Ziua Logo
  Nr. 3760 de sambata, 21 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Romani acuzati in SUA
Doi translatori romani sunt acuzati ca, impreuna cu trei avocati americani, au falsificat documente in procedurile de obtinere a azilului in Statele Unite ale Americii. Potrivit Mediafax, Iosif Caza si Luciana Harmath, din Sacramento, sunt cercetati pentru fraudarea de documente de imigrare si fals in declaratii. Curtea Federala sustine ca, din 2000 pana in 2004, firma de avocatura si cei doi translatori ar fi savarsit numeroase infractiuni pentru obtinerea de azil pentru imigrantii romani. Cei doi translatori ii ajutau pe imigranti sa dea declaratii false conform carora au fost batuti, torturati sau abuzati sexual in Romania, din cauza religiei sau a etniei lor. Toti cei implicati in retea sunt acuzati de conspiratie in dauna Statelor Unite, infractiune care se pedepseste cu cinci ani de inchisoare si fals in declaratii in procedurile de obtinere a azilui, care se pedepseste cu�zece ani de inchisoare. (G.T.)
Avocati deferiti instantei
Doi avocati din Baroul Timis, Edit Lazar si Calin Clopina, retinuti luna trecuta, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie. Edit Lazar este acuzata ca a incercat sa influenteze judecatori ai Curtii de Apel Timisoara pentru a da un verdict favorabil intr-un proces. Anchetatorii au stabilit ca, in cursul lunii septembrie, Lazar a pretins unei persoane (care ulterior a denuntat-o) 15.000 de euro, pentru a-i determina pe membrii completului de judecata din cadrul Curtii de Apel Timisoara sa pronunte, in recurs, o solutie favorabila denuntatorului, intr-un proces in care acesta era judecat pentru ultraj. Primirea banilor a fost intermediata de avocatul Calin Clopina si Vladimir Pavel Kasai, lichidator judiciar la o societate comerciala din Timisoara. Lazar si Clopina vor fi judecati in stare de libertate, iar Vladimir Pavel Kasai in stare de arest preventiv. (G.T.)
Furt de titei
Soferul unei autocisterne, care circula cu numere false de inmatriculare si care transporta 30 de tone de titei furat din conducta magistrala de transport Calareti-Pitesti, a fost arestat. Autocisterna condusa de Bogdan A., de 29 de ani, din Giurgiu, a fost oprita, in noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 3.30, politistii stabilind ca produsele petroliere fusesera furate din conducta magistrala, in comuna Branistea. In plus, autovehiculul, neinmatriculat, circula cu numere false. (B.C.G.)
Criminal italian retinut
Un italian dat in urmarire internationala prin Interpol pentru tentativa de omor a fost retinut de politistii craioveni de la Brigada de combatere a criminalitatii organizate si ofiteri ai structurii politienesti internationale in Romania. Angelo D., in varsta de 59 de ani, se sustragea executarii unui mandat de aresare preventiva emis de autoritatile italiene, pentru tentativa de omor, dupa ce, in 10 februarie, la Roma, a injunghiat o persoana de doua ori cu un cutit. In baza mandatului international de arestare, italianul a fost prezentat Parchetului Curtii de Apel Craiova, care a dispus retinerea lui. Ulterior, Curtea de Apel Craiova a emis pe numele italianului un mandat de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile. (G.T.)
Mandat prelungit
Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, ieri, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva emis pe numele fiului chestorului Constantin Zavaleanu, fostul sef al Directiei Management Logistic din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. In urma cu aproape o saptamana, Curtea de Apel Bucuresti respinsese recursul formulat de Bogdan Zavaleanu impotriva unei decizii a Tribunalului Bucuresti care prelungise mandatul de arestare preventiva emis pe numele fiului chestorului Zavaleanu. Bogdan Zavaleanu a fost prins in flagrant, in 27 iulie, in timp ce vindea patru doze de heroina. Oamenii legii au mai gasit, la perchezitia facuta, la domiciliul tanarului alte doua grame de heroina si 500 de lei, bani proveniti din vanzarea de stupefiante. (G.T.)
