascul in semn de protest fata de sprijinul acordat de Siria Teheranului. Desi ambele tari erau conduse de Partidul Baas in acea vreme, relatiile dintre ele au ramas tensionate pana la prabusirea regimului lui Saddam Hussein, cu exceptia unei perioade de relaxare usoara, la sfarsitul anilor '90. (I.C)
 Comentarii: 9 Afiseaza toate comentariile  
Asinarea lui Gemayel - si daca in spate e regimul khomeinist ?   de Oriana
Civil war in Lebanon   de Zen
The future of KADIMA (trad. inainte) ?   de Oriana
To : JohnGreen1....   de alamar
Lebanese Slaying May Weaken Push to Engage Syria   de Oriana
Syria: SEX, Shopping, Death of a Regime   de Oriana
I-auzi, domne, cica Siria are de castigat!?   de Zen
To : Zen...   de alamar
Pai nu e clar...   de Zen
A r h i v a
  Litvinenko il acuza pe Putin    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Marea tradare (7926 afisari)
 Zoia Ceausescu s-a stins din viata (4105 afisari)
 Doinea Cornea: Basescu, specialist in distrugerea partidelor istorice (2935 afisari)
 Prada PNL (2464 afisari)
 Atac la icoane (2128 afisari)
 Gheorghe Flutur, ministru pana diseara (261 afisari)
 Parintele Calciu Dumitreasa va fi inmormantat in tara (141 afisari)
 Steaua merge mai departe in Cupa UEFA (33 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00838 sec.