Ziua Logo
  Nr. 3784 de sambata, 18 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Prima editie a Festivalului International de Film "Privind copiii" se desfasoara, intre 15 si 20 noiembrie, la Bucuresti
Dramele copiilor sub ochii nostri
Festivalul prezinta, prin filme de fictiune si documentare, toate detinand premii renumite, dramele pe care copiii din diferite parti ale lumii le traiesc sub ochii nostri, 20 noiembrie fiind Ziua Drepturilor Copilului.
Manifestarea cuprinde trei sectiuni: filme cu tematica sociala premiate in competitii internationale; o sectiune competitiva de documentare (14 pelicule realizate de televiziuni sau producatori independenti din tari europene); filme facute de copii si adolescenti, care au participat la ateliere de creatie video, desfasurate la Iasi, Campulung, Timisoara si Bucuresti - "Un Minut de Adolescenta" (30 de filme de un minut, cele mai bune urmand sa fie selectionate pentru o campanie pentru promovarea drepturilor copilului).
Sunt programate, de asemenea, trei evenimente speciale: avanpremiera filmului "Ryna" de Ruxandra Zenide (despre cautarea propriei identitati a unei adolescente dintr-o comunitate din Delta Dunarii, in care identitatea colectiva este o sursa de tensiune intre locuitori); "Copiii sunt lucrul cel mai de pret din lume" - o expozitie de fotografii ale copiilor din Beslan; filmul Elisabetei Bostan "Saltimbancii". Festivalul se va incheia cu filmul "Nascuti in bordeluri" (Born into Brothels), premiat in 2005 cu Oscarul pentru "cel mai bun documentar". Luni (20 noiembrie), va avea loc, la Teatrul Bulandra, un simpozion despre drepturile copilului si film.
Festivalul isi propune sa promoveze Drepturile Copilului in Romania si este organizat de Asociatia pentru Comunicare audio-vizuala "Signis Romania", in parteneriat cu UNICEF Romania si Institutul Francez, cu sprijinul Motorola. Proiectul "Privind copiii" se adreseaza tinerilor cu scopul de a invata si a asimila limbajul audio-vizual, ca alternativa de exprimare de sine. Festivalul are si o "prelungire", proiectiile urmand sa continue la Iasi (4-6 decembrie) si Timisoara (8-10 decembrie).
Luana DUSCHKA 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
De de lasati provocarile?   de Atamild
Mi-a placut titlul   de Atamild
Fooooaaarte frumos ....   de Oriana
In loc de bani si programe organizate militareste   de Suca Moromete
A r h i v a
  Tsunami-ul din noi    
  Muzeul marginalilor    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
  Ce vrea publicul    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Doi vecini (4174 afisari)
 Malta lui Teoctist (3381 afisari)
 L-am urat pe Ceausescu: Ani, oameni, disidenta (VII) (3064 afisari)
 OMV a cazut la pace cu Guvernul (3014 afisari)
 Lindsay Lohan se automutileaza (2904 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01025 sec.