Zeci de politisti corupti
Aproape 60 de politisti au fost anchetati de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) in primele noua luni ale acestui an. "Numai in primele noua luni ale anului curent au fost trimise Directiei Generale Anticoruptie 44 de petitii si sesizari ce contineau informatii referitoare la fapte de coruptie savarsite de catre politisti, alte 95 fiind reinregistrate ca lucrari penale si declinate ulterior unitatilor de parchet competente", se arata intr-un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor. In cele mai multe dintre cazuri, verificarile desfasurate de catre DGA si de catre parchetele competente au relevat ca predomina infractiunile de luare de mita si traficul de influenta. Pe de alta parte, potrivit MAI, masurile cu caracter preventiv si combativ dispuse in plan managerial au facut ca, de la inceputul anului, 63 de politisti sa denunte superiorilor tentative ale unor persoane de a-i mitui. (G.T.)
Arma detinuta ilegal
Un sarb este cercetat de politistii din Lupeni pentru contrabanda si detinere ilegala de armament, dupa ce a intrat in tara cu un pistol si peste 20 de cartuse. Barbatul, in varsta de 73 de ani, a intrat in tara pe la punctul de trecere a frontierei de la Portile de Fier, insotit de sotia sa. In timpul unei vizite la niste rude din Valea Jiului, sarbul a avut o discutie mai aprinsa cu cumnatul sau pe care l-a amenintat cu pistolul. Soacra sarbului a anuntat Politia, care a sosit imediat la fata locului si l-a dezarmat pe barbat. Pe langa pistolul marca "Crvena Zastava", in urma perchezitiei politistii au mai gasit si 24 de cartuse de calibru 7,65 mm. "S-a stabilit ca cetateanul sarb a intrat in tara fara sa declare vamesilor ca poseda arma deoarece nu avea permis de port-arma. Barbatul este cercetat in stare de libertate pentru comiterea infractiunilor de contrabanda si detinere ilegala de armament, cazul fiind preluat de catre ofiterii DIICOT", a spus purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara. (G.T.)
Spectacol la ultima incorporare
Ministerul Apararii organizeaza, pentru a marca suspendarea serviciului militar pe timp de pace si trecerea la serviciul militar bazat pe voluntariat, un spectacol dedicat "ultimei incorporari". Potrivit unui comunicat al MApN, programul "MIL FEST 2006 "care se va desfasura maine, la ora 12.00, in Piata Revolutiei, cuprinde demonstratii de utilizare a armamentului executate de un pluton din Regimentul 30 Garda si Protocol "Mihai Viteazul", exercitii de echitatie realizate de Sectia Hipica a CSA "Steaua" si concerte sustinute de Muzica Reprezentativa si de formatii artistice profesioniste si de amatori din armata. Cu acest prilej, publicului ii vor fi prezentate atat categorii de tehnica, echipamente si uniforme militare, cat si traditiile si misiunile armatei. De asemenea, noua armata romana - cea formata din militari profesionisti -, va prezenta la MIL FEST 2006 oferta sa de locuri de munca. Persoanelor interesate de cariera militara le vor fi oferite, din partea Biroului de Informare-Recrutare din Bucuresti si a reprezentantilor celor trei categorii de forte ale armatei, informatii despre criteriile si standardele care trebuie indeplinite pentru a deveni militar profesionist. (D.S.S.)
 Afisari: 584  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
INFRACTORI, POLITISTI ,AVOCATI ,MAGISTRATI   de lyly
A r h i v a
  Rapirea Elenei Basescu infirmata de SRI    4 comentarii
  Confuzie in cazul Munaf    1 comentariu
  Alex Radulescu a fost trimis in judecata    
  Rudele lui Dumitru Tinu cer redeschiderea dosarului mortii    1 comentariu
  Politia ne amendeaza (8)    
 Top afisari / comentarii 
 Falsul doctor Sorin Antohi (3681 afisari)
 George DAMIAN: Budapesta s-a suit in trenul de Moscova (3304 afisari)
 Scandalul mostenirii Delavrancea (3009 afisari)
 Zau?!... (2885 afisari)
 Pariul ZIUA (2420 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01256 sec.