Ziua Logo
  Nr. 3769 de miercuri, 1 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Incendiu la TNB
Pompierii au intervenit, in noaptea de luni spre marti, pentru a stinge un incendiu izbucnit intr-un birou de la etajul intai al Teatrului National din Bucuresti (TNB) - care apartine organizatorilor festivalului Dakino. Focul a izbucnit de la un calorifer electric lasat in priza, incendiul fiind stins dupa aproximativ 30 de minute. Pompierii, care au primit apelul la ora 2.03, au intervenit cu opt masini cu apa si spuma, o autoscara si o masina de descarcerare. (G.T)
Carduri contrafacute
Doi buzoieni au fost prinsi in flagrant in timp ce extrageau, cu un card contrafacut, 1500 de lei dintr-un ATM. Politistii au mai gasit acasa la cei doi tineri in varsta de 23 de ani aproximativ 200 cartele de acces la metrou si carduri bancare "blank", precum si un aparat pentru citirea si inscriptionarea cardurilor. O parte dintre cardurile gasite aveau mentionate datele de identificare ale unor posesori de carduri din strainatate. (B.C.G.)
Arestata pentru crima
Brasoveanca acuzata ca si-a ucis sotul cu un topor a fost arestata pentru 29 de zile, ea recunoscandu-si fapta in timpul audierilor. Marioara B. le-a declarat anchetatorilor ca s-a certat cu sotul ei si l-a lovit cu toporul, motivand ca a plecat apoi de acasa pentru a-si limpezi gandurile, si nu pentru a se ascunde de politisti. Femeia a primit, ieri, mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, fiind acuzata de omor calificat. Ea fusese retinuta luni, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, si-a ucis sotul si s-a ascuns intr-o casa nelocuita care ii fusese data in grija de o familie plecata din tara. (B.C.G.)
Masina incendiata
Un autoturism a fost incendiat, in noaptea de luni spre marti, de catre un barbat, pentru stingerea flacarilor fiind nevoie de interventia pompierilor. Acestia au fost anuntati, la ora 02.55, ca pe strada Poet Neculuta Teodor 47 din Bucuresti un autoturism a luat foc. Potrivit pompierilor, asupra masinii a fost aruncata benzina, apoi a fost aprins focul. Autoturismul a fost distrus in proportie de 50%. (B.C.G.)
Gutau judecat in Alba
Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat ca procesul primarului si viceprimarului orasului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau si Nicolae Dicu, va avea loc la Tribunalul Alba-Iulia, acceptand astfel solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de stramutare a cazului. In aceste conditii, cei doi vor fi transferati de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Colibasi la Penitenciarul Aiud. Procurorii DNA au cerut stramutarea dosarului motivand ca Gutau si Dicu ar putea influenta judecatorii de la Valcea. Primarul si viceprimarul orasului Ramnicu Valcea au fost arestati fiind acuzati ca au pretins o mita de 50.000 de euro. (G.T.)
Sef nou la IPJ Satu Mare
Inspectoratul Judetean de Politie Satu Mare are, incepand de astazi, un nou sef, la conducerea institutiei fiind numit subcomisarul Vasile Daniel Maxim. Acesta a lucrat, in perioada 2003-2005, ca ofiter in cadrul Brigazii de Politie Judiciara a Directiei Nationale Anticoruptie, iar din data de 21 octombrie 2005 a fost seful Serviciului Teritorial Cluj-Napoca din cadrul Directiei Generale Anticoruptie a Ministerului Administratiei si Internelor. Maxim, in varsta de 38 de ani, este masterand in crima organizata si antidrog, iar in anul 2000 a absolvit cursurile Academiei Internationale de Politie ILEA Budapesta. (G.T.)
Lovita de autobuz
O fetita in varsta de sase ani, din judetul Alba, a fost grav ranita, fiind lovita in plin de un autobuz in timp ce incerca sa traverseze strada printr-un loc nepermis si fara sa se asigure. Fetita, in varsta de sase ani, din municipiul Blaj, care, luni seara, a fost lasata nesupravegheata de catre parinti, a incercat sa traverseze o strada din localitate printr-un loc nepermis si fara sa se asigure, moment in care a fost lovita in plin de un autobuz, care circula regulamentar. In urma impactului, copilul a fost ranit grav, fiind transportat la Spitalul Municipal Blaj, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut, plagi multiple si escoriatii. (B.C.G.)
