Ziua Logo
  Nr. 3783 de vineri, 17 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
The Sun ne suspecteaza de SIDA
Dupa hoti, prostituate si tuberculoza, imigrantii din Romania si Bulgaria ar urma sa "exporte" SIDA in Marea Britanie, odata cu aderarea tandemului romano-bulgar la UE, in ianuarie 2007.
Cel putin asta sustine tabloidului britanic The Sun in editia de ieri, notand - cu majuscule - ca aproximativ doua treimi din cazurile noi de infectare cu virusul HIV, inregistrate in ultimul an in Albion, provin din randurile imigrantilor din Africa si Europa de Est. Amintind ca "aproape nici unul din acesti cetateni straini nu cauta sa se trateze si ar putea infecta restul populatiei", publicatia britanica considera ca "problema va ajunge intr-un punct critic atunci cand Romania si Bulgaria - statele cu cea mai mare rata de infectare cu SIDA din Europa - se vor alatura UE, incepand de anul viitor", in special in contextul in care "se asteapta ca muncitorii din aceste state sa ia cu asalt Marea Britanie", dupa 1 ianuarie 2007. Remarcile tabloidului britanic intervin la doar o zi dupa ce euroscepticismul britanic dadea semne de atenuare, in conditiile in care Londra anunta, miercuri, ca intentioneaza sa isi revizuiasca politica fata de forta de munca romana si bulgara, astfel incat restrictiile decretate de ministrul de Interne John Reid sa se aplice doar pana in 2008.
The Sun nu se afla la primul articol de acest gen, Clubul Roman de Presa adresandu-se, la inceputul lunii noiembrie, ambasadorului Regatului Unit la Bucuresti, Robin Barnett, pentru a-si exprima preocuparea fata de "articolele sistematice de manipulare si instigare a opiniei publice din Marea Britanie impotriva romanilor ca etnie si natiune", ca urmare a materialelor aparute in aceasta publicatie. (A.M.L.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
rectificare   de Sarmaticus
Englezii sunt dezavantajati.   de alwis46
Sa-i mai primiti cu paine si sare! :-)   de Neghinita
A r h i v a
  Gojdu a ramas pe dinafara    2 comentarii
  Bulgaria sare in ajutorul Catedralei Sf. Iosif    
  Arabii au mobilizat Adunarea Generala ONU    16 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Intarata-i, drace! (6312 afisari)
 Axa Raului: Niculae - SRI (4817 afisari)
 Spionul dublu (3382 afisari)
 Spaga de lemn (3295 afisari)
 Enigma Nastase (II) (2697 afisari)
 27 dintr-o lovitura (392 afisari)
 Kristin Davis, nerabdatoare sa joace in "Totul despre sex" (188 afisari)
 OMV la control (90 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01048 sec.