Ziua Logo
  Nr. 3785 de luni, 20 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Vizita britanica-surpriza in Irak
Ministrul britanic al Finantelor, Gordon Brown, considerat potential succesor al lui Tony Blair la conducerea Guvernului londonez, a intreprins, sambata, o vizita inopinata in Irak, promitand o suma suplimentara de 188 de milioane de dolari pentru reconstructia acestei tari. Brown a vizitat trupele britanice din sudul Irakului, intr-o tentativa de a-si consolida pozitia in vederea preluarii conducerii Executivului de la Londra. Impreuna cu comandantul fortelor armate, Sir Jock Stirrup, Brown se va intalni cu vicepremierul irakian, Barham Salih si cu alti inalti oficiali irakieni. (D.E.)
Washingtonul someaza Coreea de Nord
Casa Alba a anuntat, in urma cu doua zile, ca asteapta ca liderii celor 21 de tari membre ale Forumului cooperarii economice Asia-Pacific (APEC) sa adopte o declaratie care sa contribuie la eforturile de a pune capat programului nuclear nord-coreean. "Exista o declaratie si cred ca toata lumea este de acord", a declarat Stephen Hadley, consilier pentru securitate nationala al Casei Albe, adaugand ca au ramas in discutie "cateva" probleme, mai degraba de forma decat de fond. "Suntem multumiti de aceasta declaratie si cred ca va reprezenta o buna contributie la eforturile diplomatice, a adaugat el. (D.E.)
Siria curtata de americani
In noua strategie pentru Orientul Mijlociu, pregatita de echipa lui James Baker, fostul sef al diplomatiei americane pe vremea presedintelui Statelor Unite George Bush-tatal, Siria va avea, probabil, un rol important in stabilirea linistii si securitatii in Irak. Backer s-a intalnit de cateva ori cu responsabili politici sirieni solicitandu-le sprijin si colaborare. Intr-un interviu din "New York Times", ambasadorul sirian Wallid Muallam a declarat ca s-a intalnit de doua ori cu James Backer care l-a intrebat ce l-ar convinge pe presedintele sirian Bashar Assad sa contribuie la imbunatatirea situatiei dezastruoase din Irak. Raspunsul a fost prompt: Platoul Golan. Care a fost ocupat si alipit de israelieni dupa Razboiul de la Ion Kipur din 1973. Tesu SOLOMOVICI
 Afisari: 309  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Otrava de la Moscova    8 comentarii
  Olmert a decis asasinarea conducatorilor Hamas    8 comentarii
  Duminica sangeroasa in Irak    
  Criza ONU-Israel    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Sub amenintarea rachetelor (3039 afisari)
 Satenii din Glod aparati de avocati straini (2878 afisari)
 Reforma morala a securistului Turcu (2590 afisari)
 Teapa cartelei unice (2426 afisari)
 Victor RONCEA: Romania lui Potemkinescu si anti-crestinii ei (2419 afisari)
 Paul Goma, romanul fara cetatentie (467 afisari)
 Politist executat de un politist (94 afisari)
 Garnitura Rapidului a ajuns din urma Steaua (59 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01763 sec.