Ziua Logo
  Nr. 3783 de vineri, 17 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Reid exagereaza
Ministrul de Interne britanic, John Reid, este acuzat de parlamentari ca exagereaza amenintarea terorista pentru a-si spori sansele de a ajunge premier, transmite Mediafax. Criticile intervin dupa ce ministrul de Interne a avertizat ca exista "o mare probabilitate" de comitere a unui atentat de catre reteaua al-Queda, in conditiile in care reprezentantii organizatiei islamiste lucreaza la 30 de comploturi teroriste. Anumiti membri ai Camerei Comunelor cred ca Reid incearca sa castige teren in competitia cu cancelarul Gordon Brown, favorit in cadrul Partidului Laburist pentru obtinerea functiei de prim-ministru, nominalizat ieri si de actualul premier Tony Blair. (L.P.)
Polonia face apel anti-Rusia
Polonia, prin vocea presedintelui Lech Kaczynski, a facut apel la UE sa adopte sanctiuni impotriva Rusiei pana cand Moscova va ridica embargo-ul impus produselor agricole poloneze, informeaza Rompres. Potrivit lui Kaczynski, Varsovia nu poate accepta ca Polonia sa fie tratata de Rusia diferit fata de celelalte state membre UE, produsele polone fiind inca sub embargo. Pretedintele polonez a indicat si doua solutii la aceasta situatie: suspendarea de catre Rusia a sanctiunilor economice impuse Poloniei sau introducerea de sanctiuni similiare europene impotriva Moscovei, pentru a o determina sa ridice embargo-ul sau asupra produselor poloneze. (L.P.)
Torturati si ucisi la Bagdad
Persoanele luate ostatice, in urma cu doua zile, dintr-o cladire guvernamentala de la Bagdad sunt supuse torturii de catre rapitori, iar unele dintre ele au fost deja ucise, a declarat, ieri, ministrul irakian pentru Invatamantul Superior, Abd Dhiab, citand marturii ale celor eliberati. "Mai multe persoane au fost ucise, acestea fiind angajati si garzi de corp", a spus ministrul adaugand ca circa 70 dintre cei aproximativ 150 de ostatici au fost eliberati. "Potrivit celor care au fost eliberati, ostaticii au fost torturati si ucisi", a spus Dhiab, refuzand sa precizeze numarul exact al persoanelor care au fost omorate. Dhiab, membru al unui partid sunnit si ministru in Cabinetul dominat de siiti, si-a reiterat hotararea de a boicota Guvernul pana la eliberarea tuturor ostaticilor. (I.C.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Polonia   de cosor ion
A r h i v a
  Gojdu a ramas pe dinafara    2 comentarii
  Bulgaria sare in ajutorul Catedralei Sf. Iosif    
  The Sun ne suspecteaza de SIDA    3 comentarii
  Arabii au mobilizat Adunarea Generala ONU    16 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Intarata-i, drace! (6312 afisari)
 Axa Raului: Niculae - SRI (4817 afisari)
 Spionul dublu (3382 afisari)
 Spaga de lemn (3295 afisari)
 Enigma Nastase (II) (2697 afisari)
 27 dintr-o lovitura (392 afisari)
 Kristin Davis, nerabdatoare sa joace in "Totul despre sex" (188 afisari)
 OMV la control (90 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00944 sec.