Ziua Logo
  Nr. 3721 de miercuri, 6 septembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Nationala sub presiune
-- "Tricolorii" n-au decat varianta victoriei in partida de diseara cu Albania (ora 21 - in direct la TVR 1), de la Tirana, pentru a ramane cu sanse de calificare la Euro 2008 * "Egalul cu Bulgaria a trecut, acum trebuie sa castigam", a spus Piturca
Timpul nu mai are rabdare cu echipa nationala a Romaniei, desi "tricolorii" au jucat un singur meci in campania de calificare pentru Euro 2008, cel cu Bulgaria, de la Constanta, scor 2-2. Nationala este condamnata sa castige in aceasta seara la Tirana (ora 21 - in direct la TVR 1), contra Albaniei, pentru a ramane cu sanse mari in lupta pentru unul dintre primele doua locuri, cele care asigura calificarea directa la turneul final din Austria si Elvetia. "Tricolorii" au efectuat luni, de la ora 11,30, ultimul antrenament la Constanta, iar seara, dupa un zbor de 90 de minute, au ajuns la Tirana, cazandu-se la Hotel Sheraton, un stabiliment de cinci stele, cel mai bun din capitala Albaniei. Ieri, la ora 12 (locala 11), selectionerul Victor Piturca a condus antrenamentul oficial, pe arena "Qemal Stafa", iar dupa-amiaza a avut loc sedinta video, fotbalistii urmarind partida Belarus - Albania, scor 2-2, disputata sambata. Intre timp, Piturca si-a gasit timp pentru a acorda un interviu pentru presa albaneza, fiind de parere ca partida din aceasta seara "va fi una foarte dificila", informeaza Rompres. "Ne asteapta un meci foarte dificil. Daca nu castigam, lucrurile se vor complica destul de mult pentru noi. Venim la Tirana cu un singur lucru in minte, dar stiu ca Albania nu se va preda prea usor", a spus Piturca. Selectionerul roman a mai precizat ca, dupa meciul cu Bulgaria, a incercat sa le ridice moralul elevilor sai si a pus semiesecul pe seama lipsei de concentrare a "tricolorilor": "Partea proasta este ca am avut ocazia sa castigam acest meci si am fost egalati de o echipa care nu a avut ocazii clare de gol. Trebuie sa spun, insa, ca lipsa de concentrare a jucatorilor mei este de neiertat". Adrian Mutu a recunoscut, la randul sau, ca meciul cu Albania va fi foarte greu pentru nationala Romaniei. "Ii cunosc pe unii dintre jucatorii albanezi, cum ar fi Tare si Bogdani, care evolueaza in Italia, si pot sa spun ca ambii sunt fotbalisti cu un potential foarte mare. Stiu ca ne asteapta un meci dificil in fata Albaniei, dar sper sa obtinem un rezultat bun", a spus atacantul de la Fiorentina. La randul sau, Florentin Petre considera ca "tricolorii" nu mai au voie sa faca inca un pas gresit, in fata Albaniei. "Victoria este obligatorie pentru noi dupa egalul cu Bulgaria, chiar daca mai avem destule partide de disputat in aceasta grupa. Nu trebuie sa cautam un vinovat pentru rezultatul de sambata, noi toti am gresit la golurile primite. Bulgarii chiar mi-au spus la finalul jocului ca se simt norocosi cu aceasta remiza", a declarat Fl. Petre. Capitanul "tricolorilor", Cristian Chivu, crede ca un nou pas gresit ar diminua serios sansele de calificare. "Nu avem alta varianta decat victoria. Daca mai pierdem puncte, s-ar putea sa nu mai avem de unde sa le recuperam pana la finalul preliminariilor", a spus Chivu, care a adaugat ca va juca diseara desi a acuzat unele probleme medicale la antrenamentul de luni. (MIG)
ALBANIA - ROMANIA
Stadion "Qemal Stafa", Tirana; capacitate: 18.000.
Ora 21 (ora locala 20) - in direct la TVR 1.
Echipe probabile
ALBANIA: Lika - Dallku, Bequiri, Hasi, Curri (Aliaj) - Haxhi, Lala (Mukaj), Cana, Skela - Tare, Bogdani. Antrenor: O. Baric.
ROMANIA: Lobont (D. Coman) - Contra (Badoi), Ghionea, Chivu, Rat - Codrea, Rosu - Fl. Petre, N. Dica, Mutu - Marica. Antrenor: V. Piturca.
Arbitri: O. Benquerenca - J. Ramalho, J. Dos Santos; P. Pereira (toti din Portugalia).
Observatori: M. Balasz (Ungaria) - pentru joc; R. Valentine (Scotia) - pentru arbitraj.
A r h i v a
  Hagiu a fost MVP acum 13 ani    
  Poloistii vor sa intre in "careul de asi"    
  Harnagea pe locul 7 in Rookie Cup    
  M. Sandu: "Vom castiga la Tirana!"    2 comentarii
  Miza pe Tare si Bogdani    
  Piturca vrea in Ghencea    
  Lotul Romaniei pentru meciul cu Albania    1 comentariu
  Palmares net favorabil pentru tricolori    
  Tur de forta pentru TVR 1    
  PRELIMINARII EURO 2008 - GRUPA G    
  PRELIMINARII EURO 2008    
 Top afisari / comentarii 
 Controversatul Mihai Ghezea l-a scos din tara pe Hayssam (4332 afisari)
 Misterul Ron Arad rascoleste din nou Israelul (3393 afisari)
 Acoperitii nedescoperiti (3348 afisari)
 Amenintarea Rodicai (2831 afisari)
 Lupu paznic la OIL (2688 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01064 sec.