Ziua Logo
  Nr. 3769 de miercuri, 1 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
ANT lanseaza "Noaptea Alba"
Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT) lanseaza pe 4 noiembrie programul pilot "Noapte alba". Conceptul, destinat in mod special tinerilor, include activitati culturale si sportive, spectacole de stand-up comedy, spectacole de teatru, prezentari de filme, expozitii de masini, motoare, carnavaluri si concursuri. Potrivit presedintelui ANT, Borbely Karoly (foto), evenimentul, care se organizeaza pentru prima data in Romania, va avea loc concomitent in Bucuresti si alte 14 orase mari ale tarii, in noaptea de 4-5 noiembrie. In Bucuresti, zona Piata Universitatii si imprejurimile, esplanada Teatrului National, muzeele si librariile vor fi scena de desfasurare a unei experiente colective unice. Pe esplanada Teatrului National vor avea loc concerte extraordinare Vank si Vama. Programul mai include orase ca Oradea, Cluj, Brasov, Pitesti, Constanta, Craiova, Deva, Petrosani, Iasi, Targu Mures, Ploiesti, Sibiu, Timisoara, Galati. "Vreau sa introduc acest tip de eveniment in Romania pentru ca este unul foarte agreat de tinerii din tarile UE. Este primul eveniment de acest tip la noi si vom incerca sa acoperim o arie cat mai mare de interes pentru tinerii din Romania. In plus, le vom da ocazia sa interactioneze cu tinerii din toata tara, prin intermediul Internetului, astfel ca fiecare oras va vedea ce se intampla in celelalte", ne-a declarat Borbely Karoly. Acesta a mai spus ca anul viitor evenimentul va avea loc in luna iunie, concomitent cu cel de la Roma, in ideea ca tinerii romani sa petreaca o noapte alba cu cei italieni. "Intentia noastra este de a crea un nou concept de eveniment...care eu cred ca va prinde", a mai spus seful ANT. Tinerii care vor sa afle detalii despre eveniment o pot face pe adresa de web noptialbe.e-tineret.ro. (D.I.)
Antidiabetice compensate 100%
Antidiabetice orale eliberate prin farmaciile cu circuit deschis vor fi compensate 100% din pretul de vanzare cu amanuntul, potrivit unui proiect de hotarare de guvern emis de Ministerul Sanatatii, pentru modificarea contractului cadru privind acordarea aistentei medicale. Potrivit oficialilor MS, aceasta propunere legislativa intareste prevederile cu privire la programul national de diabet, potrivit carora, medicatia pentru tratarea acestei boli este gratuita. Pe de alta parte, oficialii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) sustin ca problema antidiabeticelor orale va fi rezolvata la intrarea in vigoare a acestei hotarari de guvern care stabileste ca antidiabeticele orale vor fi compensate 100% din pretul de vanzare cu amanuntul, si nu din pretul de referinta, asa cum prevede legislatia care este in vigoare. Proiectul legislativ prevede ca sublista C la punctul G, "Diabet zaharat si boli de nutritie" din Anexa 2, procentul de compensare sa fie de 100% din pretul de vanzare cu amanuntul, iar lista denumirilor comerciale (DCI-uri) sa se aprobe prin ordin al ministrului Sanatatii. De asemenea, lista cu DCI-uri se actualizeaza permanent, dar numai cu medicamente care au un pret egal sau mai mic decat cel existent in lista, prevede proiectul legislativ. (C.P.)
Scumpiri la CFR Calatori
CFR Calatori a majorat, de astazi, tarifele la transportul feroviar, cu 7,9%, pentru cresterea veniturilor firmei si compensarea influentei avansului preturilor la combustibili si energie electrica. Facilitatile acordate de CFR Calatori elevilor, studentilor si navetistilor, la procurarea abonamentelor, raman in vigoare. O calatorie cu un tren de rang rapid pe relatia Bucuresti-Brasov, la clasa a II-a, costa, de azi, 30,4 lei, cu circa doi lei peste vechiul nivel. In conditii similare de transport, biletul pe traseul Bucuresti-Constanta costa acum 36,1 lei, fata de 33,5 lei cat era pana la 1 noiembrie 2006, iar in cazul rutei care leaga Capitala de Timisoara, noul tarif este de 64,6 lei, comparativ cu nivelul vechi de 59,9 lei. Ultima majorare a fost operata la 15 iunie 2006, cand tarifele au crescut in medie cu 5,2%. (C.P.)
