Ziua Logo
  Nr. 3776 de joi, 9 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Airbus pentru Tarom
Tarom isi va extinde flota cu doua aeronave Airbus A318, care vor fi aduse in tara in acest an, prima aeronava urmand sa intre in dotarea operatorului de transport aerian saptamana viitoare. Avioanele, cu o configuratie de 99 de locuri la clasa Economic si 14 locuri la clasa Business, au costat fiecare aproximativ 40 de milioane de euro. "Vom folosi aceste avioane pe toate destinatiile europene, dar si pe cele interne cu cerere foarte mare, cum ar fi Bucuresti - Timisoara sau Bucuresti - Cluj-Napoca", a declarat agentiei Mediafax ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Primul avion va fi operational de la 18 noiembrie, cand este programata prima cursa, pe relatia Bucuresti - Frankfurt. Cea de-a doua aeronava va fi preluata pe 4 decembrie. Aeronavele, asamblate la uzina Airbus din Hamburg, sunt primele doua dintr-un lot de patru contractate de Tarom in anul 2004. Flota Tarom este compusa din 18 aeronave - 2 Airbus 310-325, 5 Boeing 737-300, 4 Boeing 737-700 si 7 ATR 4. (C.P.)
Parteneriat Eximbank - HVB
Banca de Export-Import Eximbank va furniza garantii si asigurari clientilor persoane juridice ai HVB Tiriac Bank, in baza unui parteneriat incheiat intre cele doua institutii de credit, se arata intr-un comunicat comun al celor doua banci. Eximbank va asigura produse si servicii specifice pentru sprijinirea companiilor romanesti, care sa completeze oferta de produse bancare a HVB Tiriac Bank. Produsele furnizate in urma conventiei cu HVB Tiriac Bank sunt garantii si asigurari in numele si contul statului si compensarea partiala a dobanzii la creditele in lei. De asemenea, la cererea HVB Tiriac Bank, Eximbank poate acorda credite pentru a completa finantarile asigurate de HVB Tiriac Bank, precum si sindicalizari de risc pentru diminuarea riscurilor asumate de banca in cazul creditelor acordate clientilor sai. Banca de Export-Import va oferi si rapoarte de informatii comerciale cu privire la potentialii parteneri de afaceri ai clientilor HVB Tiriac Bank. Eximbank a incheiat acorduri similare cu BCR, BRD Group-Societe Generale si bancile Carpatica, Romexterra, Banc Post si cu Finansbank. (G.R.P.)
Franta privatizeaza GdF
Parlamentul Frantei a adoptat, ieri, o lege care permite privatizarea Gaz de France (GdF) si fuziunea grupului de utilitati cu compania Suez, tranzactie evaluta la 72 miliarde de euro, transmite Reuters. Actul autorizeaza reducerea participatiei detinute de Guvern la GdF, de la 70% la minimum 33%. Legea va intra in vigoarea dupa ce va fi semnata de presedintele Jacques Chirac, iar textul final ofera Parlamentului un rol mai important in numirea directorului autoritatii de reglementare in sectorul energetic, care urmeaza sa fie creata. GdF si Suez ar putea primi, in aceasta luna, aprobarea finala din partea Comisiei Europene, pentru realizarea fuziunii cu Suez, dupa ce grupurile au oferit concesii suplimentare, inclusiv vanzarea unor active detinute in Belgia, unde ambele companii au activitati importante. Pe de alta parte, actionarii Suez incearca sa obtina o suma mai importanta in numerar, din partea GdF, pentru a contrabalansa diferenta dintre valorile companiilor. GdF detine, in Romania, compania de distributie a gazelor naturale Distrigaz Sud. (G.M.)
Rezultate Caroli Foods
Grupul Caroli Foods a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 66,8 milioane de euro, cu circa 50% peste nivelul raportat in perioada similara din 2005.Conducerea Caroli Foods estimeaza pentru intregul an o cifra de afaceri de aproximativ 95 milioane de euro, fata de nivelul de 62 de milioane de euro din 2005, se arata intr-un comunicat al firmei. In ansamblul vanzarilor, cel mai dinamic segment a fost cel de salam, unde cresterea a fost de 63% fata de 2005, urmat de cel de sunca. Compania si-a extins in acest an linia de productie, a modernizat depozitele frigorice si a instalat o noua linie pentru productia de salamuri crud uscate, utilizand in acest sens circa sase milioane de euro din fonduri SAPARD. Totodata, grupul a preluat in primavara acestui an producatorul de mezeluri Maestro Industries din Cluj, avand acum un portofoliu de patru marci proprii. Grupul Caroli Foods, cu capital libanez, include companiile Caroli Prod 2000, T.C. Affaire, Indcarf SA si Maestro Industries. (G.R.P.)
Vanzari Holcim
Holcim, al doilea mare producator de ciment la nivel mondial, a consemnat, in primele noua luni, un avans al volumului vanzarilor in Romania cu 14,6% fata de perioada ianuarie-septembrie 2005, iar preturile de livrare au crescut cu 1,6%, in moneda nationala. La nivelul grupului, profitul net s-a plasat la 1,95 miliarde de franci elvetieni in primele noua luni, in crestere cu 43,2% fata de valoarea aferenta perioadei similare a anului 2005, se arata intr-un raport al Holcim. Cele mai mari avansuri ale volumelor totale de vanzari au fost raportate in Serbia - 26,3% si Bulgaria - 16,1%, urmate de Romania - 14,6% si Belgia - 12,1%. Grupul elvetian Holcim este unul dintre principalii producatori de ciment, betoane si agregate (nisip si pietris) la nivel mondial, alaturi de companiile Lafarge (Franta) si HeidelbergCement (Germania), prezente si pe piata romaneasca. In Romania, Holcim are trei fabrici de ciment, la Turda, Campulung Muscel si Alesd, 14 statii de betoane (dintre care 11 ecologice) si alte patru de agregate. (G.M.)
A r h i v a
  Bucuresti, "tigrul" din Balcani    1 comentariu
  Subventie maxima de 7800 euro pentru constructia de locuinte noi    1 comentariu
  Pambuccian, mediator in razboiul telefoanelor    
  Reguli europene pentru hainele second hand    
  Americanii ne restructureaza sistemul energetic    2 comentarii
  Siemens SRL se divizeaza    
  Penurie de muncitori dupa aderare    3 comentarii
  Amenzi de 1 miliard de lei pentru modificari in apartamente    
 Top afisari / comentarii 
 Un securist la Guvern (2842 afisari)
 Ciocniri revolutionare la Moscova (2005 afisari)
 Cruzimea marunta (1939 afisari)
 Parerea grafologului Stanoiu, cu manuta ei (1804 afisari)
 Stanculescu a tras la Timisoara (1517 afisari)
 Cozmin Gusa: Lista lui Turcu trebuia sa inceapa cu Theodor Stolojan (37 afisari)
 Se clatina scaunul lui Tariceanu (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01164 sec.