Ziua Logo
  Nr. 3721 de miercuri, 6 septembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
SRI se codeste sa-l acuze pe Hayssam de terorism
Parlamentarii din Comisia pentru controlul SRI au audiat ieri patru ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii pentru a elucida de ce in documentele trimise de SRI catre comisie lipsesc cu desavarsire probele care sa-l acuze pe Omar Hayssam de terorism. Reprezentantii forului au decis ca, in aceeasi problema, sa-l audieze in cursul acestei saptamani si pe fostul director al Serviciului, Radu Timofte. Surse parlamentare ne-au explicat ca audierile de ieri nu au clarificat deloc problema, mai mult chiar, SRI demarand o ancheta interna in acest sens. "Serviciul ne va preda la inceputul saptamanii viitoare raportul anchetei interne privitoare la monitorizarile existente in cazul Hayssam si la calificarea acestuia drept terorist", ne-au declarat sursele citate. Desi Parchetul General este factorul care a decis, in ultima instanta, etichetarea ca "terorist" a omului de afaceri sirian, in documentele trimise de SRI catre comisie este prezentat si rolul Serviciului in aceasta problema. "Acolo scrie ca SRI este prima institutie care l-a suspectat pe Hayssam de terorism si mai scrie ca SRI a participat la inculparea sirianului la aceasta infractiune. Adevaratele probleme apar atunci cand, in acelasi document, se recunoaste ca SRI nu detine nici o proba ca Hayssam este terorist. In aceste conditii, cum poti sa ajuti la inculparea acestuia drept terorist?", s-au intrebat ironic sursele citate.
Audierile continua
Vicepresedintele Comisiei SRI, Ion Stan (PSD) a precizat ca inca alti cinci ofiteri ai Serviciului urmeaza sa fie audiati saptamana viitoare, astfel incat Comisia sa poata intocmi un raport final pana la data de 14 septembrie, cand trebuie sa inainteze Birourilor Permanente ale Camerelor Parlamentului concluziile anchetei referitoare la Omar Hayssam. Printre directorii din cadrul SRI care au fost sau urmeaza sa fie audiati se numara cei de la directiile de contraspionaj, de contrainformatii economice, juridica si de amenintari transfrontaliere, a precizat Stan.
Raportul SRI, aprobat de Comisie
Comisia parlamentara de control al activitatii SRI a aprobat Raportul de activitate a Serviciului pe anul 2005, care va fi inaintat in zilele urmatoare Birourilor Permanente ale celor doua Camere, a declarat ieri Ion Stan. El a explicat ca raportul Comisiei asupra raportului de activitate a SRI este pozitiv, desi in cadrul sedintei membrii Comisiei au avut "aprecieri diferite" pe subiect. Acesta a evitat insa sa intre in detalii cu privire la eventualele obiectii majore invocate de parlamentari.
Stan: "Timofte este inca directorul SRI"
Tot ieri, Stan a sustinut ca fostul director al Serviciului, Radu Timofte este inca in exercitiul functiei pana la validarea, de catre Parlament, a demisiei sale, el venind inca, zilnic, la birou. El a reluat unele argumente referitoare la faptul ca Timofte este considerat in continuare in exercitiul functiei pana la data la care plenul reunit al celor doua Camere parlamentare aproba demisia si eliberarea acestuia din functie. Deputatul PSD a precizat ca in Legea 14/1992 privind functionarea SRI nu exista institutia interimatului la conducerea Serviciului.
Razvan GHEORGHE 
A r h i v a
  Controversatul Mihai Ghezea l-a scos din tara pe Hayssam    
  Omar si Munaf, niste unelte    1 comentariu
  Senatorii ii fac raportul Vulpii    2 comentarii
  Creantele Romaniei in conturi dubioase    
  Prefectul Prisacaru, "pericol public"    
  Medic acuzat de tentativa de viol    
  Clanul Didica, decimat    
  Documente legate de Cathedral Plaza furate    1 comentariu
  Spaga de la Primarie a fost clasata    
  CSM amana decizia in cazul Bejinariu    4 comentarii
  ZIUA si replica    
  Baroul Bota a inceput sa deranjeze    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Controversatul Mihai Ghezea l-a scos din tara pe Hayssam (4332 afisari)
 Misterul Ron Arad rascoleste din nou Israelul (3393 afisari)
 Acoperitii nedescoperiti (3348 afisari)
 Amenintarea Rodicai (2831 afisari)
 Lupu paznic la OIL (2688 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01004 sec.