Moarta intr-un accident
O tanara a murit, iar alti doi au fost grav raniti, dupa ce au fost loviti in plin de un autoturism in timp ce incercau sa mute de pe sosea un cal ucis de autobuzul in care se aflau. Cei trei tineri, toti din Ocna Mures, se intorceau de la societatea la care lucreaza, cand autobuzul in care se aflau a lovit un cal in apropierea localitatii Unirea. Cei trei, impreuna cu soferul, au coborat din autobuz pentru a muta animalul din mijlocul soselei, moment in care un autoturism care circula cu viteza i-a lovit in plin, soferul acestuia, in varsta de 19 ani, observandu-i foarte tarziu pentru a putea frana. In urma impactului, Irina S., de 24, ani a murit pe loc, iar Eugen P., de 21 ani si Horea C., de 27 ani, au fost raniti. (B.C.G.)
Cu masina in tramvai
Doi tineri au murit, iar doua fete care ii insoteau au ajuns in stare grava la spital, dupa ce autoturismul in care se aflau a intrat, ieri dimineata, intr-un tramvai aflat in mers, intr-o zona centrala din Timisoara. Tinerii, care aveau in jur de 20 de ani, se intorceau de la un club de biliard si mergeau spre casa. Politistii spun ca soferul nu a respectat indicatorul care il obliga sa cedeze trecerea si a lovit tramvaiul in plin. "Soferul si pasagerul aflat pe scaunul din dreapta au murit pe loc. Cele doua fete aflate pe bancheta din spate au fost duse la spital", au declarat politistii. Medicii de la Ambulanta, sositi imediat, au reusit sa le salveze pe tinere si le-au dus de urgenta la Spitalul Judetean. "Pacientele au fost aduse cu politraumatisme multiple, la maini si la spate. Au fost supuse unor investigatii de urgenta", au declarat medicii. (B.C.G.)
Agenti cercetati
Doi agenti si un ofiter de la Sectorul Politiei de Frontiera Sarasau, din judetul Maramures, sunt cercetati dupa ce, in timpul unui control inopinat efectuat, in urma cu doua zile, s-a constatat ca unul lipsea din post, altul dormea, iar cel de-al treilea naviga pe Internet. O echipa formata din ofiteri ai Biroului Control al Directiei Politiei de Fontiera Radauti si SIPI Maramures a realizat un control inopinat la Sectorul PF Sarasau, pentru a verifica respectarea reglementarilor interne si metodologiilor specifice de control la frontiera. Astfel, s-a constatat ca la poarta de acces in sediul SPF, care era incuiata cu un lacat defect, nu era nici un politist de frontiera. De asemenea, ofiterii au descoperit un agent care dormea in timpul programului, in autospeciala Nissan, cu motorul pornit. Totodata, seful de tura a fost surprins in timp ce naviga pe Internet. (G.T.)
 Afisari: 330  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  MApN va concedia pensionarii salariati    3 comentarii
  Ion Tiriac a castigat procesul cu saptamanalul "Le Point"    1 comentariu
  Hackerii romani in topul FBI    2 comentarii
  Armatorul lui Omar a scapat de sechestru    1 comentariu
  Batrana mumificata gasita in Capitala    2 comentarii
  Codul pe puncte    3 comentarii
  Deputatii cer ancheta in cazul Tender    
  Cautiunea, ultima solutie aleasa de arestati    1 comentariu
  Audieri in cazul Orasanu    1 comentariu
  Monica Macovei o acuza pe Renate Weber    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Copiii Holocaustului (3127 afisari)
 O bautura protestanta (2411 afisari)
 Bedros HORASANGIAN: Esecul lui Vosganian (2305 afisari)
 Securistul Paun a fost dat afara din Armata (2152 afisari)
 Tariceanu atentionat ca "nu e bine" (1617 afisari)
 Frigul de pe vremea lui Ceausescu, stapan in scoli (30 afisari)
 Mona Musca vrea dreptate (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02259 sec.