Adevarul lui Patriciu, autorizat
Consiliul Concurentei a autorizat preluarea societatii Adevarul SA de catre Rompetrol Holding, companie a grupului Rompetrol, detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, a anuntat ieri autoritatea de reglementare in domeniu. "Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de Rompetrol Holding prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni si dobandirea controlului unic asupra SC Adevarul SA", se arata intr-un comunicat al Consiliului. Astfel, Rompetrol Holding a dobandit controlul indirect asupra agentilor economici controlati de catre compania Adevarul, respectiv Media Soft SA, Tipomedia Prod SRL, Media Soft Comunicare SRL, Foto Adevarul SRL si Adevarul Distributie SRL. Societatea Adevarul publica cotidianul cu acelasi nume. Potrivit comunicatului, Rompetrol Holding SA si societatile membre ale grupului achizitorului nu detin participatii la vreun agent economic activ pe piata editarii si comercializarii cotidienelor nationale. Adevarul a anuntat, la 25 iulie, ca firma si-a schimbat actionariatul, grupul Rompetrol achizitionand pachetul majoritar de actiuni de la Anna-Maria Tinu. Rompetrol detine 60% din actiunile Adevarul, iar Anna-Maria Tinu controleaza 24% din capital. (G.R.P.)
Parc IT in Capitala
Primaria Capitalei intentioneaza sa deruleze un parteneriat public-privat pentru constructia unui parc industrial, cu o suprafata de 10.000 metri patrati, destinat companiilor de IT, care ar urma sa atraga, potrivit estimarilor autoritatilor locale, investitii de 60 milioane euro. Parcul va include spatii de productie, centre de afaceri, birouri si sali de conferinte. Investitiile vor fi realizate integral de catre beneficiari, iar primaria va pune la dispozitie terenul necesar constructiilor, informeaza Mediafax. Parcul va fi administrat de o firma privata. Autoritatile au aprobat elaborarea studiului de fezabilitate, care va fi finalizat in circa sase luni, astfel incat lucrarile ar putea incepe in vara anului viitor. "Locatia va fi stabilita in urma studiului de fezabilitate, desi municipalitatea intentioneaza ca noul parc industrial sa fie construit in apropierea unui institut de invatamant superior. (M.S.)
"Revelator" pentru bucuresteni
Voltaj va sustine vineri un megaconcert la Sala Polivalenta, ocazie cu care membrii trupei Voltaj vor lansa oficial albumul "Revelator". La fel cum acest album, cel de-al saptelea al trupei, reprezinta o surpriza datorita multiplelor elemente de noutate, si concertul de la Sala Polivalenta va fi presarat cu surprize pentru fani. "Am pregatit foarte multe elemente surpriza pentru seara de 3 noiembrie si le promitem fanilor din Bucuresti ca nu-i vom dezamagi nici de aceasta data. Energia electrica ce va fi consumata pentru acest spectacol va fi de 1 megawatt, dar suntem convinsi ca energia degajata de public va depasi cu mult aceasta valoare. Am pregatit concertul de lansare pana in cele mai mici detalii si speram sa avem acelasi succes pe care l-am avut la concertele din tara. Tot acest proiect Revelator, care a antrenat foarte multe resurse, marcheaza o maturizare a noastra, o evolutie care speram sa fie apreciata de public", a declarat solistul formatiei Voltaj, Calin Goia. (C.S.)
 Afisari: 455  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Videanu scumpeste asfaltul    3 comentarii
  Lectie de istorie cu Regele Mihai I la catedra    4 comentarii
  Revolta scolarilor din Bistrita a oprit cursurile    
  Preotii implicati in prevenirea cancerului    2 comentarii
  Sindicatele resping un proiect de ordonanta al Guvernului    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Copiii Holocaustului (3127 afisari)
 O bautura protestanta (2411 afisari)
 Bedros HORASANGIAN: Esecul lui Vosganian (2305 afisari)
 Securistul Paun a fost dat afara din Armata (2152 afisari)
 Tariceanu atentionat ca "nu e bine" (1617 afisari)
 Frigul de pe vremea lui Ceausescu, stapan in scoli (30 afisari)
 Mona Musca vrea dreptate (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01475 sec.