Ziua Logo
  Nr. 3721 de miercuri, 6 septembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Promovarea Sibiului
Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, este nemultumit de stadiul in care se afla campania de comunicare a programului "Sibiu-Capitala Culturala Europeana 2007" si a declarat ca, daca GAV Scholz&Friends, desemnata sa se ocupe de popularizarea evenimentului, va fi la fel de "discreta", ii va anula contractul. "Marturisesc foarte onest ca nici eu nu am vazut, pana acum, ce face aceasta firma. Contractul ei a inceput pe 1 septembrie, au avut un caiet de sarcini, stiau ce trebuie sa faca si sa prezinte deja unele materiale.", a declarat Adrian Iorgulescu, marti, intr-o conferinta de presa. In acest sens, Iorgulescu i-a solicitat lui Sergiu Nistor, comisarul programului "Sibiu-Capitala..." sa-i puna la dispozitie toate datele si planul campaniei de comunicare de care se ocupa GAV Scholz&Friends. Ministrul Culturii a anuntat ca va face, vineri, o vizita la Sibiu, pentru a vedea la fata locului in ce stadiu se gasesc lucrarile de restaurare a cladirilor din centrul vechi. Compania GAV Scholz&Friends a castigat in urma cu circa doua luni licitatia organizata de Ministerul Culturii si Cultelor pentru promovarea programului "Sibiu-Capitala Culturala Europeana 2007". Pana in prezent, GAV Scholz&Friends nu si-a prezentat strategia de comunicare si nici mijloacele utilizate pentru promovarea orasului Sibiu. In luna iulie, compania a anuntat ca va organiza la inceputul lunii septembrie o conferinta de presa in care va face publica partea tactica a campaniei de promovare a orasului Sibiu. (D.C.)
Arta belgiana la MNAR
Muzeul National de Arta al Romaniei organizeaza in perioada 7 septembrie-17 decembrie expozitia "Mot a main. Imagine si scriitura in arta din Belgia", eveniment inclus in seria manifestarilor pregatite de cu ocazia Anului Francofoniei in Romania. Vernisajul expozitiei va avea loc maine, 7 septembrie, la ora 18.00, in prezenta ministrului Culturii, Adrian Iorgulescu si a Comisarului general pentru Relatiile internationale al Comunitatii franceze din regiunea Valonia-Bruxelles la Bucuresti, Philippe Suinen. Alaturi de lucrari de pictura, grafica si sculptura, expozitia reuneste carti ilustrate, scrisori si obiecte din patrimoniul unor prestigioase muzee, colectii publice si particulare din Belgia, propunandu-si sa puna in scena legatura intre scriitura si pictura, caracteristica pentru arta belgiana de la sfarsitul secolului al XIX-lea pana in zilele noastre. Expozitia se articuleaza in jurul a patru sectiuni care pun in evidenta atat transformarea textului in imagine, cat si a imaginii in text: O imagine literara, Cuvantul ca forma, Cuvantul gest si Textul concept. (M.A.)
Congres International
In perioada 20-23 septembrie va avea loc la Bucuresti un Congres International de Istorie a Religiilor, care va reuni peste 150 de specialisti din circa 30 de tari, a anuntat ministrul Culturii Adrian Iorgulescu. Manifestarea este organizata de Asociatia Romana de Istorie a Religiilor (ARIR) si sustinuta financiar de catre Ministerul Culturii si Cultelor (MCC). "Este prima intalnire de acest fel intr-o tara din sud-estul Europei, care are o traditie frumoasa pe piata teoriei religiilor, prin contributia lui Mircea Eliade si Ioan Petru Culianu", a declarat Adrian Iorgulescu intr-o conferinta de presa. El a precizat ca MCC va prelua o parte din cheltuielile de organizare a congresului, care se ridica la circa 35.000 euro. Printre acestea se numara si organizarea in cadrul Congresului a unui concert la Ateneul Roman sub bagheta lui Cristian Mandeal. Organizarea unui asemenea eveniment la Bucuresti se doreste, potrivit lui Andrei Oisteanu, presedintele ARIR, o readucere in discutie a subiectului istoriei religiilor si o plasare a acestuia in contextul actual. (D.C.)
A r h i v a
  Nopti albe la Bucuresti    
  Salonul National de Arta    
  Batalia clasicilor cu modernii, la HOP    
  Tompa Gabor, despre Lear si dramaturgia profetilor    
 Top afisari / comentarii 
 Controversatul Mihai Ghezea l-a scos din tara pe Hayssam (4332 afisari)
 Misterul Ron Arad rascoleste din nou Israelul (3393 afisari)
 Acoperitii nedescoperiti (3348 afisari)
 Amenintarea Rodicai (2831 afisari)
 Lupu paznic la OIL (2688 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00668 sec.