Ziua Logo
  Nr. 3783 de vineri, 17 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Guvernul maghiar propune Infiintarea Grupului pentru Informatica romano-ungar
Ministrul maghiar al economiei si transporturilor, Janos K�ka i-a propus, joi, la Budapesta, ministrului roman al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy, Infiintarea Grupului pentru Informatica In cadrul Comisiei Mixte Economice Romano-Ungare, anunta un comunicat MCTI.
La Inceputul anului 2005 Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Impreuna cu Ministerul Informaticii si Comunicarii din Ungaria a semnat Memorandumului de Intelegere privind cooperarea in domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei. Acest memorandum a constituit baza colaborarilor ulterioare. Incepand din vara anului 2006 in cadrul Guvernului Ungariei portofoliul informaticii si comunicarii a fost preluat de catre Ministerul Economiei si Transporturilor cu care s-au initiat discutii despre continuarea colaborarilor.
Intalnirea celor doi ministri a avut loc Sedinta Comuna de Guvern romano-maghiara, in cadrul careia Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) din Romania si Ministerul Economiei si Transporturilor (MET) din Ungaria au convenit asupra unor programe si proiecte de colaborare, care trebuie demarate pana la jumatatea anului 2007.
"Informatizarea nu este un scop in sine ci este un mijloc de dezvoltare in toate ariile de activitate a vietii, un mijloc de a apropia si mai mult sfera privata a celor doua tari. Colaborarea romano-ungara in domeniul comunicatiilor si informaticii este excelenta si reciproc avantajoasa in toate aspectele vietii, sectorul IT&C fiind un domeniu cu perspective largi care poate avea un rol special in dezvoltarea Intregii economii", a declarat Nagy.
Ministrul roman a trasat aspectele concrete al colaborarilor prin prezentarea propunerilor la nivel de programe si proiecte care se bazeaza pe rezultatele concrete ale colaborarilor din anii trecuti. Propunerile pentru anul 2007 se axeaza pe realizarea programului strategic de coordonare romano-maghiar, "Integrarea in societatea informationala pe pamantul natal", in contextul Declaratiei comune privind aprofundarea si dezvoltarea programelor regionale de dezvoltare a societatii informationale, "Mediu de afaceri" pe pagina portalului Bilateral si initierea proiectului de digitalizare a mostenirilor culturale.
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Cand nu poti fura ................   de Serlan Dinus
A r h i v a
  Internetul deschide drumul Presei Alternative    4 comentarii
  Administratia publica nu constientizeaza importanta dotarii cu tehnica de calcul    
  Romania participa la conducerea Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor    
 Top afisari / comentarii 
 Intarata-i, drace! (6312 afisari)
 Axa Raului: Niculae - SRI (4817 afisari)
 Spionul dublu (3382 afisari)
 Spaga de lemn (3295 afisari)
 Enigma Nastase (II) (2697 afisari)
 27 dintr-o lovitura (392 afisari)
 Kristin Davis, nerabdatoare sa joace in "Totul despre sex" (188 afisari)
 OMV la control (90 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00838 sec.