Ziua Logo
  Nr. 3778 de sambata, 11 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Serban ORESCU: La nevoie, un congres extraordinar...
Politica nu este o disciplina exacta precum fizica sau chimia... Dar in masura in care ratiunea este o cheie in stare sa deschida orice usi, ea este aplicabila si actualei crize din PNL. Grupul Stoica-Stolojan vrea sa rastoarne actuala conducere, sub cuvant ca si-a pierdut credibilitatea. Asa sa fie? Fapt este ca actuala conducere se comporta onorabil. Exista, insa, un "cal troian" al neocomunistilor care vor, de buna seama, sa distruga singurul partid istoric, vestigiu al vechii Romanii, intarziind astfel democratizarea si moralizarea societatii.
Momentul este bine ales; Romania a fost acceptata in Uniunea Europeana cu premierul Tariceanu, mai bine vazut la Bruxelles decat fostul consilier financiar al lui Ceausescu, Theodor Stolojan. Odata acceptata, neocomunistii au trecut la atac. De mirare este, insa, ca domnul Stolojan, care a dovedit adesea ca nu stie ce vrea, se complace in a fi manevrat de politicieni cu doua fete precum domnii Stoica sau Flutur. Ei reprezinta cel mult o treime din liderii de rang secundar - aceasta treime e departe de o majoritate. Treimea care agita, incalcand statutele, are toate sansele sa contribuie la efectul opus: ascensiunea echipei de tineri liberali, care sustine pe premierul actual. Concluzia: domnul Tariceanu are, deocamdata, parghiile in mana si ar fi naiv sa nu le foloseasca.
"E mana lui Basescu" poate fi citit, de la un capat la altul, pe Internet. Electoratul nu a uitat felul cinic in care actualul presedinte al statului a scos din circulatie cu sase ani in urma PNTCD.
In cursul diminetii am fost intrebat daca actuala anarhie din Partidul National Liberal isi are vreun precedent antebelic. Nici gand! Ionel Bratianu, I.G. Duca si chiar Gheorghe Tatarescu au avut partidul in mana. A venit, insa, neocomunismul cu admiterea in partid, necontrolata, a suspectilor de colaborationism. Atunci s-a naruit o elementara coeziune definitorie pentru orice partid. Liberalii si-au deschis prea larg portile dupa 1990. Democratia ii obliga. Democratia nu permite iscodirea originilor si intentiilor ascunse. Ea pune baza pe iscusinta unui electorat maturizat. Din pacate, nu maturitatea politica este principala calitate a alegatorului autohton. Criza din PNL va arata in ce masura acest electorat maturizat exista la liberali. Recurgandu-se la nevoie, de ce nu, la un congres extraordinar al partidului.
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
Stolo vs Tariceanu?   de Serlan Dinus
Basescu   de doctorul
Congres extraordinar asa si pe dincolo....   de Alex2003
Mai Vasile ,   de gili
Doua vorbe, trei aiureli   de sandu
Eroare!   de Kapponea
Congres...   de gili
Tariceanu: ease come,ease go   de Davidescu vasile
A r h i v a
  Stelian TANASE: Final de partida    6 comentarii
  Eugen SIMION: Jurnalul lui Bulgakov    4 comentarii
  Igor NIKOLAEV: Noul val de coruptie    2 comentarii
  Constantin BALACEANU-STOLNICI: La judecata zilei    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Despre evrei si palestinieni la ora de dirigentie (2813 afisari)
 Senatul SUA va fi condus de un mormon (2543 afisari)
 Rusia si Georgia in prag de conflict militar (2530 afisari)
 Copiii lui Renault (2237 afisari)
 Minciuni si santaj la "Evenimentul zilei" si "Blick" (2181 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00866 sec.